Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19855
De la 07 Ianuarie 2003
122879922
Studiu de interes general:

Pe ce loc se afla Botosani in topul judetelor cu cele mai multe centrale termice de apartament

  • 20 October 2016, 23:00
Din cauza preturilor ridicate la facturile pentru caldura, tot mai multi romani renunta la sistemul centralizat de incalzire si aleg sa isi monteze centrale termice in propriile locuinte. In acest sens, magazinul online Berluni.ro a realizat un studiu de piata prin care a analizat interesul locuitorilor din judetul Botosani pentru centrale termice, precum si tendinta acestora de a cauta in mediul online informatii utile despre revizii si verificari ale acestor instalatii.
Cu ajutorul informatiilor oferite de Institutul National de Statistica si al datelor inregistrate de Google in ultimele 24 de luni, au fost analizate preferintele oamenilor din judetul Botosani pentru principalele tipuri de centrale termice (electrice si pe gaz). In perioada august 2015-august 2016 s-au inregistrat cresteri semnificative pentru ambele modele, insa locuitorii din Botosani au fost mai interesati de centralele pe gaz, dovada fiind cresterea de 22,15% a volumelor de cautari. Astfel, Botosani se situeaza pe locul 38 la nivel national din acest punct de vedere.
In ceea ce priveste raportul dintre numarul centralelor termice instalate in judetul Botosani si populatia din aceasta zona, Botosani se afla pe pozitia 19 in topul judetelor cu cele mai multe centrale termice, existand aproximativ 13,751 unitati, datele fiind estimate de specialistii Berluni. Cele mai populare branduri de centrale termice din judet sunt Viessmann, Buderus si Vaillant.
Conform legilor aflate in vigoare, consumatorii sunt obligati sa efectueze verificari periodice la centralele termice montate, pentru a se asigura ca functioneaza in parametri normali. Revizia acestor instalatii de incalzire reprezinta un pas esential prin care li se poate prelungi perioada de viata, mai ales in cazul in care anumite defectiuni sunt descoperite din timp. De asemenea, un alt argument este faptul ca o inspectare corespunzatoare elimina pericolul ce tine de siguranta. De aceea, interesul locuitorilor din judetul Botosani pentru reviziile centralelor termice s-a majorat cu 10,26% in ultimul an, fiind pe locul 31 la nivelul intregii tari.
Se recomanda ca orice centrala termica sa aiba parte de o revizie tehnica anuala. Mai nou, pentru centralele termice in condensatie este obligatoriu ca aceasta revizie sa se efectueze anual in perioada de garantie a centralei. "Acest servicu este oferit gratuit de catre Berluni", declara Virgil Bratasanu, directorul general Berluni.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 21.10.2016
Bancul zilei: Amabilităţi
Locuitorii unui sat din Alba spun ca sunt terorizati de un urs ce le-a ucis sapte vaci
si de o haita de lupi ce da tarcoale turmelor de oi
Klaus Iohannis, dupa intalnirea cu Theresa May:
Vom negocia cu foarte mare aplomb soarta romanilor din Marea Britanie
Demersul Coalitiei pentru Familie nu este o "cale a fanatismului religios"
Klaus Iohannis: Un premier politic e un premier asumat clar de un partid sau o coalitie,
nu ma intereseaza deloc daca e membru de partid sau nu
Dacian Ciolos, despre atacurile la Kovesi: Vad o campanie disperata
Profesorul Constantin Moroşanu a fost înmormântat într-o atmosferă sobră şi protocolară
- un epitaf pentru mormântul său „N-am dorit să mă nasc român, am primit această onoare”
Bătălie pe viaţă şi pe moarte în PNL Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog