Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
791
De la 07 Ianuarie 2003
106281563
Sub presiunea criticilor din presa independentă

Csaba Asztalos îl va cita pe premierul Viktor Orban la CNCD

  • Ioan Rotundu
  • 12 August 2022, 17:06
Sub presiunea criticilor apărute în presa românească independentă şi cea internaţională cu privire la discursul cu elemente rasiste şi xenofobe ale premierului Ungariei Viktor Orban (foto) la Băile Tuşnad din România, preşedintele CNCD, etnicul ungur Csaba Asztalos, s-a simţit nevoit să-l citeze pe premier în faţa Consiliului Naţional Contra Discriminării pentru a-ş justifica atitudinea sa contrară valorilor europene.
Şi vicepreşedintele PNL, Alexandru Muraru, a reclamat la CNCD, joi, discursul cu ”caracter rasist şi xenofob” susţinut de Viktor Orban în România, numai că reclamaţia sa este una din interese politice de partid şi nu de decizie, acum ar fi trebuit să fie ca lider al PNL, partid de guvernământ alături de UDMR-ul reprezentat şi de preşedintele Csaba Asztalos.
Remarc cu mândrie faptul că şi publicaţia Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi, neînregimentată politic, a luat atitudine clară faţă de declaraţiile premierului maghiar, dar mai ales faţă de preşedintele CNCD Csaba Asztalos care s-a dovedit a fi în slujba UDMR şi nu a poporului român. În acest sens noi am publicat articolele „ Câtă vreme vom mai răbda să fim umiliţi în propria casă?” publicat în 26 iulie şi “Cum a reuşit Asztalos discriminarea discriminării” publicat în 7 august 2022.
Dacă iniţial preşedintele Csaba Asztalos a declarat că nu are CNCD competenţe asupra premierului ungar pentru că se bucură de imunitate internaţională, ulterior s-a răzgândit sub presiunea opiniei publice româneşti.
Arătam în articolele publicate în Jurnalul că imunitatea internaţională a premierului Viktor Orban era valabilă dacă se afla în misiune diplomatică sau vizită oficială la nivel de stat. Ori, el, la Băile Tuşnad a fost invitat în calitate de cetăţean ungar de către organizatorii evenimentului şi nu de către vreo oficialitate a României ca să se bucure de imunitatea diplomatică.
Iată că am avut dreptate iar Csaba Asztalos a renunţat la poziţia sa iniţială de protejare a lui Viktor Orban, dar este o renunţare sub presiunea opiniei publice. Am convingerea că în final premierul ungar va ieşi triumfător şi din această poziţie a sa jignitoare la adresa valorilor europene. Va avea grijă Csaba Asztalos şi liderii UDMR ca întreg scandalul să fie băgat sub preş.
Cred că va fi aşa pentru că somaţia preşedintelui Klaus Iohannis către liderii UDMR de a-ş clarifica public poziţia lor faţă de declaraţiile lui Orban a fost primită de liderii maghiarii ca hârtie igienică, tratându-l cu sictir pe preşedinte, ar acesta a luat poziţia struţului. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primăria Mihai Eminescu - Comunicat de presă
Câtă vreme vom mai răbda să fim umiliţi în propria casă?
Ioan Rotundu
Cum a reuşit Asztalos discriminarea discriminării
Ioan Rotundu
Ce salarii au șefii de instituții publice controlate de Parlament / Cât câștigă șefii de la Curtea de Conturi, Avocatul Poporului, Consiliul Legislativ, AEP, ASF și Serviciile Secrete
Luminita Pirvu • HotNews.ro
Horoscopul săptămânii 8 – 14 august 2022
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Umor fin cu Dalai Lama
incident filmari piata Dorohoi
„Pui de pe casă” care au adus celebritate localităţi Ciocăneşti
Ioan Rotundu
Lumea lu’ Rotundu: Tezaurul de la Ciocăneşti
Protestul anemic al bătuţilor şi umiliţilor
Ioan Rotundu
Conac monument istoric şi parc dendrologic abandonate ruinei
Ioan Rotundu
Ticăloşie jurnalistică pe seama concursului de vameş şef la Stânca
Ioan Rotundu
Impostura, boala cu care s-a infestat şi Doina Federovici
Ioan Rotundu
Seceta a muşcat adânc din veniturile fermierilor botoşăneni
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă