Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21910
De la 07 Ianuarie 2003
122907559

Subiectele Zilei: Dan Dungaciu: Rusia se retrage din Siria si vine la Kiev si Chisinau

  • Bani negri, produsi cu ajutorul Garzii Financiare; De ce este nevoie de o revolutie in TVR?
  • 21 March 2016, 23:00
Dan Dungaciu: Rusia se retrage din Siria si vine la Kiev si Chisinau Anuntul intempestiv al Presedintelui rus de retragere (partiala) din Siria a starnit nedumeriri si interogatii. De ce acum? De ce asa? Cu ce pret si cu ce consecinte pentru Federatia Rusa, perspectivele conflictului sirian sau spatiul euroatlantic? De la Bucuresti, miza interogatiei este una singura si ea face obiectul acestui material. In ce fel anuntul neasteptat al mereu surprinzatorului Vladimir Putin afecteaza statutul estic al frontierei euroatlantice al carui principal pivot este Romania? Mai pe sleau spus, daca intelegerile de la masa ruso-euroatlantica, la care nu au participat in nici un caz nici Kievul nici Chisinaul, au vizat cele doua state vecine Romaniei, integral pe Adevarul.
Bani negri, produsi cu ajutorul Garzii Financiare Documente secrete ale fostei Garzi Financiare, intrate in posesia Romaniei libere, dezvaluie un mecanism de coruptie desfasurat prin taxe de protectie impuse comerciantilor din Ilfov de catre inalti functionari publici. Documentele reprezinta un raport intern al Garzii Financiare, din 2012, cu specificatia privind drumul catre institutiile de anchetare a fiecarui caz de coruptie in parte.
Pe scurt, este vorba despre o organizatie de tip mafiot formata din reprezentanti ai autoritatilor statului, integral pe Romania Libera.
Piata muncii se prabuseste. De ce abandoneaza tinerii studiul si pregatirea profesionala Interesul tot mai scazut manifestat de tinerii liceeni pentru continuarea studiilor a determinat universitatile din tara sa organizeze programe de pregatire pentru examenul de bacalaureat in speranta ca va creste numarul celor care vor merge la facultate. Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educatiei, anul trecut 66% dintre absolventii de clasa a XII-a au promovat examenul de bacalaureat, dintre care 73% din promotia 2014-2015, iar 27% din promotiile anterioare, anunta Gandul.
Marturii cutremuratoare ale inca unui roman grav bolnav, cu zilele numarate. Autoritatile din Sanatate mint cu cinism si condamna 25 de romani la moarte Dintr-o ambitie prosteasca, cu consecinte criminale, autoritatile romane sunt pe cale sa le refuze bolnavilor de plamani in stare critica sansa la viata. Au decis sa faca un centru de transplant in Bucuresti, miscare de parada insa, pentru ca in practica procedura se desfasoara cu o incetineala periculoasa pentru niste oameni care nu-si mai pot folosi decat 10% din capacitatea pulmonara, scrie EVZ.
Coruptia ucide? Luati clanul Pandele-Firea! Cu nominalizarea Gabrielei Firea la candidatura pentru primaria Bucurestiului, PSD ridica modelul caracatitei mafiote de partid care domina judetul Ilfov la rang de politica administrativa oficiala. Mai grav este ca din partea cealalta, de la PNL, nu exista o contraoferta credibila. Bucurestiul va deveni victima pactului imoral prin care s-a constituit USL, ceea ce inseamna ca va ramane pentru mult timp o cloaca fetida care colcaie de sobolani de partid cuplati la banul public, scrie Romania Libera.
De ce este nevoie de o revolutie in TVR? TVR pierde bani. De ce oare? Un produs tv in care se canta prohodul omenirii din varful muntilor Fagaras n-ar fi fost finantat de nicio televiziune privata. Oamenii nu vor asa ceva si e normal sa nu vrea. E doar un exemplu, pentru ca in ultimii ani am ramas de multe ori cu gura cascata la TVR: emisiuni estivale ca-n 1995 ("stimati telespectatori, buna dimineata de aici, de pe nisipul fierbinte..."), lansari de grila cu trimisi speciali in toata lumea (inclusiv in Las Vegas!), anchete care urla de amatorism (vezi aici un exemplu de "asa nu" , in cadrul emisiunii Viata satului), integral pe Adevarul.
Situatia la Idomeni, dupa summitul UE-Turcia Vineri seara este liniste la Idomeni. Cu cateva ore mai devreme, dupa ce s-au anuntat rezultatele summitului de la Bruxelles, cateva sute de refugiati au organizat un protest. Ei au cerut deschiderea granitelor si au laudat Germania. Seara, cam 30 de tineri mai erau pe liniile de cale ferata care trec pe aproape si discutau cu voci ridicate. Se poate face ceva mai mult pentru a forta deschiderea granitelor? Sa ramana la Idomeni? O sa fie oare expulzati inapoi in Turcia? Intreaba Deutsche Welle.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Supă de roşii
Bancul zilei: Evoluţia bisexualităţii
Horoscopul zilei de 22.03.2016
Guvernul lanseaza Pachetul de masuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate
Dacian Ciolos: Legea darii in plata trebuie sa vizeze intr-adevar cazurile sociale,
e importanta stabilitatea sistemului bancar
Consiliul Uniunii Scriitorilor din Romania a decis excluderea membrilor autodeclaratei 'conduceri a USR'
Scandal in Ungaria
dupa ce o privatizare a fostelor ferme comuniste a permis apropiatilor lui Orban sa cumpere importante suprafete agricole
Senatorul Dumitru Pelican a fost exclus din ALDE
Borisov: Bulgaria a depasit Romania in toate privintele cu mult timp in urma
Dacian Ciolos: Alerta Comisiei Europene privind produsele romanesti din lapte de oaie a fost gresita
Nu pot sa accept astfel de erori
:Lipsa de tact al prefectului Dan Nechifor
în privinţa controlului de la Primăria Călăraşi
Dobârceni: Angajatul ISU incendiază nuntaşii cu cântecul şi pe şefi cu reclamaţii
Mihai Ţâbuleac între fierbinţeli şi friguri băsăsciene
Ioan Rotundu
Botoşani: Grevistul foamei, învingător sau doar manipulat
Ioan Rotundu
Incendii din neglijenţă
Cetăţean român prins cu ţigări de peste 56.000 lei în căruţă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog