Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6168
De la 07 Ianuarie 2003
122866235

Suharău: Primarul Chelariu n-a aflat că minciuna are picioare scurte

  • Ioan Rotundu
  • 28 March 2016, 23:00
Greva foamei făcută de Constantin Bajureanu din Suharău în faţa Prefecturii Botoşani trebuie privită şi ca o neputinţă a cetăţeanului de rând ajuns la cheremul câte unui baronaş de primar local care pur şi simplu se crede Dumnezeu şi face numai ce vrea el şi cu gaşca lui.
Primarul de Suharău Marcel Chelariu nu se comportă sfidător şi abuziv numai faţă de Constantin Bajureanu care revendică un drept perfect legal ci şi faţă de alţi mulţi cetăţeni din comună. Peste zece nedreptăţiţi s-au adresat emisiunii Lumea lu’ Rotundu care au fost umiliţi de primar cu toată dreptatea care era de partea lor.
Chelariu îşi permite să sfideze societatea, legile ţării pentru că sistemul de justiţie este încă unul corupt, părtinitor şi tributar politicului. Cel puţin la nivel de parchete şi judecătorii locale dreptatea este împărţită de procurori şi judecători cu o balanţă strâmbată rău de tot de către politic.
L-am auzit pe primarul Chelariu cum i-a minţit aseară, la emisiunea de Ştiri, pe cei de la Tele’M şi cum i-a manipulat pentru că reporterul care l-a intervievat nu cunoştea legislaţia din domeniul asistenţei sociale acordată persoanelor cu handicap. I-a spus primarul reporterului că n-o poate angaja însoţitor la o persoană cu handicap fizic de grad I şi cu drept de însoţitor pe soţia lui Bajureanu pentru că nu are post în organigramă.
A minţit cu neruşinare. Aceste posturi nu sunt normate, ele se asigură în raport de cum au stabilit cei de la Direcţia de Sănătate Publică Botoşani şi comisiile de expertiză medicală.
Apoi, primarul a minţit că nu sunt bani. Plata însoţitorilor nu se face din bugetul local ci din banii alocaţi din cota de echilibrare acordată de la nivel de judeţ pentru bugetul local. Dacă cumva angajarea apare în cursul anului şi nu este prinsă la plată, salariul se plăteşte din bugetul local dar banii se recuperează la prima rectificare a bugetului la nivel de judeţ.
Dar ar fi fost mai interesant ca prefectul să fi trimis la Primăria Suharău reprezentanţii instituţiilor de specialitate să-l verifice pe primarul mincinos cum respectă el legile din domeniul protecţiei sociale şi a sănătăţii. Ar fi descoperit cei trimişi de prefect că la Primăria Suharău sunt angajaţi vreo 7 şoferi, iar nu toate posturile nu figurau în organigramă.
Am mai primit informaţia că prefectul Dan Nechifor s-ar fi exprimat că grevistul este instigat politic ca să protesteze pentru a-l compromite pe primar în viitoarele alegeri. Dacă este aşa, din nou prefectul s-a dat de gol că este controlat politic în tot ce face şi că îl apără pe primarul tupeist din ordinul deputatului liberal Costel Şoptică, partener de afaceri cu primarul Chelariu. Chiar aşa să fie, nu este treaba prefectului să caute rezolvare în sfera politicului. Treaba lui este să constatate dacă pe fond grevistul are dreptate şi să se asigure că acesta va beneficia de dreptatea ce i se cuvine.
Îmi pare rău să constat că de la Mihai Baltă acest judeţ n-a mai avut parte de un prefect cinstit şi cunoscător al competenţelor ce i le conferă legea. Suntem prizonierii corupţiei şi incompetenţei Bajureanu s-a ridicat la lupta cu sistemul corupt dar este singur şi va fi învins.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: De ce miros peştii cum miros
Reţeta zilei: Supă-cremă de praz
Horoscopul zilei de 29.03.2016
Inca o complicatie in razboiul din Siria:
Grupari sprijinite de CIA se bat cu cele ajutate de Pentagon
Constantin Nita, fost ministru al Economiei, se retrage "definitiv" din toate functiile din PSD
Comisia romano-rusa pentru problema Tezaurului romanesc s-a intrunit dupa zece ani
Lucrari desfasurate "intr-o atmosfera deschisa si constructiva"
DNA a cerut Ministerului de Externe documentele legate de o licitatie castigata de una dintre firmele apropiate de Sebastian Ghita
Campanie de actualizare a contractelor de furnizare a energiei electrice
Botoşani: Este ex-procurorul Aurel Simion un pericol pe drumurile publice?
Ioan Rotundu
Rămaşi fără hrană şi adăposturile pentru animale în urma unor incendii
Alina Gorghiu critica SRI si pe premierul Ciolos:
Nu mi se pare normal să aud de la televiziune că anumite cartele prepay au fost folosite în comiterea de acte teroriste
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog