Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4021
De la 07 Ianuarie 2003
123127592
pnl

Super-utilajul Benotto este aşteptat să “sperie” Băluşenii

  • 9 December 2007, 23:00
Reabilitarea şcolilor de care am vorbit într-un material recent nu reprezintă singura preocupare a primarului Dinu Câşlaru care, deşi aflat la sfârşitul celui de-al treilea mandat, continuă să rămână pe metereze, o altă preocupare de-a sa fiind reprezentată de repararea drumurilor şi a căilor de acces comunale. În speranţa obţinerii de fonduri structurale, primul edil al localităţii a întocmit atât studiile de fezabilitate cât şi proiectele necesare rezolvării unor probleme extrem de spinoase, asfaltarea drumului DC49, care leagă şoseaua internaţională, înregistrată pe hărţi ca DE58, de centrul comunei şi asfaltarea DE59, care leagă aceleaşi repere, trecând însă prin axul principal al satului Draxini, pentru a face joncţiunea cu drumul comunal amintit anterior. Documente asemănătoare s-au întocmit şi în vederea obţinerii finanţării necesare realizării reţelei de canalizare şi de construire a staţiei de epurare, dat fiind faptul că de apă curentă localitatea beneficiază încă din anul 1997.
În acelaşi context, de refacere a infrastructurii comunei, se află şi lucrările de construire a podului peste Sitna, pentru care au fost realizate armăturile pentru coloanele forate. La aceeaşi lucrare au fost deja facturate cele 48 de grinzi, componente ale podului, care vor fi aduse la faţa locului de beneficiar, în timp ce primarul, nerăbdător ca mai mereu, aşteaptă să fie adusă la faţa locului Staţia Benotto, un utilaj de mare capacitate care execută şi finisează coloanele forate ale podului. “Este un singur utilaj de acest tip în toată Moldova şi datorită faptului că la ora actuală lucrează într-o comună din judeţul Suceava, trebuie să mai aşteptăm puţin până când va sosi la Băluşeni, nu pentru a-i speria pe toţi cu impozanţa sa, ci pentru a realiza cele 12 coloane ale podului amintit. Chiar dacă sezonul rece deja s-a instalat, sper că unitatea desemnată câştigătoare pentru execuţia podului se va încadra în termenul prevăzut în contractele încheiate”, ne-a spus primarul Dinu Câşlaru.
Situat pe DC59, podul de peste Sitna va lega, în sfârşit, în mod eficient, localităţile Draxini şi Băluşenii Noi. În plus, va face legătura cu comunele învecinate, Blândeşti şi Suliţa, urmând să fie folosit şi de numeroşii cetăţeni din Băluşeni şi Draxini care transportă recoltele de pe cele 700 de hectare de teren situate de partea cealaltă a iazului Dracşani. (BPF)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Coşmarul unei patroane şi a angajaţilor săi
Oprişanu şi-a lui clică,
Legea abuziv aplică!
Ioan Rotundu
Alungaţi din PNL Botoşani
Corneliu Popescu i-a dat cu tifla lui Câmpanu
Ziua Internaţională a Drepturilor Omului la Botoşani
Ce speră Vasilescu să primească de la botoşăneni
Gala gesturilor de suflet
Liberalii îmbracă straie de Moş Crăciun
Avertismentul lui Diaconu către liberali
Elevii Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” luptă să promoveze valorile în Europa
Direcţia de Statistică remarcă majorarea salariilor
Comentariul comentariilor (VII)
(Ioan Rotundu)
Noua deviză a lui Oprişanu: „Respectă legislaţia în vigoare bun, nu, pa"
Va fi folosită de Oprişanu pentru a pune căpăstru agenţilor economici
pentru cabinetele medicale şi stomatologice a lăsat o portiţă de scăpare
Registrul Comerţului va deschide proces la peste 2000 de firme
AJOFM începe o nouă campanie
Inspectori suceveni în control la Termica
Mânia primăriţei
Horoscop
Vinde afacere la cheie
Program TELE’M Botoşani, luni,10 decembrie
Anunţ important
Hotărât lucru: Petrariu are talent cu carul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog