Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1328
De la 07 Ianuarie 2003
90763299
Surse: Comisia de Etică din TVR

Dcizie critică privind modul cum a fost difuzat interviul cu Sebastian Ghită la emisiunea lui Ionuț Cristache

  • 28 March 2018, 23:00
Comisia de Etică din TVR a luat, potrivit informațiilor HotNews.o, o decizie critică în privința modului în care emisiunea România 9, realizată de Ionuț Cristache, a difuzat la mijlocul acestei luni prima parte a inteviului luat de Ion Cristoiu inculpatului fugit din România Sebastian Ghiță. Forul responsabil cu respectarea regulilor etice de către jurnaliștii TVR a luat o decizie în acest sens în condițiile în care, la Parlament, directoarea Doina Gradea, răspunzând la o întrebare referitoare la difuzarea interviului, a spus că ea respectă libertatea editorială și că îî consideră pe jurnaliștii SRTv profesioniști de înaltă ținută.
La mijlocul acestei luni, postul public, prin emisiunea lui Ionuț Cristache, s-a alăturat mai multor posturi de știri, difuzând simultan cu acestea prima parte a interviului luat de Ion Cristoiu (EvZ) lui Sebastian Ghiță, inculpat fugit în Serbia. TVR nu a mai difuzat părțile următoare, pe care au continuat să le transmită doar posturile angajate politic România TV si Antena 3, iar, în final, doar România TV. Participarea TVR la această operațiune media a stârnit critici din partea publicului și a unor politicieni de opoziție: cum se face că un interviu cu un inculpat fugit din țară, realizat de cineva din afara televiziunii publice, e difuzat pe TVR, la o oră de maximă audiență? Prin ce mijloace a intrat TVR în parteneriat cu posturile private de știri, pentru a difuza simultan interviul? A cui a fost decizia ultimă, tehnică și editorială?
La scurt timp după interviu, Comisia de Etică a TVR a anunțat că s-a sesizat și urma să analizeze cazul.
De atunci, Ionuț Cristache și-a asumat decizia, iar Doina Gradea, care din toamnă a condus interimar TVR și care azi a fost confirmată președinte-director general, a arătat că nu se amestecă în domeniul editorial.
Doina Gradea, miercuri, la Parlament: ”Nu consider ca am difuzat pe vreunul dintre canalele TVR, cel puțin în ultimii doi ani, materiale de propagandă. (...) Am susținut constant asigurarea deplinei libertăți de decizie în domeniul editorial al jurnaliștilor din SRTv, pe care îi respect și pe care îi consider profesioniști de înaltă ținută. Așa voi face si de acum încolo”.
Pe de altă parte, Comisia de Etică din TVR a discutat subiectul pe parcursul ultimei săptămâni, când i-a audiat pe Ionuț Cristache și pe producătorii lui. Potrivit unor surse din TVR, decizia luată miercuri este una nefavorabilă emisiunii România 9, o decizie care critică modul cum a fost difuzat interviul. Verdictul detaliat și motivat al Comisiei va fi publicat în urmatoarea perioadă.
ntia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Amant lipsit de inspiraţie
Horoscopul zilei de 29.03.2018
Conducerea ANAF urmează sa fie schimbată, iar Ionut Mișa va fi noul șef ANAF
Ministrul Finanţelor despre evaziunea fiscala:
plăteşti la stat toată suma, nu te duci la puşcărie, pentru că nu ăsta este interesul
Toader acuză Curtea de Apel Ploiești că a trimis cu întârziere acte privind extrădarea lui Ghiță:
Ar fi ajuns şi pe jos mai devreme de două săptămâni
Declaraţia unică va fi disponibilă online începând din 16 mai,
iar în săptămânile următoare parola de acces va fi trimisă prin poștă
Daniel Zamfir a fost exclus din PNL
Comisia Europeană a lansat planul pentru un ''Schengen militar''
prin care să faciliteze transporturile de trupe și echipamente militare pe teritoriul UE
Klaus Iohannis, despre legile justiției:
Sunt conștient de pârghiile constituționale pe care le am / Îmi doresc niște legi cu care să putem merge înainte
„Vocea României” privind Centenarul Unirii auzită la Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă