Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3708
De la 07 Ianuarie 2003
122575647
Surse:

Elena Udrea vrea alegeri interne in PDL in toamna acestui an

  • 17 August 2010, 23:00
Alegeri interne in PDL in cursul acestui an pentru toate functiile importante din partid. Este propunerea Elenei Udrea, lansata luni seara, in timpul unei sedinte tensionate care a durat mai bine de sase ore, au declarat pentru HotNews.ro, surse participante la discutii. Conducerea PDL a discutat si despre masurile care trebuie luate impotriva razvratitilor, discutiile terminandu-se dupa ora 1 noaptea. La finalul intalnirii, presedintele PDL, Emil Boc a spus ca vor fi sanctionati cei care vor comenta deciziile partidului.
Roberta Anastase: In contextul in care in 2011 ar trebui sa ne ocupam de strategia pentru alegerile locale, cred ca ar fi mult mai eficient sa rezolvam anul acesta cu alegerile interne Alegeri interne in PDL in cursul acestui an pentru toate functiile importante din partid. Este propunerea Elenei Udrea, lansata luni seara, in timpul unei sedinte tensionate care a durat mai bine de sase ore, au declarat pentru HotNews.ro, surse participante la discutii. Conducerea PDL a discutat si despre masurile care trebuie luate impotriva razvratitilor, discutiile terminandu-se dupa ora 1 noaptea. La finalul intalnirii, presedintele PDL, Emil Boc a spus ca vor fi sanctionati cei care vor comenta deciziile partidului.
Secretarul executiv al PDL, Elena Udrea a propus, luni seara, conducerii PDL, sa se organizeze in cursul acestui an alegeri pentru conducerea partidului. Udrea ar fi vorbit de declansarea alegerilor in toamna, pe criteriul de sus in jos, mai exact alegeri la nivelul conducerii centrale urmate de alegeri in organizatiile din teritoriu.
Mai multi democrat liberali ar fi fost de acord cu o astfel de propunere. Alegerile ar urma sa vizeze inclusiv functiile eligibile (deputat, senator, primar, consilieri), potentialii candidati urmand sa treaca mai intai de votul membrilor de partid, dupa modelul alegerilor preliminare. Pe de alta parte, Elena Udrea le-ar fi cerut liderilor de organizatii din Bucuresti situatia functiilor in ministere si institutii descentralizate ocupate de PDL. Vicepresedintele PDL, Roberta Anastase a recunoscut pentru Hotnews.ro ca, in sedinta de luni seara, a existat o propunere in acest sens:
"A fost o propunere de declansare a alegerilor la nivelul conducerii PDL. Sunt mai multi colegi care sustin o astfel de propunere si, in contextul in care in 2011 ar trebui sa ne ocupam de strategia pentru alegerile locale, cred ca ar fi mult mai eficient sa rezolvam anul acesta cu alegerile interne. In sedinta urmatoare urmeaza sa se dezvolte subiectul si sa punem la punct calendarul, modul de organizare, etapizarea procesului".
Surse participante la sedinta au declarat pentru Hotnews.ro ca mai multi vicepresedinti au ridicat problema scaderii partidului in sondaje.Vicepresedintele PDL, Roberta Anastase ar fi spus in sedinta ca, in cazul in care nu se iau masuri, PDL risca sa ajunga ca PNL, un partid de nisa.
Cu toate semnalele de alarma trase in ultima perioada de mai multi democrat liberali, liderii PDL nu au dat unda verde propunerii privind creearea unei conduceri interimare a partidului care sa gestioneze problemele si activitatea. Greii partidului s-ar fi opus ideii lansata la sfarsitul saptamanii de Sulfina Barbu, care a propus o conducere interimara pana la organizarea de noi alegeri in partid.
Sursele citate sustin ca propunerea nu are sanse de-a fi aplicata, in sedinta discutandu-se in linii mari si evaziv ca o parte din vicepresedintii partidului sa se ocupe de comunicarea la nivel parlamentar, guvernamental si cu mass media.
Conducerea PDL a amanat pentru viitoarea sedinta o decizie in acest sens. In sedinta s-ar fi ridicat si problema unei eventuale remanieri dupa 1 septembrie - ultimatumul dat Guvernului Boc de presedintele Traian Basescu - insa discutiile pe aceasta tema ar fi degenerat, unii ministri incercad sa convinga ca au luat masurile de reforma si ca altii trebuie sa recurga la concederi. "Din acest punct, discutia n-a mai fost coerenta", a mai spus pentru HotNews.ro unul dintre participantii la sedinta de luni seara.
Agenşia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, miercuri, 18 august
Bancul zilei: Speranţe pierdute
Franţa va începe joi expulzarea ţiganilor către România şi Bulgaria
MAE condamnă "încălcarea gravă" de către Rusia a Convenţiei de la Viena
Spionaj la Moscova?
Rusia încearcă să pună presiune pe Romaâia înaintea referendumului din Basarabia
Cine şi cu ce scop provoacă isterie în UE împotriva României şi RM
Români de pretutindeni, uitaţi de propria ţară şi persecutaţi în ţările în care trăiesc
Tânără salvată de pompieri dintr-o fântână adâncă de cca. 10 m
Italian cu bagajele pline de ţigări moldoveneşti
Numerele de înmatriculare expirate i-au adus dosar penal
Oierii din Botoşani sunt uimiţi de prostia ministrului Agriculturi
Liberalul Grigoraş o critică pe Elena Udrea
Clădirea Teatrului Mihai Eminescu se degradează continuu
Patron bătut în propria discotecă la Blândeşti
Nu sunt bani pentru reparat şcolile inundate
Liderii de sindicat din învăţământ se umflă din nou în pene
DSP Botoşani funcţionează fără directori la cârmă
Pacienţii reclamă, CAS analizează
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog