Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13762
De la 07 Ianuarie 2003
112764113

Sute de dorohoieni alături de pompieri, de ziua armei

  • 13 September 2016, 23:00
Sute de dorohoieni au fost alături de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţ㠓Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani la manifestările dedicate împlinirii a 168 de ani de la sacrificiul eroilor pompieri din Dealul Spirii şi a 165 de ani de la înfiinţarea primei unităţi militare de pompieri din Dorohoi.
La acest moment festiv, desfăşurat pe strada Dumitru Furtună din municipiul Dorohoi, au participat şi prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Liviu Toma, primarul oraşului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, şefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale, cadre militare în rezervă şi familiile cadrelor active.
Festivitatea a debutat cu citirea mesajelor autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale.
În semn de apreciere pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, au fost înaintaţi în grad înaintea expirării stagiului minim, doi ofiţeri şi doi subofiţeri, respectiv: în gradul de colonel Ştefan Uşurelu, în gradul de locotenent colonel Sorin Constantin Barbacariu, în gradul de plutonier adjutant, Dumitru Caşcadel şi în gradul de plutonier major, Dana Elena Coca.
Totodată, au fost înmânate diplome şi plachete aniversare cadrelor militare care au activat în cadrul cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, autorităţilor publice judeţene şi locale, dar şi plt. maj. Iulian Rotariu, primul român care a participat la ultramaratonul Gobi March, purtând cu mândrie steagul românesc până pe locul IV în clasamentul general şi locul I la categoria de vârstă 40 – 49 de ani.
Deosebit de emoţionantă a fost revederea dintre cadrele în rezervă (pensionarii) şi cadrele active ale inspectoratului. Clipele petrecute împreună au fost momente de bucurie, fiind şi un real schimb de experienţă între generaţii. Întâlnirea a fost deosebit de plăcută, constatându-se din partea tuturor dragostea şi disponibilitatea pentru a salva vieţi.
Emoţionaţi au fost şi copiii, care au venit în număr foarte mare şi au aşteptat cu nerăbdare defilarea forţelor şi mijloacelor de intervenţie ale ISU Botoşani.
În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Pompierilor din România, au fost depuse, în cursul dimineţii, coroane de flori la monumentele eroilor pompieri de la sediului inspectoratului şi Detaşamentului de Pompieri Dorohoi.
Ieri, între orele 10.00 – 18.00, la Uvertura Mall din municipiul Botoşani au fost desfăşurate mai multe activităţi pentru a marca Ziua Informării Preventive.
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sebastian Ghita: PRU il asteapta pe Ponta sa vina in randurile sale,
ca presedinte al partidului si candidat la functia de premie
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Carrefour introduce in magazinele din Franta primul produs al carui pret a fost stabilit de consumatori,
pentru a proteja micile afaceri de familie
Oamenii ar putea vorbi un limbaj universal, spun cercetatorii
A făcut public numele șefilor masoni ai României
Victorie mare pentru Victor Ponta: RĂMÂNE în Barou
Horoscopul zilei de 14.09.2016
Bancul zilei: Curiozitatea nevestei
Deasupra oraşului Săveni stă un munte de gunoi gata să se prăvale
Garda de Mediu tace chitic
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă