Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24945
De la 07 Ianuarie 2003
95171008

Sute de elevi au legat şcoala de gard

  • 23 August 2009, 23:00
Şefii învăţământului botoşănean şi-au propus să caute soluţii pentru a lupta cu abandonul şcolar, care încă există în şcolile judeţului, chiar dacă nu la nivelul la care se manifesta cu mai mulţi ani în urmă. Deşi legislaţia nu îi ajută prea mult în acest sens, deoarece nu există metode de a-i constrânge pe părinţi să îşi determine copiii să urmeze anii obligatorii de şcoală, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar susţin că au discutat cu directorii de şcoli şi vor discuta şi la început de an şcolar ce un set de măsuri pentru diminuarea, pe cât posibil, sau chiar pentru eliminarea abandonului şcolar.
Datele deţinute la nivel de Inspectorat Şcolar, în ce priveşte abandonul şcolar din ultimul an de învăţământ nu sunt însă deloc liniştitoare. Sute de elevi au legat şcoala de gard. Numai în ultimul semestru au fost peste 150 de elevi din judeţ în această situaţie, mai mult de două treimi dintre aceştia fiind din ciclul gimnazial. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar, mulţi dintre cei care renunţă să mai frecventeze cursurile şcolii obligatorii sunt din mediul rural sau din comunităţile de romi.
„În comunităţile mai mici cadrele didactice cunosc bine situaţiile din familiile elevilor lor. Se poate şti unde există riscul de abandon şcolar şi atenţia se poate canaliza spre aceste cazuri, să se poarte discuţii cu părinţii, pentru a se preîntâmpina abandonul. Mai greu este unde sunt părinţii plecaţi la muncă în străinătate iar copiii rămân în grija unor alte persoane care nu reuşesc să suplinească bine rolul părinţilor”, spune Ada Macovei, inspector şcolar general. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Un bade la farmacie
Program TELE' M BOTOŞANI, luni, 24 august
Vreţi o casă de vacanţă? O vinde ieftin!
Statistica lui Ţâbu
Românul şi lenevia de vară
La Botoşani, Băsescu i-a furat lui Tăriceanu laurii victoriei
În căutare de „Fenomene stranii” la vechile Biserici armene din Botoşani
Botoşaniul este din nou în cărţi pentru „Eurovision junior”
Ars de viu în propria casă
Minorele fug pe capete din centrul de plasament
jandarmii încearcă din răsputeri să le adune
Jale mare pe şoselele din Botoşani!
Spitalele fac economii şi acolo unde nu trebuie
Dacă nu vor înţelege de vorbă bună, vor înţelege de frica „bâtei”
Cadrele didactice îşi vor da calificative în regim de reciprocitate
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă