Oficialul a mai spus ca dupa cresterea TVA la 24% s-a inregistrat o crestere a evaziunii fiscale in domeniul carnii si preparatelor din carne, evaziune cifrata la 230 milioane de euro in 2011.
El a aratat ca analiza realizata de Ministerul Agriculturii in domeniul carnii a indicat doua probleme, respectiv importurile reale si nereale si productia la negru din Romania.
"Din cifrele noastre reiese ca situatia este destul de grava. Dupa cresterea TVA la 24% subit au disparut zeci de mii de tone de carne si produse de carne, care cel mai probabil s-au dus in economia subterana. Circa 71.000 de tone de carne de porc au disparut in economia subterana in 2011-2012", a spus Irimescu miercuri la la Forumul Investitorilor Autohtoni.
Reamintim ca la sfarsitul lunii iulie, Guvernul a decis reducerea TVA la paine de la 24% la 9%, de la 1 septembrie, impactul negativ al masurii urmand sa fie compensat prin cresterea tot din septembrie a accizelor la alcool si introducerea de accize la bunuri de lux.
Agenţia de ştiri HotNews