Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
12025
De la 07 Ianuarie 2003
70571818

Ţâbuleac a pus gând rău sporurilor salariale ale angajaţilor DGASPC

  • 9 April 2009, 23:00
Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani este sub lupa organelor de control. În momentul de faţă la instituţie sunt în derulare trei controale. Potrivit celor spuse de şeful Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, unul din controale vizează, mai ales că la cârma instituţiei este un director nou, activitatea desfăşurată de vechea conducere.
„Este şi echipa de auditori care îşi desfăşoară tematica programată pentru anul în curs. O tematică ce se referă la controlul modului în care s-au desfăşurat achiziţiile de bunuri. Verifică şi acele obiective pe care le stabilisem pentru controlul ad hoc când s-a pus problema pregătirii unui proiect de HCJ privind revocarea din funcţie a directorului executiv, dar nu a mai fost cazul fiindcă Angela Curelariu s-a retras. Dar obiectivele de control nu au fost înlăturate, ci adăugate la tematica programată pentru auditul intern”, a precizat Mihai Ţâbuleac.
Tot acolo îşi desfăşoară activitatea de control şi primul membru al corpului de control al preşedintelui CJ, acesta primind ca o primă sarcină verificarea legalităţii şi a modului de acordare a sporurilor salariale la DGASPC. „Acolo sporurile salariale creează o presiune fantastic de mare asupra bugetului, au ajuns la un nivel de 120 % în raport cu salariul de bază. Aceste sporuri s-au stabilit pe baza unor negocieri interne, în ceea ce priveşte clauzele contractului colectiv de muncă, fără ca ordonatorul principal de credite să aibă vreo contribuţie. Nu a fost niciodată întrebat CJ dacă sunt sau nu bani. Ei şi-au stabilit acolo nişte sporuri şi bineînţeles că dacă nu le dăm ne trezim că vin aici sub ziduri şi fac grevă”, a mai adăugat şeful CJ Botoşani.
Din punctul său de vedere, angajaţii DGASPC nu au nicio vină, într-adevăr salariile în România şi în special în Botoşani sunt mici, dar în mod cert legislaţia este proastă pentru că a permis introducerea contractelor colective de muncă şi în instituţiile bugetare. „Mai mult decât atât a permis ca negocierea acestor contracte să se facă exclusiv de către reprezentanţii salariaţilor şi ai angajatorului de la nivel de subunitate, fără să se ceară un acord al ordonatorului principal de credit. Este total greşit, dar aşa este legea. Ea trebuie corectată prin introducerea în regim de urgenţă a legii unice a salarizării în sectorul bugetar”, a concluzionat Mihai Ţâbuleac. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Scriitorul Dumitru Iov şi comandorul Dumitru Berbunschi vor deveni nume de străzi
Grant de 30.000 de euro câştigat pentru un schimb de experienţă în Italia
beneficiari vor fi profesorii din Flămânzi
Comentariul comentariilor LVIII
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Diversiune nereuşită
Se consideră naşul tuturor telefoanelor
Baia preşedintelui Ţâbuleac
„Inima verde a Laurianului”
"Încercăm să supravieţuim"
„România plăteşte pentru lipsa unei politici faţă de R. Moldova”
Povestiri de buzunar
Represiune la Chişinău
Mierea – aromată şi sănătoasă!
„Şi într-un caz şi în altul avem nevoie de sprijinul Guvernului”
Mai bine ieşi dacă cerşeşti, decât dacă munceşti!
Poliţia a prins un hoţ, moşneag de… 74 de ani
Se recrutează tineri pentru şcoala de jandarmi
Românul şi încălzirea bruscă
Al 13-lea salariu este cu ghinion
Lalelele pestriţe l-au băgat în belea
Blocul operator din Spitalul judeţean va fi reabilitat
Leucemia face ravagii printre tinerii botoşăneni
Inspectorii OJPC vestesc venirea Paştelui… prin controale
Inspectorii OJPC vestesc venirea Paştelui… prin controale
Ţâbuleac vrea să năşească viitorul vicepreşedinte, ce va lua locul lui Conţac
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă