Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Decese
Comentarii
Anchete
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13527
De la 07 Ianuarie 2003
120837993

Ţâbuleac condamnă irefutabil, făcând praf prezumţia de nevinovăţie

  • s-a găsit ţapul ipăşitor pentru starea proastă a drumurilor din judeţ
  • 6 October 2008, 23:00
Faptul că voronenii au protestat pentru rezolvarea problemei caselor şi a drumului DJ 208 C, l-a determinat pe preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani să vadă cum arată judeţul şi în afara biroului său. Drept urmare s-a deplasat în teritoriu pentru a verifica drumurile judeţene, obiective alese fiind drumurile judeţene Corni - Sarafineşti, Gulioaia – Dângeni (foto 1 - lucrări asfaltare) şi Dobârceni.
Ce-a constatat reiese din declaraţia personală. „E mare belea la noi în judeţ cu aceste drumuri. Am văzut că nu se respectă nişte reguli elementare în ce priveşte execuţia lucrărilor de modernizare. Nu am văzut nicăieri vreun semn că s-ar fi prelevat probe de bitum, care să răspundă la cel puţin două întrebări fundamentale, în ceea ce priveşte calitatea lucrărilor. Anume, respectarea grosimii prevăzute de standarde şi respectarea reţetei de fabricaţie”, a precizat Ţâbuleac.
Peste noapte, şeful CJ s-a transformat în specialist de drumuri, cum de altfel şi singur a declarat: „Iată că încep să devin şi specialist în drumuri”. El continuă să acuze faptul că Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a cheltuit aproape toţi banii pe două contracte de reparaţii curente, ambele tranşate în luna iulie, în favoarea firmei Construct Com.
„Nimeni nu m-a informat în acest sens, deşi acolo s-au alocat fonduri însemnate, aproape 10.000.000 lei. Bineînţeles că dacă toţi banii s-au dus aici, iată că am găsit visteria bugetului goală”, spune preşedintele CJ Botoşani. „Am constatat că aceste segmente ce figurează că s-ar fi reparat din bugetul DJDP, nici măcar nu au fost supuse vreunei intervenţii. Din punctul meu de vedere, există supoziţia foarte gravă că s-ar fi dat bani pentru lucrări neexecutate. Urmează să acţionăm într-o manieră profesionistă, adică să trimitem nişte specialişti acolo care să facă un document justificativ legal atestator”, a mai adăugat Ţâbuleac.
Drept urmare, a dat dispoziţie să nu se mai accepte la plată niciun fel de situaţie de lucrări pe acest element bitum, covoare asfaltice, până când nu se vor prezenta probe, analize de laborator, care să ateste faptul că acestea corespund normelor legale. Iar aceste probe să fie făcute de un laborator indicat de CJ şi nu de constructori.
În ce priveşte conducerea DJDP, şeful judeţului intenţionează să o tragă la răspundere fiindcă i s-ar părea că cei de acolo şi-au bătut joc de banii publici ai Botoşaniului. „Am să-i chem imediat ce termin de verificat dosarele. Mă interesează şi alte aspecte de răspundere materială şi penală. Această conducere de la DJDP nu mai poate continua aşa. Bineînţeles că trebuie să plece. Deocamdată trebuie să-i chem la mine, să le pun în faţă aceste bucurii pe care le-au provocat ei cetăţenilor şi să le spun că singurul beneficiu pe care îl mai pot aduce e să lase locul liber. Mă refer la directoarea Geanina Pintilii, la directorul adjunct şi la alte persoane ce şi-au pus cu uşurinţă semnătura pe documente care nu sunt tocmai în regulă”, a pus punctul pe „i” Mihai Ţâbuleac.
De partea cealaltă, fostul preşedinte al CJ, Constantin Conţac, spune că dacă visteria este goală, ar trebui ca preşedintele să o umple, aşa cum a promis în campanie. „Am avut nouă drumuri care erau eligibile la Piatra Neamţ şi au rămas numai două. Mihai Ţâbuleac striga pe toate drumurile că aduce bani europeni. Acum, neputinţa lui o aruncă în spate la alţii”, a declarat Conţac.
Aflată pe picior de plecare, din funcţia de director al DJDP, Geanina Pintilii (foto 2) nu capitulează. „Pentru ce să fiu demisă? Am dat un concurs pentru funcţionari publici la Bucureşti. Nu am făcut nicio ilegalitate. Mi-am văzut de treaba mea şi am intrat într-un joc pe care noi ca direcţie nu ne interesează. Vrem doar să ne facem treaba. Nu am fugit de responsabilitate. Mi-am luat, după trei ani fără concediu, cinci zile să-mi fac analizele la Iaşi. Am muncit de dimineaţa până seara de când sunt la direcţie şi ţin foarte mult la imaginea instituţiei. Nu s-a făcut absolut nicio şmecherie”, precizează actualul director al DJDP, care nu poate înţelege de ce preşedintele CJ face declaraţii gratuite, fără să o lase să se justifice şi fără a i respecta prezumţia de nevinovăţie, care i se respectă până şi celui mai feroce criminal.
„Nu am fost chemată de nimeni, că sigur m-aş fi dus. Tot ce s-a făcut este foarte bine justificat. Avem un buget alocat, cu licitaţii scoase, documentaţii de licitaţii, situaţii de lucrări confirmate în teren. Mie mi-ar conveni să fac aşa ceva? Eu sunt cu capul pe umeri. De ce să-mi pun capul sub evanghelie pentru nu ştiu ce? Niciodată nu s-a întâmplat aşa ceva să nu se execute situaţie de lucrări şi eu să fac decontare. În primul rând eu sunt cea care răspund de tot”, a mai adăugat Geanina Pintilii. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CCVIII)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Păţania managerului cu mintea slabă
Omul este sincer: vinde că-i crişcă măseaua după bani
Explicaţia Don Juanului Geoană
Dragoste de Iliescu
Dispută aprigă între şcoli, din cauza microbuzelor şcolare
Discursul românului basarabean în apărarea românilor din Timoc
Vladimir Putin, renegat de propria mama
Comisia Europeană propune prelungirea concediului de maternitate
Istoria României după 1989 la patru mâini
Vitali Klitschko se bate din nou!
Micii stranieri alintaţi de profesori
Maşină incendiată cu intenţie
Au răcnit că vor în locuinţe ANL, iar acum au datorii de 80.000 RON
Se caută traseu alternativ pentru drumul DJ 208 C
CJ Botoşani este în pragul unui colaps financiar
Raliu pentru vitezomani la Botoşani
Şeful Gărzii Financiare a fost uns subprefect
să fie promovarea recompensa efortului depus în campania alegerilor locale?
Fostul prefect Cristian Roman încurajează promovarea foştilor săi „locotenenţi”
Angajaţii de la Permise Auto au şanse să intre de Crăciun în „casă nouă”
Ţurcanu are privilegiul de a verifica băncile
Soarta Gărzii Financiare a rămas pe mâinile lui Calimandriuc
Şi grefierii vor salarii mărite
Ţărăncuţele au apetit sexual şi devin mame la vârste tot mai fragede
Avertizare Hidrologică de Cod Portocaliu pentru Botoşani
Dispariţia profesorului Ion Smedescu
Dispariţia profesorului Ion Smedescu
Prelungire COD PORTOCALIU Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă