Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
1296
De la 07 Ianuarie 2003
69939921

Ţâbuleac critică, dar neluat în seamă

  • 25 September 2007, 23:00
Senatorul liberal democrat Mihai Ţâbuleac se declară complet nemulţumit atât în privinţa Guvernului Tăriceanu, cât şi a preşedintelui Senatului, considerând că prin atitudinea lor aceşti oameni din fruntea ţării şi instituţiile pe care le reprezintă nu fac decât să constituie exemple negative pentru populaţie. Luni acesta a avut o intervenţie în plenul Senatului în care şi-a manifestat nemulţumirea. Joi, 20 septembrie 2007, pentru a nu ştiu câta oară, şedinţa de plen a Senatului s-a desfăşurat în lipsă de cvorum, deci cu încălcarea regulamentului.
Mulţi senatori au lipsit fără motiv, iar preşedintele Senatului a mers netulburat până la capăt, ba chiar a oferit şi lecţii de pe scaunul de conducător de şedinţă. Preşedinte al Senatului s-a făcut, în opinia sa, răspunzător nu numai de încălcarea regulamentului ci şi de încurajarea absenteismului, fiind primul vinovat de faptul că cel mai înalt for al democraţiei româneşti, în loc să ofere cetăţenilor exemple de seriozitate şi asumarea răspunderii, de fapt îi învaţă cum să chiulească.
“Eu cred că regulamentul este aplicabil nu numai atunci când se interzice senatorilor să se constituie în grupuri parlamentare ca independenţi sau ca membri ai partidelor politice înfiinţate după alegeri. Mai cred, de asemenea, că nu este potrivit să se împartă senatorii în categoria celor care au dreptul să vorbească oricât de la tribuna oficială şi categoria celor cărora li se pune pumnul în gură şi să se susţină, culmea, că funcţionăm conform prevederilor Constituţiei”, a precizat senatorul botoşănean Mihai Ţâbuleac, uitând că el a fost votat la PNL şi nu la PLD unde s-a dus tot în dorinţa de a fi la putere.
Din punctul său de vedere mai sunt şi alte prevederi care merită atenţia printre care şi faptul că există un birou permanent şi un preşedinte care au nu numai drepturi, ci şi îndatoriri, cea mai elementară dintre ele fiind aceea de a asigura o funcţionare corespunzătoare a Senatului.
Nici Guvernul nu îl mulţumeşte pe senatorul Ţâbuleac. “După ce s-a demonstrat că poate exista un prim-ministru din partea unei formaţiuni politice care nu mai există pentru că el însuşi a distrus-o, mai nou am ajuns şi în situaţia de a avea miniştri fără ministere, guvernanţi fără Guvern”, subliniază Mihai Ţâbuleac. Acesta consideră că s-a ajuns în această situaţie ciudată pentru că şi Parlamentul şi Guvernul au încălcat legea fără să se gândească la consecinţe, dar şi fără să le pese de faptul că oferă un exemplu prost.
Parlamentul a considerat că o ordonanţă de urgenţă se dezbate în maximum 5 zile doar în perioada vacanţelor parlamentare, nu şi în timpul sesiunilor. “Acelaşi guvern, care se laudă singur că a făcut economia să ,, duduie” şi că dă pe dinafară din cauza corectitudinii, a emis şi Ordonanţa de Urgenţă nr. 72/2007 prin care şi-a acordat derogări de la legislaţia privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii. Adică nu vrea să se mai facă drumuri şi autostrăzi prin licitaţie publică ci prin încredinţare directă”, concluzionează Mihai Ţâbuleac.
În opinia sa acestea sunt exemple negative oferite tuturor celor care pândesc ca hienele în jurul bugetelor publice, mai mari sau mai mici, alcătuite cu mare trudă şi sacrificiu din impozitele plătite de cetăţenii deloc bogaţi ai ţării noastre. “Nu avem altceva de făcut decât să ne schimbăm comportamentul, să dovedim că nu suntem mai presus decât legea pe care o facem şi că o respectăm în aceeaşi măsură în care pretindem să fie respectată de cetăţeni. Atunci vom constata că şi cetăţenii vor reacţiona pozitiv, fără a trimite pe capul lor potop de ameninţări şi de sancţiuni”, subliniază senatorul liberal democrat. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (2)]


Păţaniile lui Buculei în drum spre... Palermo
Invitat la Conferinţa ECA de la Sibiu
Au participat la decernarea International Emmy Awards
Procedură simplificată pentru obţinere a cazierului fiscal
Reprezentaţie de ţinută înaltă a Baladei în Constanţa
Dorohoienii vor avea o singură şcoală specială
Programul SAMTID rămâne în aer
Centru de consiliere pentru educaţie incluzivă
Ridicarea maşinilor abandonate rezolvată în proporţie de 80%
Municipalitatea continuă dotarea terenurilor de joacă
Asociaţia judeţeană de Numismatică la 25 de ani de fiinţă
Numismaţii botoşăneni au primit laude la Alexandria
Demisii la Spitalul Judeţean
APIA intensifică verificările în teren
Investiţii apreciate ca importante, dar nu se ştie şi cât de eficiente
70% din banii pentru investiţii în învăţământ au fost cheltuiţi
Căutată opt zile de familie, găsită moartă de poliţişti
Modul stradal lăsat fără bunuri de trei tineri
Elevii vor avea avocat
Horoscop
Dentistul
Omul are bani, numai să găsească ce vrea!
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 26 septembrie
Românul şi murăturile
Vicele Ghiorghiţă a trecut la ameninţări
Ioan Rotundu
„Allianz” Ţiriac ştie cum să-şi fenteze asiguraţii
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă