Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
16815
De la 07 Ianuarie 2003
78417624

Ţābuleac pregăteşte demiterea lui Oprişanu

  • 20 October 2011, 23:00
Zilele managerului Spitalului de Psihiatrie, Gabriel Oprişanu, la cārma instituţiei sunt numărate. Situaţia sa depinde de concluziile pe care juriştii din aparatul Consiliului Judeţean le vor extrage după analizarea rezultatelor controlului efectuat de o comisie din cadrul CJ la unitatea spitalicească menţionată.
Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţābuleac a ţinut să explice originea declanşării verificărilor de la Psihiatrie. Acesta a declarat că acel control de pomină s-a făcut la solicitarea deputatului PDL Cătălin Buhăianu şi a vizat două unităţi spitaliceşti, Spitalul de Psihiatrie şi Maternitatea. Verificările au scos la iveală că la ambele unităţi spitaliceşti este depăşit cu aproape 6% procentul de 70% privind īncadrarea unităţii īn cheltuielile de personal.
„Am văzut un articol din care rezultă că urmare controlului efectuat acolo s-au dat felicitări şi se mai pune şi īn ghilimele un text care nu există.
La ambele spitale s-a constatat că plafonul privind cheltuielile salariale de 70% a fost depăşit cu 6-7%, iar la Psihiatrie s-a mai constatat un lucru şi anume că s-a īncheiat acolo un contract care nu a urmărit altceva decāt să eludeze īncadrarea īn acest procent de 70%”
a declarat preşedintele Ţābuleac.
Acesta a adăugat că īn acest moment dosarele sunt pe masa juriştilor, cărora li s-a solicitat să analizeze şi să vină cu soluţiile corecte de valorificare.
„Dar īn prezent nu a tras nimeni nicio concluzie că ce s-a īntāmplat la Spitalul de Psihiatrie reprezintă un motiv să acordăm acolo felicitări.
Dimpotrivă, īn ceea ce mă priveşte pe mine īndrăznesc să mă ante pronunţ şi să spun că dacă acel contract pe care l-a făcut domnul Oprişanu pentru a face īn aşa fel īncāt presiunea fondului de salarii să scadă, dacă nu reprezintă un fals atunci cu siguranţă reprezintă o īnşelătorie”
, a adăugat preşedintele Mihai Ţābuleac.
Acesta a mai precizat că dacă concluzia juriştilor va crea premisele īncetării contractului de management a lui Gabriel Oprişanu, nu va sta pe gānduri.
Medicul Oprişanu este convins că īn spatele tuturor controalelor ce se desfăşoară la unitatea pe care o conduce se află o comandă politică din partea PDL.
„Vānătorii politici trimişi să-mi caute nod īn papură sunt liderii PDL care conduc instituţiile care mă controlează. Dar comanda politică a venit de la şeful PDL Botoşani, domnul Cătălin Flutur, care īmi va fi contracandidat īn alegerile de anul viitor”, a spus candidatul USL pentru Primăria Botoşani.
Īn ultimele săptămāni, Spitalul de Psihiatrie a fost supus unei serii de controale din partea mai multor instituţii precum Consiliul Judeţean, Casa de Asigurări de Sănătate şi Inspectoratul Teritorial de Muncă. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Un banc lipsit de… logică
Reţeta zilei: Pui umpluţi şi fripţi
O trădare a intereselor romāneşti care va rămāne īn Istorie
Poliţia a confiscat mii de euro de la o reţea de cerşetori-ţigani
banii urmau sa ajungw īn Romānia
Alegeţi pacea sau veţi fi atacaţi fără īncetare!
Accident de muncă suferit de fostul sef al ITM Botoşani
Silvia Pasat şi-a fracturat piciorul īn timpul unui control
Al-Jazeera a prezentat poze cu Muammar Gaddafi mort
Muammar Gaddafi a fost ucis
mii de libieni au ieşit pe străzi pentru a saluta moartea dictatorului
Cum ajunge piaţa de carburanţi sub control răsăritean
Comasarea spitalelor din nou pe masa consilierilor judeţeni
Botoşani: Ţābuleac s-a supărat pe ANRSC că nu-l lasă să ne amendeze
Georgescu a căzut īn dizgraţia preşedintelui CJ
Fonduri insuficiente pentru bolnavii HIV
A intrat īn vigoare legea privind protecţia cadrelor medicale
Probleme īn Sănătate cu salariile pe luna decembrie
Aseară, jandarmii au dat năvală peste Lumea lu’ Rotundu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă