Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19986
De la 07 Ianuarie 2003
122880053

Ţâbuleac semnalează ministrului David neregularităţile de la Botoşani

  • 26 September 2007, 23:00
Senatorul PLD Botoşani Mihai Ţâbuleac sare în ajutorul câtorva mii de pensionari purtaţi pe drumuri aiurea din cauza unei ordonanţe care nu se aplică de un an şi jumătate de la votarea sa. Judeţul Botoşani se confruntă cu o problemă care la prima vedere poate părea banală, dar de fapt este deosebit de gravă pentru că afectează viaţa câtorva mii de cetăţeni, în special persoane în vârstă care beneficiază sau care ar trebui să beneficieze de pensie.
Din punctul de vedere al senatorului liberal democrat este o nouă dovadă a excesului de birocraţie care ne face viaţa amară în fiecare zi. Acesta a înaintat săptămâna acesta o interpelare ministrului Cristian David, prin care îi semnalează problema solicitând intrarea în legalitatea şi la Botoşani.
Există o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, cu nr. 39/2006, care de urgentă ce a fost nici măcar nu s-a aplicat după aproape un an şi jumătate. „Ar fi trebuit ca, în cazul desfiinţării în condiţiile legii, a unor unităţi economice, documentele cu valoare practică, în baza cărora se eliberează copii, certificate şi extrase privind drepturile referitoare la stagiile de cotizare la asigurări sociale ale cetăţeanului, să fie preluate de Arhivele Naţionale sau de direcţiile judeţene ale Arhivelor Naţionale. Ar fi trebuit, dar de la lege şi până la faptă este cale lungă în România, a declarat Mihai Ţâbuleac.
Pentru că ministerul nu a asigurat şi resursele necesare, preluarea efectivă nu a mai avut loc iar pensionarii botoşăneni au rămas prizonieri între Casa Teritorială de Pensii şi Direcţia Judeţeană a Arhivelor Naţionale, fiind pasaţi şi refuzaţi de ambele instituţii. „Consider că este nedrept ca mii de oameni, pentru că nu are cine să le elibereze adeverinţe, să nu beneficieze de pensia care li se cuvine potrivit legii şi să fie plimbaţi inutil pe drumuri”, a declarat senatorul botoşănean.
Pentru că ordonanţa de urgenţă la care a făcut referire prevede c㠄documentele….se preiau după înfiinţarea în cadrul Arhivelor Naţionale şi al direcţiilor judeţene ale Arhivelor Naţionale a unor structuri specializate, cu asigurarea, în condiţiile legii, a resurselor umane şi logistico- financiare necesare” , Ţâbuleac a cerut ministrului Internelor şi Reformei Administrative Cristian David să îi comunice de ce la Botoşani nu s-a realizat acest lucru şi care sunt măsurile pe care le-a întreprins pentru intrarea în legalitate. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Profesori notaţi cu 3,20 titularizaţi la catedră
Cristi Hogas a păşit cu dreptul!
Ţiprigan se crede buricul învăţământului botoşănean
Merg şase kilomentri pe jos pentru a ajunge la şcoală
Termica şi E.ON, cele mai reclamate de botoşăneni
Conducerea ASP mai vrea bani de la minister
Peste o mie de locuri de muncă pentru absolvenţi
„Zilele George Enescu” reaprind flacăra geniului enescian
Instrumente noi pentru filarmoniştii botoşăneni
Au început pregătirile pentru europarlamentare
Prefectul Sorescu se consideră un tehnocrat
Prefectul în faţa primului Colegiu Prefectural
Directorul Munteanu se bucură de prezumţia de nevinovăţie
Noi licitaţii pentru reabilitarea a două şcoli botoşănene
Zootehnia de-a lungul timpului
Horoscop
Vrea un CV, ca să vă angajeze
Program TELE'M Botoşani, joi, 27 septembrie
Anunţ important
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog