Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
11441
De la 07 Ianuarie 2003
76482081

Ţābuleac şi-a luat adio de la PD-L

  • 13 January 2008, 23:00
Senatorul Mihai Ţābuleac a decis să renunţe la PD-L, considerānd formaţiunea politică nou īnfiinţată ilegală. Din acest motiv senatorul susţine că nu va subscrie, preferānd să se concentreze pentru finalizarea mandatului de parlamentar momentan ca independent. Mihai Ţābuleac susţine că decizia a fost deja luată, nemaiavānd rost să profite de timpul de gāndire care expiră astăzi pentru a-şi prezenta opţiunea faţă de noua formaţiune politică.
„Eu voi căuta să fac cinste botoşănenilor, să īi reprezint cu onoare cum am făcut şi pānă acum. Eu deocamdată am luptat pentru respectarea legii şi mai puţin pentru funcţii şi onoruri. Credeam că mi-am cāştigat poziţiile prin muncă şi prin faptul că am fost fondator al PDL, dar dacă asta nu mai contează şi īn Romānia se atribuie funcţii de la văr la văr nu are rost să mai continui”, a declarat Mihai Ţābuleac.
Acesta susţine că pe plan politic nu va lua imediat o decizie pentru că mai are suficient timp pānă la finalul mandatului de senator. Senatorul īşi argumentează afirmaţia că noua formaţiune este ilegală prin trei argumente. Mihai Ţābuleac subliniază că semnalul respectării legii trebuie să īnceapă tocmai de la politicieni, iar acest lucru nu se īntāmplă īn cazul PD-L. Există prevederea legislativă că nici un cetăţean romān nu poate fi membru īn două sau mai multe partide. Cătălin Flutur nu poate fi primar la PNL şi preşedinte la PD-L.
Īn al doilea rānd organele executive ale partidelor sunt obligatorii. „Nu poate exista partid fără preşedinte. Prin urmare rezervarea funcţiei de preşedinte pentru Cătălin Flutur este o īncălcare şi este ridicol. Un partid politic nu este un restaurant īn care să īţi faci rezervare”, subliniază Mihai Ţābuleac. Nu īn ultimul rānd, acesta susţine că legea prevede ca funcţiile de conducere să fie dobāndite prin vot secret, ori Flutur trebuia īn noiembrie 2005 să candideze şi să cāştige. „Iată că acu a profitat de atenţie şi iuţeală folosind ca pretext această comasare păcălind oamenii”, a declarat Mihai Ţābuleac.
Argumentele sale converg spre o singură persoană din PD-L, respectiv primarul Cătălin Flutur şi mai puţin la partidul īn sine, pe care īl consideră ilegal, după ce a fost de acord cu această fuziune. Acesta concluzionează că īn PD-L se īnfiripă un capitalism de cumetrie. Cāt priveşte o posibilă īntoarcere la PNL senatorul Mihai Ţābuleac se arată īncă indecis, precizānd că problemele sale īn momentul de faţă sunt altfel. „Din PNL am plecat crezānd īn nişte principii şi oameni. Ulterior s-a demonstrat că lucrurile sunt altfel. Lupta mea a fost pentru respectarea legii”, a declarat senatorul Mihai Ţābuleac. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ţābuleac – victimă a propriului orgoliu
Ioan Rotundu
Deţinut implicat īntr-un accident de muncă
Profesorii īnvăţaţi să lucreze cu elevii rămaşi fără părinţi
Comisarii Gărzii de Mediu s-au autodepăşit īn controale şi amenzi
ISS şi-a făurit un plan de control exigent
Oprişanu a reīnviat comisiile de control obştesc, dar sub altă formă
Andra şi Cătălin Măruţă au stat o noapte īntr-un sat de beduini
Horoscop
Stors de vlagă, īn noaptea nunţii
Locuri de muncă īn Germania şi Olanda
Comentariul comentariilor (XXIV)
(Ioan Rotundu)
Fericirea lui Dinescu, umbrită de politicienii botoşăneni
Cāmpanu a reuşit să-i reanimeze pe cei din conducerea PC
conservatorii sar īn apărarea inspectorului Lăcătuş
Vasilescu vrea să reīnfiinţeze un organism radiat odată cu PUR
Micuţaru doreşte să renască la Flămānzi Muzeu satului
Peremiştii cred că Ştefan este bun de primar al Botoşanilor
Doi miniştri īn vizită la Botoşani
Vosganian ne-a oferit parole… parole şi iar parole
Program TELE’M Botoşani, luni, 14 ianuarie
Felicitare PD-L Botoşani pentru ruşii lipoveni
Acţiune eminesciană īn cadrul Şcolii nr. 7 Botoşani
Concurs “Eminescu” la Filiala nevăzătorilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă