Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26864
De la 07 Ianuarie 2003
108398712

Tactica de intimidare şi şantaj a miliţianului Vasile Luchian

  • 29 August 2015, 23:00
În prag de a fi dovedit că este acoperitorul hoţilor din comunele de pe raza sa de competenţă, adică a Poliţiei Rurale Secţia Vlăsâneşti, fostul miliţian al lui Ceauşescu devenit poliţist democrat peste noapte a trecut la ameninţări şi şantaj.
Miercuri a fost o zi extrem de activă pentru Luchian. Mai întâi l-a contactat pe feciorul care este primar la Dângeni ca să mă sune şi să-mi ceară să opresc orice dezvăluire despre persoana sa pentru că altfel îl va distruge pe el. Aceiaşi ameninţare pe care a făcut-o şi la adresa primarului de Vorniceni în faţa primăriei şi în prezenţa mai multor săteni.
Feciorul i-a explicat că nu se poate implica în activitatea mea pentru că nu sunt de oprit atunci când încep o anchetă jurnalistică şi am dreptate. Băiatul mi-a spus că i-a dat lui Luchian numărul meu de telefon pentru că vrea să mă sune.
Într-adevăr am fost sunat de la telefonul cu nr. 0745612920. la ora 20.09 dar nu am răspuns la apel pentru că ştiu din practica trecutului cum lucrează miliţienii. Dacâ răspundeam, putea ulterior să invoce orice alte înscenări ca să mă compromită. Şi bine am făcut că nu am răspuns pentru că peste puţin timp am fost sunat de o altă persoană care m-a avertizat că mă va suna Luchian pentru a-mi cere o întâlnire în Botoşani într-un loc pregătit pentru a mi se înscena o dare de mită.
Şi în perioada cât publicam dezvăluiri despre activitatea infracţională a inspectorului Mihai Cliveţ am fost sunat de poliţist, cerâdu-mi o întâlnire la ceas târziu din noapte. Miliţienii ăştia încă n-au înţeles că le sunt superior la cunoştinţele de psihologie judiciară iar în facultate am avut nota 10 la acest curs.
Joi, am fost sunat de către avocatul Dinu Buceceanu pentru a ne întâlni să discutăm o speţă juridică. Am mai discutat cu el şi în alte împrejurări aspecte din anumite dosare care erau vizate şi de către presă. Numai că, spre surpriza mea, Buceceanu mi-a spus că a fost contactat de către comisarul Vasile Luchian şi consultat în vederea intentării unui proces asupra mea. Şi Sindicatul din Poliţie a fost sesizat de Luchian, cerându-i liderului de sindicat să-i apere onoarea de poliţist. Care onoare de poliţist, că prin modul în care-şi desfăşoară activitatea este cel mai sârguincios miliţian.
I-am explicat avocatului că dacă ce am publicat eu nu corespiunde adevărului, comisarul Luchian să-mi trimită un drept la replică şi să arate care este realitatea. Dar să spună în dreptul la replică cum este posibil ca din 40 de furturi din locuinţe şi furtul a 200 de animale la Vorniceni să nu fie descoperit niciodată hoţul. Să spună de ce l-a ameninţat public pe primarul din Vorniceni că-i închide gura pentru că l-a reclamat la şefii de la IJP că nu-şi face datoria. Să spună cum explică faptul că un cetăţean din Vorniceni este omorât în bătaie iar el n-a descoperit cine sunt criminalii pe care-i cunoaşte tot satul şi pe care i-au văzut zeci de cetăţeni cum loveau victima cu furca şi ciomagul.
Aştept dreptul la replică. Dar până atunci, venind spre casă de la cabinetul lui Buceceanu, aproape, în cartierul unde stau, postat într-un loc strategic, mă aştepta miliţianul Vasile Luchian, însoţit încă de o persoană. Era ora 15.40. Luchian a scos de sub braţ o mapă, s-a întors strategic cu spatele către persoana ce-l însoţea şi vorbea tare cum că vrea să-mi arate ceva probe din dosar. Mi-am dat seama că vrea să deschidă mapa în care, poate avea pregătită o sumă de bani pe care s-o fluture în văzul martorului sau a trecătorilor. M-am îndepărtat de el şi i-am cerut să-mi trimită dreptul la replică iar eu voi continua să public tot ce ştiu despre activitatea sa. Nu sunt sigur, dar cred că m-a înjurat, trecând strada O. Onicescu în spatele Şcolii 11.
Nu este prima mea întâlnire cu miliţianul Luchian. M-a mai oprit de vreo două ori prin faţa chioşcului stradal a lui Chiorăscu, chioşc situat la intersecţia Calea Nationala ci strada O. Onicescu, vizavi de semafor.
M-a oprit să-şi toarne şefii cu privire la actele lor de corupţie. I-a turnat pe comisarii Mihai Bunduc, Adrian Osolinschi, pe Aioanei, pe şefii de la Poliţia Săveni. Omul acesta nu poate privi partenerul de dialog direct în ochi pentru că-i umblă ochii în cap ca la şarpe. Cumva credea că mă foloseşte ca să-şi rezolve anumite frustrări ale sale legate de atitudinea şefilor. L-am simţit, am preluat informaţiile dar n-am publicat nimic pentru că urma să le verific. Unele se adeveresc. De exemplu comisarul şef Mihai Bunduc are două vile la Baisa pe numele fraţilor săi din Tudora, vile vecine cu casa de sub pădure a lui Constantin Conţac. Se mai confirmă şi altele care vor fi publicate când le va veni rândul.
Văzând că nu mă poate doborî, miliţianul Vasile Luchian l-a atacat pe fecior. L-a acuzat de un viol asupra unei fete fără căpătâi care trăieşte în concubinaj cu un derbedeu ce este cunoscut ca hoţ de animale de prin comuna Mihălăşeni. O înscenare tipic miliţienească.
I-am mai spus miliţianului Luchian că este dreptul meu de contribuabil şi cetăţean să-mi exprim public o opinie despre activitatea sa iar dacă nu-i plac libertăţile de exprimare să demisioneze. Înclin să cred că şi cei din conducerea Sindicatului Poliţiei apără cetăţeanul de corupţii în uniformă şi nu-i cred atât de tupeişti încât să-mi ceară socoteală de ce-mi exprim public opinia despre corupţie şi corupţii din Poliţie. Sper că nu sunt şi ei nişte Moş Teacă precum generalul Gabriel Oprea, care le este şef şi care face parte din cel „mai cinstit guvern postdecembrist”. Depune DNA un „cinstit” după gratii şi-i iau locul alţi doi la furat din banii publici, că se înmulţesc în progresie geometrică.
În final, amintesc miliţianului Vasile Luchian şi liderului de Sindicat din Poliţia judeţului că ei sunt în slujba noastră şi nu noi la cheremul lor. Le mai amintesc că dacă nu le convine percepţia publică asupra activităţii lor pot demisiona şi trece într-o activitate privată şi atunci vor deveni cetăţeni onorabili şi respectabili. Desigur, pot fi onorabili şi respectabili şi ca poliţişti, dacă îşi fac datoria cu profesionalism şi nu pactizează cu hoţii de prin sate şi cu corupţii.
Ioan Rotundu
28.08.2015

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cine a confiscat dreptatea cerută de credincioşi mitropolitului Teofan?
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Surpriză oferită logodnei
Reţeta săptămânii: Sos de legume argentinian
Horoscop săptămânal 24-30 august 2015
Comuna Vorniceni terorizată de un comisar şef şi un agent şef de poliţie
cei doi protejează hoţiile şi crimele din comună
Corupţia din Poliţia Botoşani ia proporţii nebănuite
Ioan Rotundu
Sindromul laşităţii la botoşăneni
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă