Ingrediente: 500 gr carne de viţel, 1 căţel usturoi, 6 peperoni mari culori diferite (ardei de import), piper, delikat, 4-5 foi de dafin, boia iute, ulei de masline,1 roşie mijlocie.
Mod de preparare: Carnea se taie julien sau se feliază subţire. Ardeii se taie în jumătate, se scot seminţele, se taie solzişori. Într-o tigaie se pun 5-6 linguri ulei de măsline, jumătate de căţel usturoi mărunţit, 2 foi de dafin rupte în bucăţele. Se dă la foc mic tigaia până se încinge şi capătă miros de usturoi, apoi se adaugă carnea. În acest timp, într-o altă tigaie se repeta operaţiunea cu uleiul şi celelalte ingrediente, după care se pun ardeii şi se lasă la foc mic. Se amestecă să nu se prindă. În carne se mai poate pune ocazional câte un păhărel mic cu apă. Când începe să se facă, se pun boabe de piper şi puţină boia de ardei iute. Se varsă conţinutul din tigaia cu ardei în cea în care e carne şi se amestecă cu grijă, să nu se distrugă ardeii. Roşia se taie felii şi se adaugă, după care se mai lasă 4 minute.
Mod de servire: Se serveşte fără garnitură, imediat după ce s-a luat de pe foc.
(Lucullus)