Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24127
De la 07 Ianuarie 2003
122909776

Tanarul suspectat de propaganda jihadista a trecut la islam in urma cu doi ani:

  • Multumesc lui Allah ca m-am oprit de la toate relele - fumatul, alcoolul, drogurile
  • 8 December 2015, 23:00
Tanarul de 17 ani suspectat de propaganda jihadista a renuntat in urma cu doi ani la religia crestin-ortodoxa si a trecut la cea islamica si mergea frecvent "la o biserica musulmana", el provenind dintr-o familie destramata, tatal sau fiind recent eliberat din penitenciar, scrie Mediafax.
Familia tanarului, elev in clasa a XI-a la Liceul Tehnologic Auto din Craiova, spune ca acesta a renuntat in urma cu doi ani la religia crestin-ortodoxa si a trecut la cea islamica.
De asemenea, bunicul baiatului afirma ca acesta mergea frecvent "la o biserica musulmana".
"Am aflat de doi ani, de atunci stiu povestea, ca s-a dus la biserica asta. Se ducea acolo, eu de unde sa stiu ce facea ... se inchina. Am aflat ca o tine intr-una asa, ca face 18 ani si ca pleaca la Israel. De azi dimineata, de la sase sunt terminat. Strang actele, cartile (n.r. - procurorii). Ne zicea ca ii place si tot neamul a incercat sa il convinga sa renunte, dar nu voia. Stiam ca se duce de doi ani la o biserica si ziceam ca decat vagabont prin curte, mai bine se duce la o biserica, dar habar nu aveam ce biserica. Abia am aflat ca e musulmana", a declarat bunicul tanarului.
Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Dolj sustin ca tanarul nu avea un comportament suspect in timpul orelor de curs.
"Este o ancheta in derulare a organelor de cercetare si nu va pot spune decat ca in timpul orelor de curs nu a avut activitati de acest gen (n.r. - propaganda jihadista)", a declarat, marti, Lavinia Craioveanu, inspector scolar general al ISJ Dolj.
Baiatul provine dintr-o familie destramata, mama sa fiind angajata la Regia Autonoma de Transport Craiova, iar tatal sau fiind eliberat recent din penitenciar.
Tanarul de 17 ani, din Craiova, a fost ridicat, marti, de anchetatori, care au probe ca acesta ar fi transmis, prin internet, mesaje de sustinere a gruparii jihadiste si filme in care erau prezentate decapitari, au declarat surse apropiate anchetei.
Potrivit surselor citate, anchetatorii au facut perchezitii la locuinta acestuia in baza informatiilor ca acesta ar face propaganda jihadista, prin mesaje transmise pe internet.
Tanarul a fost ridicat si dus la audieri, iar de la locuinta sa au fost ridicate documente, materiale de propaganda jihadista si sisteme informatice.
Anchetatorii au informatii ca tanarul promova in mod sistematic, in mediul virtual, prin intermediul platformelor online, mesaje de sustinere a organizatiilor teroriste, filme in care erau prezentate decapitari ale unor persoane capturate de membri ai gruparii ISIS, dar si materiale video cu mesaje de amenintare si folosire a unor mijloace de natura sa puna in pericol viata si integritatea persoanelor, au precizat sursele citate.
Pe blogul Gazda Islamica, tanarul povesteste cum a devenit musulman: "Am avut un prieten pe nume Omar Hamadi (...) care stapanea bine limba romana. (...) Mi-a spus despre evenimentele care au avut loc in Siria si pentru ca am trai intr-o tara europeana nu am auzit despre aceste evenimente vreodata si, cand am aflat ce s-a intamplat cu el, m-am dus sa fac unele cercetari pe aceasta tema".
El spune ca a urmarit pe internet evenimentele din Siria si ca intr-o prima inregistrare a putut vedea armata lui Bashar al-Assad, care l-a socat.
"Dupa cinci luni de cercetare, am aflat ce s-a intamplat in Siria si ca nu reprezinta Islamul si apoi am incercat sa gaseasc musulmanii din Craiova/Romania si ii multumesc lui Allah ca am gasit-o pe sora (Damian Maya)", afirma baiatul.
Tanarul mai spune ca i-a povestit acesteia despre informatiile obtinute si i-a spus ca vrea sa stie mai multe despre Islam, pentru a deveni musulman.
"Ii multumesc lui Allah, a fost de acord sa ma invete cum sa devin musulman si dupa trei luni de predare a Islamului am devenit un alt om, un musulman. (...) Multumesc lui Allah ca m-am oprit de la toate relele, cum ar fi fumatul, alcoolul, drogurile (...)", mai scrie tanarul.
El mai povesteste ca i-a spus mamei sale despre cat de frumos este sa fii musulman si au avut o discutie indelungata pe aceasta tema. De asemenea, spune ca a avut de ales intre relatia cu tatal sau si islamism si a ales "viata cu Allah".
"Am ales viata mea cu Allah. (Tatal meu - n.r) mi-a spus o multime de cuvinte dure, ca nu sunt fiul sau si ca el nu a avut niciun fiu. Acum, eu locuiesc cu bunicul meu si bunica mea", mai scrie baiatul.
Tanarul povesteste si despre planurile sale, dupa ce va implini 18 ani: "La 18 ani, dupa finalizarea studiilor, voi lua bacalaureatul si permisul de conducere si apoi vreau sa merg la Universitatea Islamica din Medina (cu voia lui Allah), in scopul de a salva Coranul Sfant si cartile Hadith si Islamul, in scopul de a cunoaste povestea completa si a devenit un predicator islamic".
Baiatul obisnuia sa intre si pe diverse forumuri, unele dintre acestea accesate de pasionati de jocuri pe calculator. Pe unul dintre acestea a scris, in iulie 2012, ca nu mai vrea sa depinda de parintii sai: "Va salut pe toti membrii si vizitatorii acestui site. (...) am 14 ani si caut ca pe la 15 ani sa nu mai depind de parinti. Am aflat ca exista si un serviciu in care tu esti tester de jocuri, pe scurt testezi jocuri. Am mai cautat chestii pe net sa vad si am gasit ca nu trebuie sa ai studii superioare, ci doar 12 clase, bacu nu conteaza. Sunt din Craiova si cine ma poate ajuta sau are o idee despre ce vorbesc eu aici ii rog din suflet sa isi spuna ideea. Am mai aflat ca lucrezi 8 ore pe zi si esti platit cu 100 de dolari pe ora".
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Isteţimea călugăriţei
Reţeta zilei: Friptură de Zalău
Horoscopul zilei de 9.12.2015
Fiscul scoate la licitatie vila din Predeal a Cameliei Voiculescu,
pentru a recupera o parte din prejudiciul din dosarul ICA
Martin Schulz: Europa este in pericol sa dispara,
din cauza populismului si nationalismului
Joe Biden: Sanctiunile impotriva Rusiei nu vor fi reduse daca nu respecta angajamentele asumate la Minsk
Traian Basescu ii cere Guvernului sa anuleze actele normative care au modificat Legea Educatiei din 2011
Lazea, BNR: In societatea romaneasca sunt prea multi oameni care pica testul bezelei
Adjud: O femeie a ajuns in stare grava la spital dupa ce a fost muscata de caini pe strada
Controalele anuntate de ANAF i-au panicat pe romanii bogati.
Oamenii incearca sa isi aminteasca de unde au milioanele de euro
Petrolul isi continua caderea, barilul Brent cade sub 40 de dolari
Botoşani: Mihaela Juravle, procurorul poamă acră din Parchetul Darabani
Ioan Rotundu
Ioan Rotundu -Dângeanu, ,,Doar politicieni sau şi ticăloşi?”
Articol scris de: Ion Istrate / 5 Dec 2015
Anunţ de larg interes
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog