Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
32656
De la 07 Ianuarie 2003
106246782

Ţăranii şi fermierii stau încurcaţi în cererile pentru motorină

  • 18 May 2008, 23:00
Sfârşitul acesta de săptămână a adus odată cu el şi încheierea termenului pentru care agricultorii puteau să depună cereri în vederea acordării sprijinului pentru motorină. Conform sumelor furnizate de Agenţia Teritorială de Plaţi Botoşani, au fost depuse un număr de 44.472 de cereri pentru o suprafaţă de 227.033 de hectare. Sumele acordate pentru acest sprijin provin de la bugetul naţional dar şi din fonduri europene. Valoarea subvenţiei se va ridica la suma de 100 euro pentru fiecare hectar.
Comparativ cu anul trecut numărul de cereri au fost foarte mic. Majoritatea cererilor au fost depuse pe ultima sută de metri, un cetăţean din Bucecea depunând cererea în ziua de 16 mai la ora 12 fără câteva minute. ”Dacă la nivelul anului 2007au fost depuse, procentual vorbind, 84,6% din numărul de cereri şi 84,8% ca suprafaţă, anul acesta din cei 299 de fermieri s-au prezentat doar 238”, a declarat directorul APIA, Ovidiu Epuraş. Fermierii mai au la dispoziţie 25 de zile lucrătoare în care vor putea să depună cereri, însă cu o mică schimbare vor avea parte şi de penalizări, respectiv 1% pentru fiecare zi. Şi consiliile locale au întârziat cu depunerile de cereri, informaţiile ajungând un pic mai târziu la ei, cum însuşi a declarat şi directorul APIA. Tot în acest interval de timp se lucrează şi la autorizarea plăţilor pentru dosarele depuse în anul 2007.Întârzieri au fost şi la efectuarea plăţilor, motivul fiind conform spuselor conducerii aglomeraţia de la centrele de depunere a cererilor pentru 2008.
Coincidenţă sau nu, totodată cu acest sfârşit de săptămână expiră şi mandatul actualului director al APIA Botoşani. Întrebat dacă există şanse de a mai rămâne în funcţie Ovidiu Epuraş a declarat scurt ”Nu ştiu cine va fi în această funcţie, însă după cum bine se ştie eu am o meserie de bază la care oricând pot să mă întorc”. (Andreea UNGUREANU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CXVI)
(Ioan Rotundu)
Olivia Steer va fi din nou mămică
Ciobanul şi domnişoara înţepată
Program Tele'M Botoşani luni, 19 mai
Noi oportunităţi de a munci în străinătate
Ce mai zice electoratul?!
Ioan Rotundu
A stârnit patimi liberale printre ucrainenii din Cândeşti şi Mihăileni
O taxatoare taxată prompt de hoţi
La Dealul Mare bălăriile incompetenţei continuă să crească
Pinochio - motiv de ceartă electorală
Stadionul municipal botoşănean încă este în lucru
O trupă de actori din Japonia va juca la Botoşani
Peremiştii botoşăneni fac lobby pentru Ambulanţă
Lui Ştefan îi este jenă de propriul program… cu promisiuni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă