Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Editorial
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5169
De la 07 Ianuarie 2003
114834801

Târguieli mediocre pentru funcţia de subprefect

  • Ioan Rotundu
  • 7 January 2021, 19:37
Intrarea la guvernare a USR-ului implică la Prefectura Botoşani repartizarea unui post de subprefect pentru acest partid. Nu prea ştiu cei din USR cam ce competenţe are un subprefect dar dacă postul li se cuvine ţin musai să-l ocupe cu un membru de partid. Cât despre competenţe în domeniul administraţiei publice deocamdată cei de la ISR nu pare să fi auzit.
O primă propunere pentru postul de subprefect au făcut-o cei de la USR în persoana Ionelei Politic. Aceasta deţine funcţia de registrator în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Botoşani. A ajuns în acest post graţie şefului Oficiului, Mihai Baltă care, la rându-i, a primit dezlegare de la partid să-i faciliteze intrarea pe post. La acea vreme cărţile se făceau în sediul PSD iar Politic, cu ajutor substanţial din partea lui Bâlbă, a reuşit să obţină la examen o notă cu puţin peste 5.
În cadrul Oficiului se ştie că lucrările care ar trebui să le rezolve ea i le rezolvă soţul, şi el angajat al instituţiei. Când în OCPI s-a aflat că Politic ar putea fi numită subprefect, ceilalţi angajaţi şi-au făcut cruce şi au exclamat „Doamne apără-ne!” . Se pare că Dumnezeu le-a auzit ruga iar propunerea USR cu Politic a căzut. De altfel, Politic nu ar fi îndeplinit condiţiile cerute de lege pentru că nu are curs de administraţie şi nici n-a deţinut post de conducere ca funcţionar public.
O a doua propunere cu care a venit USR îl viza pe avocatul dărăbănean Ciprian Grigoraş. Tipul este şeful organizaţiei USR Darabani şi a declarat în CV-ul său că este absolvent al Facultăţii de Filologie din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza” Iaşi şi a Facultăţii de Drept începută la Universitatea „Petre Andrei” Iaşi şi finalizate la „Spiru Haret”. Unii dărăbăneni spun că nu prea s-a ţinut cartea de el iar laţii că „este un avocat descurcăreţ pentru Darabani”. Nici Grigoraş, neavând curs de administraţie publică şi statut de funcţionar public n-a putut fi numit.
Deşi PNL o are subprefect de pe Rodica Zelincă (foto), veche li consecventă liberală, cu experienţă profesională bogată în administraţia publică şi în conducerea de instituţii, s-a vehiculat în presă că ea ar fi înlocuită cu Aneta Gireadă, fostă primar al comunei Mihai Eminescu. Nici Gireadă nu poate fi numită subprefect pentru că ea este în primărie pe post de referent care nu este de funcţionar public şi deci nu întruneşte condiţiile legale pentru a fi numită pe post.
Pe moment negocierile s-au blocat şi sunt în aşteptarea unor nor reglementări pentru că Guvernul Câţu, la presiunea liberalilor, pregăteşte modificarea legislaţiei, inclusiv pentru numirea prefecţilor şi subprefecţilor. Nu pentru a o înăspri şi creşte competenţa, ci pentru a crea cale liberă numirii clientelei de partid, de cele mai multe ori persoane cu statut de analfabet funcţional.
N-am crezut niciodată că voi trăi ziua când voi regreta după guvernările socialiste. Dar, după cum îşi pregătesc terenul liberalii, se pare că această zi va sosi în curând. Cât despre sloganele USR-ului din campania electorală, acestea se dovedesc a fi o formă modernă de manipulare a cetăţenilor care merg la vot. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Misterul proaspetei soţii
Horoscopul săptămânii 28.12.2020 – 3.01.2021
Liberalii pregătesc o ticăloşie de zile mari
Ioan Rotundu
Socialistul Trufin şi-a făcut în anul 2021 o intrare triumfală
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Mesaj de mulţumire
Gaşca care a pus la cale ca peştele lui Nistor să fie bun de consum
Ioan Rotundu
A fost trimis acasă şi ultimul stâlp al culturii botoşănene
Ioan Rotundu
„Regina Minciunii” s-a dat iar de gol că ne-a minţit
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă