Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Mondene
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7759 lei
1 USD = 4.3145 lei


Număr accesări
Astăzi:
7463
De la 07 Ianuarie 2003
72170440

Tarifele politelor RCA si pentru locuinte ar putea sa creasca in perioada urmatoare - Negritoiu, ASF

  • 9 May 2014, 23:00
Tarifele de prima la politele obligatorii de raspundere civila auto si pentru locuinte ar putea sa creasca in perioada urmatoare intrucat, potrivit presedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara, Misu Negritoiu, resursele asiguratorilor sunt insuficiente pentru acoperirea despagubirilor, scrie Mediafax.
"Asiguratorii cu tarife medii sau cei mai scumpi nu sunt nebuni. Dar ei au o conduita interna care nu le permite sa vanda mai ieftin. Distorsiunile din cota de piata vin din conduita organizationala a unor asiguratori (...) RCA este parte dintr-o competitie neloiala in piata prin care nivelul tarifelor a scazut cu mult sub nivelul riscului potential. Daca tarifele RCA au scazut asa de mult in piata pe considerente de cota de piata, atunci tarifele RCA trebuie sa isi revina ca sa acopere riscurile potentiale si sa asiguram plata despagubirilor clientilor asigurati", a declarat Negritoiu intr-o conferinta de presa.
El a adaugat ca, saptamana viitoare, va fi discutat in cadrul ASF un proiect privind politele RCA-CASCO.
"Vrem sa vedem toate implicatiile. Nu este vorba numai de nivelul RCA, daca scade sau creste. Prin norme, ASF cere asiguratorilor sa isi stabileasca nivelul rezervelor in functie de riscurile asumate si sa fie solvabile. Pe noi, ca institutie, nu ne intereseaza politica de pret adoptata de asiguratori in privinta RCA. Daca respectarea acestor criterii va avea ca efect cresterea tarifelor la RCA, atunci asta este situatia. Noi urmarim ca societatile sa aiba resursele necesara sa achite despagubirile clientilor", a spus seful ASF.
El a aratat ca o problema similara se regaseste si la politele obligatorii pentru locuinte, emise de PAID Romania, unde se asteapta la o crestere a costurilor de reasigurare, cu un posibil impact asupra tarifelor, in contextul in care si activitatea seismica din zona Vrancei s-a intensificat in ultima perioada.
"Exista o initiativa de reasezare si reorganizare a PAID Romania. Stim ce informatii sunt in piata si sunt elemente la care ne uitam", a mai spus Negritoiu.
Seful ASF a afirmat ca, in discutiile cu reprezentantii companiilor si asociatiilor profesionale, le-a comunicat ca standardele s-au ridicat si ca trebuie sa se ridice la nivelul lor.
"In unele piete in care simtim ca sunt verigi mai slabe vom face, probabil, un audit al intregii piete. Si la reasigurare sunt verigi slabe, atat din punct de vedere al raiting-ului, cat si al seriozitatii contractelor si costurilor", a spus Negritoiu.
Anul trecut, piata asigurarilor generale si de viata a atins 8,29 miliarde de lei, cu 0,4% mai mult fata de 2012, potrivit datelor ale Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).
Primele subscrise din contracte de asigurari generale s-au majorat cu 2,84%, la 6,637 miliarde de lei, din care politele RCA au avut o pondere de 37,18% din total, respectiv 2,467 miliarde lei, in urcare cu 15,48% fata de 2012.
A doua clasa de asigurare ca pondere in totalul primelor subscrise pentru asigurari generale a fost CASCO, unde veniturile au cumulat 1,795 miliarde de lei, in scadere cu 6,33% fata de anul 2012.
Pe locul trei s-au plasat asigurarile de incendiu si alte calamitati naturale, care a totalizat prime subscrise de 1,168 miliarde de lei, in urcare cu 8,1% fata de anul 2012.
Primele subscrise pentru asigurarile obligatorii de locuinte s-au majorat in 2013 cu 149%, la 60,25 milioane de lei, iar la politele facultative s-a inregistrat o crestere de 0,5%, la 568,85 milioane de lei, potrivit datelor ASF.
ntia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


oroscopul zilei
Bancul zilei: Inteligenţă de poliţist
Traian Basescu a decorat mai multe personalitati, printre care Horia Roman Patapievici si Gabriel Liiceanu
Ponta neaga ca i-ar fi cerut lui Basescu sa ii fie nas
Dan Turturica sustine ca Titus Corlatean i-a spus Victoriei Nuland in avionul Vilnius - Bucuresti ca Basescu va candida iar la presedintie
Mandria de a fi roman
Victor Ponta: Ministrul Sova va semna maine ordinul de incepere pentru autostrada Turda - Sebes
Antifascistii nostri
Restructurarea creditelor, mai degraba program electoral. Suntem rezervati la comentarii
Consiliul Judeţean Botoşani a sărbătorit Ziua Europei
Botosami: Promoţia de aur a Liceul Laurian, la ceas aniversar
Victimă a unui accident rutier, descarcerată de pompieri
PDL Botoşani .COMUNICAT DE PRESĂ
Anunţ vânzare casă Dorohoi
„Vom face teledon pentru fondurile necesare reabilitării casei în care a copilărit George Enescu”
Mihai Răzvan Ungureanu, primit cu simpatie la Botoşani
„Îl aştept pe Ponta în turul doi să îl bat”
PNL Boroşani PSD își continuă campania de denigrare zilnică a Partidului Național Liberal (P)
iar atacurile repetate la adresa liberalilor ne arată că suntem văzuți de către PSD ca principalul obstacol care mai stă în calea acaparării puterii totale de către social- democraţi
Botosani: Argeş Epure, un artist de poveste
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă