Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22838
De la 07 Ianuarie 2003
90819580

Tăşcuţe din muşchi de porc cu şuncă şi orez

  • 3 December 2009, 23:00
Ingrediente: 600 gr carne (muşchi, pulpă de porc sau cotlet), 150 gr şuncă, 100 gr orez, 100 gr untură, 2 ouă, pătrunjel verde, piper ,sare
Pentru sos avem nevoie de: 50 gr unt, 50 gr făină, 300-400 gr. Smântână.
Preparare: Carnea se taie felii ,se bate şi se sărează. Între timp tăiem şunca în cubuleţe mici şi le punem la prăjit cu untură într-o cratiţă vreo 3-4 minute şi apoi adăugăm orezul spălat şi ales şi se prăjeşte amestecându-se fără întrerupere cca. 5-6 min pe foc moale.
Stingem totul cu 300 ml apă sau supă de carne se pune sare, piper după gust se acoperă şi lăsăm să fiarbă pe foc mic cca. 15-20 min, după care orezul se răstoarnă într-un vas se lasă la răcit şi adăugăm ouăle, pătrunjelul tocat şi se amestecă bine (se poate pune la umplutură şi cca 200 gr caşcaval ras ).
Cu această compoziţie se umple bucăţile de carne (se poate rula dar şi împături ca pe nişte tăşcuţe prinse cu scobitori), se prind cu scobitori sau se leagă cu aţă.
Carnea astfel pregătită se aşează într-o tavă unsă cu untură şi se dau la cuptor.
Între timp în altă cratiţă se pune unt la topit peste care punem făina care se căleşte un pic pe foc mic se stinge cu apă sau supă de carne (400 ml) se adaugă smântâna şi se lasă să dea un clocot , apoi sosul astfel obţinut se toarnă peste bucăţile de carne din cuptor şi se lasă să fiarbă aşa împreună cca 20 - 30 minute.
Menţiuni: Se poate servi cu garnitură de cartofi sau de orez, ba chiar şi cu soteuri de legume.
Poftă bună!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


“Kapitalismul, reţeta noastră secreta”– emulaţii “Revoluţiei”
Planeta Moldova: „avem di tăti”
Partidul Liberal îl sprijină pe Traian Băsescu
la alegerile prezidenţiale de duminică, 6 decembrie
Terasa Romanească, un nou local ce va fi inaugurat la Londra
Concert de colinde româneşti susţinut la Catedrala Saint Michel - Bruxelle
Moş Crăciun schimbă sania cu camionul
Elevii Şcolilor Poiana şi Cordun au reamintit tuturor c㠄Ţara e una”
Când vine vorba de români, şi Dumnezeu plânge!
Generozitatea lui Patriciu
Românul şi perspectiva bordelurilor
Horoscop
Toţi cei amendaţi şi cărora li s-au ridicat maşinile pot cere daune
Program TELE'M Botoşani, vineri, 4 decembrie
PDL Botoşani ia poziţie faţă de acţiunea de vandalizare a sediilor PSD şi PNL
Lupul moralist în blană de… ţurcană
PNL şi PSD au declanşat represalii asupra primarilor consideraţi incomozi
bani europeni în pericol din cauza unei proaste gospodăriri la Păltiniş
Toate licitaţiile sunt dirijate de prefectul Roman
susţine Ţurcanu, deşi faptele mai vechi demonstrează contrariul
Flutur constată că la Ţurcanu inteligenţa nu-i dă pe afară
Au jurat strâmb, fiecare cu motivaţia sa!
Ioan Rotundu
Executare silită asupra unei visterii goale
Revelion cu posibilităţi de reclamaţie
Cei de la DSP şi-au primit salariile şi sporurile aferente
Spitalul judeţean are personal excesiv, dar pe hârtie
Ţurcanu vrea şi caşul şi urda
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă