Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Învăţământ
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11318
De la 07 Ianuarie 2003
87712707

Tată, din pădure, lemnele când se fură?
Fiule, noaptea, că ai protecţie destulă!

  • Ioan Rotundu
  • 8 September 2020, 22:01
Cred că cea mai agitată campanie electorală din judeţ este în comuna Călăraşi. Detronaţi de la privilegiile puterii, mafioţii locali s-au regrupat şi vă să recupereze din nou stăpânirea asupra primăriei şi a comunei. Principala lor ţintă este actualul primar liberal Elena Vrajotis, cea care de când a fost aleasă primar a scos satele comunei din noroi pietruind şi asfaltând străzile, a renovat şcolile şi grădiniţele, a creat spaţii de joacă pentru copii, spaţii denigrate acum de către râvnitorii la putere, a creat un stadion modern pentru activităţile tinerilor şi mai ales a promovat tezaurul cultural al comunei prin diverse evenimente culturale ce au avut ecou naţional.
Cel mai înverşunat candidat şi duşman al său este Cristian Voiniciuc, fiul pădurarului Gheorghe Voiniciuc, a cărui mamă este pusă ilegal director de şcoală dar cum întreaga familie Voiniciuc se află sub protecţia deputatei Mihaela Huncă, migrată de la PSD la Pro România, actele huliganice de până acum comise de această familie au rămas, deocamdată, nesancţionate.
De altfel sunt şi eu o potenţială victimă a huliganismului manifestat de către Cristian Voiniciuc, Acesta, cu soţia profesoară repetentă (a luat nota 5,35 la titularizare la catedra de lb. română, soacra director oferindu-i în loc catedrele de lb. franceză şi engleză) în ajun de Paşti, m-au urmărit prin cartierul din Botoşani unde locuiesc , m-au abordat la ghena de gunoi iar huliganul voia să mă lovească. La ţipetele locatarilor de la bloc s-a potolit dar soţia striga că este profesoară. Halal de aşa profesoară!
La sfârşitul lunii august am primit un telefon cum că, la vreme de noapte, în curtea lui Cristian Voiniciuc s-au descărcat două TIR-uri de lemne aduse în scop de a le oferi mită electorală. Nu am avut timp să mă deplasez imediat la Călăraşi, dar am făcut-o săptămâna trecută, miercuri, 3 septembrie. Casa lui Cristian Voiniciuc este situată la intrarea în Călăraşi dinspre Iaşi, vecină cu cimitirul. Fiind la margine de sat, se bucură de o oarecare discreţie faţă de ochii curioşi ai vecinilor. Am fotografiat stiva de lemne din curte din mersul maşinii şi, pentru că pe un stâlp stradal am observat camera de supraveghere, m-am dus la primărie să verific în baza de date dacă în zonă au fost mişcări de TIR-uri la vreme de noapte.

Până la primărie am mai oprit la un cetăţean care mă solicitase să-l ajut într-o problemă legată de abuzurile celor de la APIA Botoşani. Pentru că şoferul a parcat maşina lângă sediul primăriei, s-a trezit că opreşte lângă el o altă maşină neagră din care s-a dat jos un tip agitat şi l-a luat la întrebări „Unde-i Rotundu?” Şoferul i-a spus c㠄Şeful nu-mi spune niciodată la cine vine şi cu ce treburi. Îmi spune doar unde să-l aştept.”
Nervos, tipul a intrat prin primărie să mă caute. Aşa am aflat că eram căutat de Cristian Voiniciuc să-mi ceară socoteală de i-am fotografiat casa şi curtea.
Din arhiva video de la primărie am reuşit să localizeze cum în seara zilei de 24 august, la ora 22.24, un TIR încărcat ful cu lemne vine dinspre Iaşi şi intră în curtea lui Cristian Voiniciuc. Va pleca în dimineaţa zilei de 25 august, ora 5.30. În seara zilei de 25 august, ora 20,35 TIR-ul revine încărcat şi va pleca la ora 22.22.
Am întrebat la primărie dacă Cristian Voiniciuc apare înregistrat ca întreprinzător privat şi este autorizat pentru comerţul cu lemne. Mi s-a spus că nu este cunoscut decât că arendează teren agricol şi creşte oi.
Am verificat la Registrul de Comerţ Botoşani şi nu l-am găsit nici aici înregistrat ca fiind autorizat să practice vreo activitate privată ca persoană fizică sau juridică.
În atare situaţia, afirmaţia unor cetăţeni că lemnele provin din din activităţi obscure aranjate de tatăl său pădurarul şi sunt aduse pentru a fi oferite mită electorală nu pare lipsită de temei. Poate că vizionând filmuleţul pe care l-am realizat, vreun procuror de rând sau de la DNA, vreun ofiţer de Poliţie de la Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice din IJP Botoşani, va avea curiozitatea să verifice legalitatea provenienţei acestor lemne. Dacă au curajul s-o facă şi dacă vor primi binecuvântare de la protectorul familiei Voiniciuc, deputata Mihaela Huncă, la rându-i o penalistă în libertate?!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 7 - 13.09.2030
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Tratament psihiatric ratat
Liberalii continuă cu succes demolarea începută de PSD
Ioan Rotundu
Bani europeni aruncaţi la gunoi de către primarul din Suliţa
Ioan Rotundu
La Drăguşeni, liberalii stau la cheremul primarului interlop Nechita
Ioan Rotundu
APM Botoşani a percutat, preşedintele BEC Suliţa nu
Ioan Rotundu
COMUNICAT PNŢCD Botoşani
Preşedinte la BECC Suliţa sau avocatul primarului Costinel Ciubotariu?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă