Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Mediu
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18713
De la 07 Ianuarie 2003
122878780

Tatarcan joacă la cacealma, cu puterea legii (II)

  • Ioan Rotundu
  • 6 February 2008, 23:00
Cum afirmam în reportajul anterior, directorul Colegiului Laurian, prof. Dumitru Tatarcan (foto) n-a considerat să respecte o hotărâre judecătorească definitivă şi executorie. Aşa că a încercat să fenteze legea.
Celor de la Ascon SA, respectiv directorul general ing. Ioan Răileanu şi directorul economic Constantin Zaharia nu le-a venit a crede că într-un stat democratic, cum pretinde România a fi, un director de instituţie se şterge la fund cu o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. Pentru că decizia Curţii de Apel Suceava era definitivă şi executorie, cei de la Ascon declanşează procedura executării silite. În acest sens îl angajează pe executorul judecătoresc Vasile Manoilă. Câtă naivitate! Dacă Răileanu şi Zaharia ar fi avut curiozitatea să fi căutat pe site-ul Jurnalului nostru date despre acest executor judecătoresc ar fi evitat o nouă cacealma. N-au făcut-o, şi aveau să se căiască amarnic.
Proaspăt angajat, executorul Manoilă emite către Colegiul Laurian o notificare (înreg. la Colegiu sub nr. 265/19.02.2007) prin care somează instituţia să se conformeze deciziei 95/12.02.2007 a Curţii de Apel Suceava, cu avertizarea că de nu se vor conforma li se vor cere daune-interese. În 23 februarie 2007 întocmeşte şi o somaţie prin care obligă Colegiul ca în termen de 10 zile să se conformeze actului judecătoresc. Sub semnătura directorului Tatarcan şi a contabilului şef Mihai Manoilă (vă spune ceva numele?!), Colegiul invită societatea Ascon la negocieri, fixând data de 9 martie. Cu multă şiretenie, executorul Manoilă (Vasile, nu Mihai) întocmeşte în 8 martie, cu o zi înaintea datei fixată pentru negocieri, un proces verbal de executare silită prin care constată că părţile au căzut de acord să negocieze situaţia creată, ceea ce i-a stopat zelul în executarea declanşată.
A doua zi, adică în 9 martie 2007, între Colegiu şi Ascon se încheie o minută din care reiese că Tatarcan este de acord ca lucrările să fie continuate de Ascon, stabilindu-se o nouă întâlnire pentru 14 martie, pentru a se semna actual adiţional la contractul iniţial (54/1991). Din partea Colegiului minuta este semnată chiar de directorul Tatarcan, alături de contabilul şef Mihai Manoilă. Nici nu s-au uscat semnăturile de pe minută, că Tatarcan semnează adresa 345/9 martie 2007, prin care aduce la cunoştinţa societăţii Ascon că nu mai este de acord să rezilieze contractului cu societatea lui Victor Mihalachi.
Intră din nou în scenă executorul Vasile Manoilă, care probabil se strica de râs, ştiind cam ce final vor avea negocierile Asconului cu Tatarcan. Executorul întocmeşte un alt proces verbal de îndeplinire a formalităţii de executare silită, datat 14 martie 2007, în care consemnează că cei de la Colegiu le recomandă celor de la Ascon să clarifice divergenţele cu unitatea contractantă, adică Inspectoratul Şcolar Judeţean. Ori IŞJ nu mai era titularul investiţiei, lucru bine cunoscut de Tatarcan şi executorul Manoilă.
Toată această tragere de timp a lui Tatarcan, susţinut, se pare, din umbră de executorul Manoilă şi sfătuit de către propriul său contabil şef, celălalt Manoilă, avea un scop bine definit. Colegiul ceruse Curţii de Apel Suceava revizuirea şi desfiinţarea deciziei 95, care stătea la baza executării silite. Prin decizia 256/22.03.2007, irevocabilă, cererea Colegiului este respinsă, rezultând astfel că formele de executare silită întocmite sunt perfect valabile.
Sub nr. 393/28 martie 2007, Colegiul Laurian înregistrează o nouă Notificare a societăţii Ascon, prin care i se cere ca în termen de opt ore de la primire „să procedaţi la întreruperea oricăror lucrări ce se realizează de către terţe societăţi de construcţii la obiectivul „Extindere Colegiu A.T. Laurian, Botoşani”. În aceeaşi zi Tatarcan semnează o adresă către Victor Construct, prin care îl înştiinţează că a executat lucrări peste prevederile contractuale şi graficul de execuţie anexă la contract. Îi mai pune în vedere să sisteze lucrările. După care, probabil, Tatarcan s-a aşezat mulţumit pe scaunul de director. Mulţumit, pentru că la Tribunalul Botoşani era pe rol un alt dosar, prin care Colegiul cerea rezoluţiunea contractului ferm 54/1991, încheiat de către IŞJ cu Ascon. Culmea, câştigă la Tribunalul Botoşani, dar pierde la Curtea de Apel Suceava, care, în mod irevocabil, prin decizia 654/10 mai 2007 respinge acţiunea Colegiului. Mai mult, Colegiul Laurian este obligat să plătească Asconului suma de 3.000 lei, adică 30 milioane lei vechi. Oare nu s-a sesizat nimeni cât a costat distracţia lui Tatarcan şi să-i impute suma?
Iată dar, că după patru luni de judecată, datele problemei rămân aceleaşi. Colegiul Laurian trebuie să predea lucrările către Ascon şi s-o curme cu societatea Victor Construct. Nu se va întâmpla aşa, pentru că Tatarcan este un luptător şi nu se lasă învins de puterea legii. (Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cum iau naştere monstruozităţile urbanistice
Dan Sandu decretat: „Bun de construit!”
Comentariul comentariilor (XLIV)
(Ioan Rotundu)
“Iluzionistul” din spatele unei poveti de dragoste magice!
Control la depozitele de medicamente
Majorarea alocaţiilor de hrană în spitale şi creşe
Centrul European al Consumatorilor România
Majorarea, de patru ori, a indemnizaţiilor pentru invalizii, văduvele şi veteranii de război
AJOFM vrea să-i scoată pe tineri la muncă
Trei primării speră să pună mâna pe banii de la Mediu
Oprişanu îl somează pe managerul Spitalului judeţean să intre în legalitate
Monacu anunţă că a realizat un record la aplicat amenzi
Sălile de operaţii vor fi inaugurate săptămâna viitoare
Protopopul Leonte a sfinţit, cu prezenţa, bilanţul Penitenciarul
Horoscop
Ciocnire cu consecinţă bărbătească
Îşi vinde biroul... utilat complet
Program TELE'M Botoşani, joi, 7februarie
Liberalul Ţurcanu i-a aplicat o corecţie fizică conservatorului Bârlădeanu
Pricopi are partea sa, de pe urma construcţiei mall-ului
Ţărăniştii stau în expectativă
Avem planuri de acţiune pentru romii din Botoşani, n-avem rezultate
Furtună crede că revenirea lui Năstase în politică este benefică pentru PSD
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog