Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3709
De la 07 Ianuarie 2003
106284481
Teatrul „Mihai Eminescu” în pericol de a-şi pierde identitatea şi prestigiul cultural

Ticăloşie culturală pusă la cale de viceprimarul Cosmin Andrei

  • Ioan Rotundu
  • 16 August 2020, 19:08
Mă aflam în Tg. Ocna, la salină, când am fost sunat de către mai mulţi actori să-mi ceară să intervin publicistic în a contracara ticăloşia pusă la cale de viceprimarul PSD Cosmin Andrei şi cu actorul Marius Rogojinschi (foto) pe seama Teatrului „Mihai Eminescu, respectiv îndepărtarea din funcţie a actualului director Traian Apetrei şi instalarea pe funcţie a lui Rogojinschi.
Mi s-a mai spus că directorul Traian Apetrei a fost forţat de Cosmin Andrei să demisioneze pentru a face loc lui Rogojinschi, totul fiind aranjat de Andrei la nivel de Consiliu Municipal unde PSD-ul are controlul prin votul majoritar.
L-am sunat atunci pe directorul Traian Apetrei care mi-a confirmat că se fac presiuni asupra sa să demisioneze. „Mi s-a cerut demisia dar nu mi-am dat-o. Contractul meu managerial este încă în vigoare şi nu poate fi desfăcut pentru că aşa ar vrea viceprimarul Cosmin Andrei” – mi-a explicat directorul Apetrei.
Cum aveam informaţii că în rândul actorilor sunt mai multe grupări care urmăresc să acceadă la conducerea teatrului, l-am sunat şi pe liderul unei astfel de grupări, adică pe actorul Florin Aioniţoaie. „Tot teatrul este revoltat de ce se pune la cale. Marius Rogojinschi nu poate fi director pentru că este un intrigant care deja a făcut mult rău activităţii teatrale şi chiar culturii botoşănene” – a fost poziţia actorului Aioniţoaie, cel care a deţinut funcţia de director la teatrul de Păpuşi „Vasilache” şi a salvat clădirea teatrului de a fi acaparată de Comunitatea evreiască, demonstrând cu documente că imobilul n-a fost niciodată în patrimoniul evreilor cum aceştia susţineau. Numai că Aioniţoaie n-a acceptat înregimentarea în PSD, aşa că viceprimarul Cosmin Andrei l-a îndepărtat din funcţie, înlocuindu-l cu Marius Rogojinschi.
N-a spun eu, o spun cei din lumea actoricească: Marius Rogojinschi, cât a fost director la Păpuşi, a creat haos în rândul colectivului de actori şi prin deciziile manageriale luate a produs o scădere a valorii actului artistic, instituţia teatrală pierzând mult din prestigiul câştigat în plan naţional şi internaţional.
Ce-a de-a doua grupare ce aspiră la conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” este condusă de actriţa Lorena Chiribuţă. „Avem interese diferite faţă de gruparea reprezentată de actorul Florin Aioniţoaie dar în privinţa lui Marius Rogojinschi interesele noastre coincid. Nu se poate ca Rogojinschi să fie pus forţat director pentru că nimeni din teatru nu-l acceptă. Doar dacă cineva are interes să distrugă activitatea teatrală aşa cum a distrus şi clădirea” – a fost punctul de vedere al actriţei Chiribuţă, o voce importantă a colectivului de actori.
De ce atâta ură împotriva actorului Marius Rogojinschi? Ura vine de la comportamentul său total inadecvat atunci când a ocupat funcţii de decizie. Are tendinţa de a fi oportunist şi nu se dă înlături de a se umili, dacă este nevoie, numai să i se dea funcţie de şef. În anul 1996, pe când liberalul Dinu Secrieru era senator, l-am vizitat într4-o dimineaţă la Hotel Bucureşti. În camera sa era şi Rogojinschi. Secrieru i-a cerut să iasă din pat şi să mă servească cu o cafea. Rogojinschi s-a executat foarte servil. Când am rămas cu Secrieru, acesta mi-a spus că Rogojinschi îi cerşeşte funcţia de director la Direcţia Judeţeană de Cultură, PNL fiind atunci la guvernare cu CDR. N-a durat mult timp şi Rogojinschi a ajuns director. Cât a deţinut funcţia, cultura botoşăneană a fost grav afectată în activitatea ei.
Iată că de la liberali Rogojinschi a ajuns cu slugărnicia şi umilinţa la poarta PSD-ului, poartă care i-a deschis-o viceprimarul Cosmin Andrei. Acum, Rogojinschi este membru PSD cu acte în regulă şi aşteaptă numirea în fruntea de director la Teatrul „Mihai Eminescu”. Ca viitor director. Rogojinschi vrea să unifice teatrul de Păpuşi cu „Eminescu”, două instituţii culturale prestigioase ale Botoşaniului şi care au un istoric ce impune respectul oamenilor de cultură şi al instituţiilor naţionale de specialitate. Este ştiut că PSD-ul este cel mai aprig duşman al educaţiei şi culturii. De ce-o vrea Cosmin Andrei să distrugă două instituţii culturale de prestigiu, folosindu-se de slugărelul oportunist Marius Rogojinschi? Pentru că aceste două instituţii n-au acceptat să joace după cum le-a cântat PSD-ul.
Cosmin Andrei se vrea primarul Botoşaniului. El ne oferă „Siguranţa unui trai mai bun în Botoşani”. Să ne ferească Dumnezeu de aşa „trai” pe care ni l-a oferit până acum PSD-ul şi, cu aroganţă şi impertinenţă, ne anunţă că-l va face „mai bun”

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Preotul şi cele 10 porunci
oroscopul săptămânii 17 – 23.08.2020
Istoriile primarului istoric Borfotină şi zestrea cu care a intrat în PNL
Ioan Rotundu
Când dorinţa de putere întunecă raţiunea
Ioan Rotundu
Deputata Pro România Mihaela Huncă patronează ilegalităţile IŞJ Botoşani
Inspectorul general adj., liberala Ada Macovei, execută ordinele deputatei
Bătaia de joc la care suntem supuşi de către cei de la Nova Apaserv
Ioan Rotundu
Silegeanu, afaceristul plin de datorii ce se vrea primar de Botoşani
Ioan Rotundu
Încercarea afaceristului Silegeanu de a ne „aburi” că este cinstea întruchipată
ANUNŢ CU PRIVIRE LA NECESITATEA ACHITĂRII TAXELOR ŞI IMPOZITELOR
Moţiunea, dovada că PSD-ul nu s-a lecuit de ticăloşii
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 21.08.2020
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă