Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Pamflet
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24645
De la 07 Ianuarie 2003
122884712

Tehnic Asist a câştigat licitaţiile la trei importante modernizări de drumuri

  • chiar dacă se spune că firma lucrează scump şi de proastă calitate
  • 19 June 2009, 23:00
Modernizarea şi reabilitarea a trei drumuri judeţene botoşănene, printre care şi controversatul drum de la Vorona a revenit în urma licitaţiei firmei SC Tehnic Asist. Lucrul a stârnit destule nemulţumiri, unele voci spunând că la mijloc au fost lucruri necinstite, pe considerentul că firma a venit cu o ofertă mai mare de preţ comparativ cu ceilalţi ofertanţi.
Astfel, societatea va efectua lucrările de modernizare a 7,06 km de drum ce leagă localitatea Mihălăşeni de drumul naţional DN 24C, modernizarea a 12,85 km de drum ce leagă localitatea Mihăileni (situată pe DN 29) de localităţile Lozna şi Dersca, precum şi modernizarea DJ 208 C de la Vorona. Una peste alta, patru firme au depus deja contestaţie la licitaţiile pentru modernizarea drumurilor judeţene de la Vorona şi Mihălăşeni. Este vorba de societăţile Pa & Co Internaţional Oneşti, Vega 93 Galaţi, Transporturi Auto şi ALDP Iaşi.
Referitor la situaţia creată, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cristian Achiţei subliniază că dacă nişte indivizi, care sunt dinafara CJ şi dinafara comisiei de evaluare spun că ştiu ei nişte lucruri atunci înseamnă că au date pe care el ca vicepreşedinte nu şi-a permis să le ceară fiindcă sunt confidenţiale. „Există o comisie care a verificat o lună şi ceva toate hârtiile, a ajuns la o concluzie, a dat nişte decizii, a întocmit nişte rapoarte de avizare. Ţin să asigur că toţi din comisie sunt specialişti şi îşi asumă o răspundere. Dar, conform legii, cei care se cred nedreptăţiţi pot face contestaţie, se adresează comisiei naţionale care vine şi verifică”, a precizat Cristian Achiţei, specificând că nu ştie când vor începe lucrările fiindcă procedura de contestaţie durează 20 zile, însă perioada se poate lungi dacă vreun alt nemulţumit merge şi mai departe în demersul său, adresându-se Instanţei.
„Este o eroare în a spune că firma cu preţul cel mai mic face şi cea mai bună lucrare. Firmele poate nu au avut documentele care s-au cerut prin caietul de sarcini. Atunci la ce mai cerem caiet de sarcini, doar ca să ne aflăm în treabă?”, a mai adăugat vicepreşedintele CJ Botoşani.
În privinţa firmei Tehnic Asist, vicepreşedi8ntle Achiţei are dreptate cu referirea făcută la preţ. Această firmă lucrează scump şi de proastă calitate. Dacă vrea să se convingă să, îi punem la dispoziţie fotografiile făcute la modernizarea drumului din localitatea Dracşani, lucrare executată de către Tehnic Asist. Mai poate citi reportajul intitulat ”Băiat frumos, deştept şi cu bani… de la SAPARD”, aflat pe site-ul de faţă în arhivă, cu data de 12 septembrie 2007. Şi articolul „Primar trimis în judecată pentru fapte grave de corupţie” din 13 februarie 2008 îl poate lumina în multe privinţe. Mai avem şi altele. Însă patronul acestei societăţi, Mirel Vlas, care este „băiat deştept şi cu bani”, este considerat şi fiu de-al Vrâncioaei. Lucrările la drumuri îi vor aduce alţi bani. Aşa că… dar din dar se face raiul şi mână pe mână se spală iar împreună obrazul. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bugetarii pot da năvală la biletele pentru concedii de odihnă
Şi cadrele medicale primesc lefuri mari… dar tot pe hârtie
Calificare pentru deţinuţii de etnie romă
Trandafiri de furat pentru răposata mătuşă!
Evenimente fără...foc
Nemulţumiţi de bani, dar prezenţi la bac
PDL şi PSD îşi împart directorii de şcoli
Deşi se vor numi „tichete”, în loc de coplată, tot bani din buzunar vom scoate
Încep lucrările de conservare a vestigiilor descoperite în parcarea din Centrul Vechi
Salariile continuă să pună probleme la DGASPC Botoşani
Horoscop
Mesajul Mariei către amant
Victimă a poliţiei comunitare
Liderii PSD se delimitează de inepţiile lui Ţurcanu
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI SÂMBĂTĂ- 20 iunie
„Tâmpiţii” răspund preşedintelui României
Comunicat
5 ani de închisoare pentru sex cu fata concubinei
Statalitatea ca diversiune electorală
Uitucii (pamflet post(pre)electoral)
Numărul 25 al săptămânalului Foaia românească este pe standuri
Connect-R marturiseste că a găsit femeia perfectă!
Pentru cine lucrează Direcţia Consulară din MAE?
pentru Rusia sau pentru România?
2500 de burse oferite tinerilor basarabeni de statul român
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog