Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Mediu
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12723
De la 07 Ianuarie 2003
122898372

Tehnica fabricării dosarelor folosită de fostul prim-procuror Raluca Stâncescu

  • Ioan Rotundu
  • 16 February 2018, 23:00
Suntem în plin atac asupra DNA-ului, ofensivă declanşată de penalii din gruparea bolşevică PSD – ALDE prin cele două televiziuni ale mogulilor penali Dan Voiculescu şi Sebastian Ghiţă. Scopul acestei ofensive este decapitarea DNA-ului de c procurorul şef Codruţa Koveşi şi înlocuirea ei cu un procuror controlat de bolşevicii penali din Parlamentul României pentru liniştea lor sufletească şi continuarea hoţiilor fără a fi deranjaţi de zgomotul cătuşelor.
Iar în ofensiva penalilor asupra DNA-ului se foloseşte un întreg arsenal printre care colaje auditive compromiţătoare şi falsificări de probe în dosarele membrilor familiei de penali ploieşteni Cosma, ajunşi tată, fiu şi fiică parlamentari penali, lor alăturându-se penalul fugitiv Sebastian Ghiţă.
Anihilând lupta DNA-ului împotriva corupţiei, politicienii penali se vor bucura şi de simpatia magistraţilor corupţi care de ceva timp au început să iasă di n nou la rampă, dând soluţii îndulcite politicienilor corupţi prin tergiversarea cercetărilor ca să se ajungă la prescripţia faptelor sau prin înlăturarea din dosar a unor probe pe motiv că nu au fost administrate legal
. Ca să înţelegeţi cum se pot fabrica anumite dosare de către magistraţii corupţi, pe care politicienii penali vor să-i apere de anchetele procurorilor DNA, voi exemplifica cu cazul concret al modului prin care fostul prim-procuror Raluca Stâncescu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani fabrica dosare la comandă pentru a şantaja anumite persoane.
Recunosc, ce am scris până acum despre corupţia morală şi profesională a Ralucăi Stâncescu au fost mici dezvăluiri bazate pe informaţiile primite pe surse. Acum, sunt în măsură să descriu faptele în baza probelor prin care cuplul infracţional Cătălin Stavără – Raluca Stâncescu a fost trimis în judecată pentru şantaj şi alte fapte de corupţie.
Iată descrierea faptelor pe larg, aşa cum sunt ele consemnate în Rechizitoriul întocmit de procurorii Ciprian Ioan Mihai şi Ciprian Mihai Morişcă din cadrul DNA Suceava în urma cercetărilor efectuate în dosarul 268/P/2015. Aproape doi ani de cercetări au fost necesari pentru a se dovedi faptele celor doi inculpaţi ca în 2 octombrie 2017 să poată fi trimişi în judecată.
Cătălin Stavără, pe numele de ţigan Borcoi, a fost căsătorit cu botoşăneanca Anca Jijie în anul 2005, din căsătoria lor rezultând o fetiţă pe nume Briana-Alegria. În perioada cât Stavără a fost căsătorit cu Anca, Ioan Jijie, tatăl Ancăi, care are o afacere proprie bazată pe importul de echipamente second-hand de schiat din Franţa şi Elveţia, cumpără pe numele săi o garsonieră pentru tinerii căsătoriţi. Peste puţin timp, Constantin Jijie, fratele Ancăi îşi cumpără un apartament cu patru camere. Tatăl său., Ioan Jijie, îl convinge să cedeze apartamentul soţilor Stavără, garsoniera fiind prea mică pentru nevoile familiei.
Soţii Stavără divorţează în anul 2011. Client cunoscut jandarmilor şi poliţiştilor pentru manifestările sale de interlop, Cătălin Stavără intră şi în atenţia Ralucăi Stâncescu pe când aceasta era prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni. Între interlopul Stavără şi procurorul Stâncescu se înfiripează o relaţie de prietenie.
Promovarea Ralucăi Stâncescu pe postul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani în anul 2015 dă noi puteri lui Stavără care, potrivit dosarelor aflate pe rolul Judecătoriei Botoşani, şi-a sporit activitatea infracţională. Sub protecţia Ralucăi Stâncescu, Stavără este mereu prezent în biroul acesteia şi participă chiar la discuţii cu poliţiştii judiciari, de la criminalitatea economică şi chiar de la Direcţia Generală Antifraudă.
Stavără şi Stâncescu pun la care un şantaj la adresa familiei Ioan Jijie ca să-l determine pe acesta şi pe fiul său Constantin să treacă pe numele fetiţei Briana, aflată în custodia mamei Anca, garsoniera şi apartamentul. Strategia urmărită era ca odată aceste imobile trecute pe numele fetiţei, prin influenţa Ralucăi asupra judecătorilor, urma ca fetiţa să revină lui Stavără cu tot cu cele două imobile.
„Cunoscând că pretenţiile sale nu au suport legal, inculpatul Stavără Cătălin nu s-a putut adresa justiţiei pentru realizarea interesului său patrimonial, motiv pentru care a apelat la sprijinul prieteni sale Stâncescu Raluca, cu scopul de a-şi folosi autoritatea care deriva din natura funcţiei ocupate în vederea atingerii finalităţii intenţionate” – stă scris în Rechizitoriu.
Punând la punct strategia de atac, la începutul lunii octombrie 2015 Cătălin Stavără în sună pe fostul socru Ioan Jijie să vină la Hotel Premier pentru că Raluca Stâncescu vrea să-i transmită ceva. Întâlnirea are loc la ora 14.00. Ioan Jijie a venit însoţit de fiul său Constantin, iar Stavără de Stâncescu care s-a prezentat cu funcţia de prim-procuror.
S-au aşezat toţi patru la o masă iar Stavără l-ea cerut ferm ca până la sfârşitul lunii decembrie garsoniera şi apartamentul să fie trecute pe numele fetiţei, altfel vor avea mari probleme. Cei doi Jijie au refuzat să accepte cedarea imobilelor pe motiv că au fost procurate din banii lor.
„…inculpata Stâncescu Raluca a ţinut să-i precizeze părţii vătămate Jijie Ioan că nu va fi ajutat de nici un poliţist întrucât toţi aceştia sun vizaţi. Inculpata Stâncescu Raluca i-a spus apoi pe un ton ameninţător persoanei vătămate Jijie Ioan să efectueze demersurile necesare pentru a ceda dreptul de proprietate al apartamentului şi garsonierei în favoarea minorei Stavără Briana Alegria. Persoana vătămată a refuzat această solicitare, împr5ejurare în care Stâncescu Raluca i-a transmis că o să aibă probleme, dar mai grav a fi pentru fii săi” – se consemnează procurorul în Rechizitoriu.
La auzul acestui refuz Cătălin Stavără s-a enervat, a început a lovi cu pumnul în masă şi a ameninţa, după care Stavără şi Stâncescu au plecat împreună, strigându-ler celor doi Jijie că termenul dat este sfârşitul lunii decembrie. În paralel cu ameninţările pe care Stavără le adresa periodic familiei Jijie, în ziua de 26 octombrie 2015, Cătălin Stavără şi cu Raluca Stâncescu s-au deplasat cu autoturismul în faţa blocului unde locuieşte Jijie Ioan şi, împreună cu acesta, s-au deplasat la barul Kuan Yin situat în zona rondului de tramvai Luceafărul, zonă controlată de ţigani.
Din nou Stâncescu l-a ameninţat pe Jijie că are termen limită de transfer a dreptului de proprietate ziua de 15 decembrie 2015 „…în caz contrar va avea probleme, magistratul susţinând că are cunoştinţă despre o presupusă activitate infracţională de evaziune fiscală desfăşurată de persoana vătămată, precum şi despre o presupusă activitate de trafic de persoane desfăşurată de fiul acestuia, Jijie Marius. Pentru a-şi etala poziţia de forţă, în timpul în care stătea la masă cu Jijie Ioan, inculpata Stâncescu Raluca a avut o discuţie cu o persoană din administraţia barului, spunându-i acestuia din urmă că vinerea precedentă a fost în acel club unde a fost deranjată de o ţigancă, atrăgând atenţia că mai lipsea puţin şi chema trupele speciale” – stă consemnat în acelaşi Rechizitoriu.
Deducem din această consemnare că Raluca Stâncescu frecventa acest var din zona controlată de ţigani, ceea ce ne spune multe despre moralitatea şi probitatea sa profesională. Nu este o afirmaţie gratuită pentru că o voi proba când voi ajunge la a descrie aceste trăsături ale personalităţii sale.
Nici în urma acestei întrevederi, Jijie Ioan n-a acceptat transferul dreptului de proprietate asupra garsonierei şi apartamentului, aşa că Raluca Stâncescu a trecut la faza următoare din planul pus la punct cu Stavără. (Va urma)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Cinism matrimonial
Horoscopul zilei de 17.02.2018
Va rezista Eugen Mateiciuc presiunilor politice să n-o elibereze
Ioan Rotundu
De ce trenează cercetările în dosarul poliţistului Gorgan?
Ioan Rotundu
Secretarul de stat Botămoiu a pus cruce cercetării ştiinţifice de la Popăuţi
Ioan Rotundu
Şefi de instituţii racolaţi de Raluca Stâncescu în câmpul său infracţional (II)
Ioan Rotunduy
Cum l-a racolat Raluca Stâncescu pe Bogdan Buliga, şeful DGA (III)
Superimunitatea, curat neconstituţională, dar o primesc!
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 16.02.2018
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog