Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
39852
De la 07 Ianuarie 2003
103388125

Telekomn se află în căutare de noi victime la Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 15 January 2015, 23:00
Ieri dimineaţă, când să ies din apartament să plec la muncă, am simţit sub picior că am călcat pe o carte, ceea ce mi s-a părut curios. Când să mă aplec să văd despre ce este vorba, am observat la vecinului din dreapta că în faţa uşii sale trona un fel de broşură de care era prins un afiş cu menţiunea Telekom.
Pe o astfel de broşură călcasem şi eu, broşură care se putea vedea şi la uşa celorlalţi vecini de la parter. Fiind vorba de firma Telekom, cunoscută mie deja, am lăsat broşura pe măsuţa din hol pentru a o studia mai atent când voi reveni acasă.
Aşa am constatat că aceiaşi broşură o mai aveam în bibliotecă în vreo trei exemplare, culeasă tot din faţa uşii în toamna anului trecut. Atunci, când am luat contact prima oară cu oferta firmei Telekom de a furniza servicii de Internet, televiziune şi telefonie, mai că aveam să le devin client. Mai ales că persoana de contact, un tinerel pe nume Ioan Dobinciuc, îmi prezentase oferta serviciilor într-o formă extrem de atractivă.
Numai că experienţa de viaţă m-a învăţat să nu iau decizii pripite şi nici să nu devin încrezător în tot ce mi se spune până ce nu fac un minim de verificări. M-am informat atunci de la cei din cartier dacă sunt clienţii Telekom şi dacă sunt mulţumiţi de serviciile oferite de firmă. Aşa am aflat că mai toţi cei care au acceptat oferta Telekom s-au fript. Viteza la Interne nu era cea prezentată, pentru anumite canale de televiziune au trebuit să cumpere o piesă care i-a costat vreo 300 lei iar posturile locale Tv precum Somax şi tele’M nu erau în grilă.
M-a titr sunat acel Dobinciuc să mă convingă să trec de la City Net la Telehom dar când i.am spus ce am aflat despre serviciile acestei firme s-a dat la fund.
Anul 2015 l-am început primind reclamaţii de la sătenii din satul Buhăceni, comuna Truşeşti, că firma Telekom i-a lăsat fără ton la telefon şi semnal la Internet pe tot parcursul Sărbătorilor de iarnă. Hoţii de cablu au furat firul de la stâlpi în prag de Crăciun iar de la Bucureşti reprezentanţii firmei Telekom le-a spus că până la 30 ianuarie 2015 nu au să repare reţeaua. Altfel spus, i-a tratat şi-i tratează încă cu sictir. Iată că firma Telekom a început anul cu o nouă ofensivă publicitară de recrutare a noi victime.
Dacă am în vedere grosimea broşurilor şi risipa care s-a făcut numai pe scara blocului în care locuiesc, firma împarte tone de hârtie în scop publicitar. Este o publicitate fără prea mult tam-tam, prin contactarea directă a potenţialului client, o publicitare care nu bate la ochi. Aş numi-o o publicitate pe furiş. De ce procedează aşa? Pentru că odată ce te-au prins în capcanele lor contractuale, te storc de parale cum le vine mai bine, serviciile oferite fiind cât mai puţin costisitoare pentru ei dar nemulţumitoare pentru clienţi. Dovadă, cei peste 150 de abonaţi din satul Buhăceni, abandonaţi de firmă când le era lumea mai dragă, adică de Crăciun şi Anul Nou.
Modul în care-şu face publicitate Telekom este o formă directă de agresare a cetăţeanului şi de încălcare a proprietăţii private, lucru pe care legea îl pedepseşte iar cei în măsură să aplice sancţiunile sunt cei de la Protecţia Consumatorului. Poate că citind aceste rânduri se mor pune şi ei în mişcare pe acest an, blagoslovindu-i pe cei de la Telekom cu sancţiunile prevăzute de lege.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Atitudine
Reţeta zilei: Crap lipovenesc cu ciuperci
Horoscopul zilei
Munca in exces poate duce la consumul exagerat de alcool
Un oras antic din Turcia a fost scos la vanzare
Parlamentul European, sesizat in cazul Mariei Grapini pentru ca astfel de declaratii sa nu aiba loc
Victor Ponta s-a intalnit cu vicepremierul bulgar Meglena Kuneva
Libertatea de expresie nu inseamna libertatea de a insulta - premierul Turciei
Sustinem ca viitorul parlament sa aiba 200 de deputati si 100 de senatori
Taieri de salarii si disponibilizari anuntate la Antena 3
Am dori ca inainte de promulgarea legii securitatii cibernetice sa avem un cuvant de spus
Dictatura Justiţiei
Ioan Rotundu
Gabriel Chifu, cetăţean de onoare al municipiului Botoşani
Procurorii extind cercetarile in cazul senatorului Tudor Chiuariu
acuzat ca ar fi cerut o noua mita de 3 milioane de euro
Cine va fi tinta criticilor in raportul MCV
Romania - tabloul complet al saraciei
16% dintre romanii majori de pana in 24 de ani nici nu invata, nici nu muncesc
Botoşani: Poetul Mihai Eminescu, omagiat la Ipotești
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă