Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
8577
De la 07 Ianuarie 2003
76819857

Televiziunile au încălcat dreptul la viaţa privată al profesoarei din Zalău

  • 29 July 2008, 23:00
In data de 27 iunie 2008, am scris acest material http://www.urbaniulian.ro/2008/06/27/profesoara-din-zalau-poate-cere-daune-de-sute-de-mii-de-euro-pentru-linsajul-mediatic-la-care-a-fost-supusa/ , in care am comentat din perspectiva unui jurist, faptul ca toate televiziunile care au prezentat acele filme si poze referitoare la viata intima si privata a profesoarei Florinei Daciana Ana si a sotului sau, au incalcat legea, au incalat dreptul la viata privata a persoanei reglementat de Conventia Europeana a Drepturilor Omului, si dreptul la propria imagine a acesteia. Astfel , plecand de la sesizarea trimisa de mine in numele Asociatiei www.AsistentaPentruConsumatori.ro , CNA mi-a dat raspunsul atasat la acest material, cu numarul 10345 /28.07.2008 si a confirmat sanctionarea publica a posturilor de televiziune care au incalcat aceste dispozitii legale, iar eu cred ca acesta este un prim pas care confirma faptul ca, este bine ca redactorii de stiri si realizatorii de programe din televiziuni, trebuie sa aiba mare grija atunci cand aleg sa faca rating distrugand viata unor oameni.
Pentru ca , efectiv, viata Dacianei si a sotului sau au fost distruse, si stiu asta pentru ca am discutat cu ei intrucat cauta sa isi angajeze avocati si sa aduca in Justitie toate televiziunile care le-au distrus viata sa le ceara daune, si eu cred ca pot sa obtina sute de mii de euro de la fiecare post de televiziune, un asemenea proces fiind o premiera in Romania, iar avocatii fiind foarte interesati sa isi lege numele de un asemenea caz. Mai ales ca prin aceste sanctiuni cum este si cea a CNA se demonstreaza ca exista un caz , ca exista probe si Justitia ar avea de facut doar sa stabileasca nivelul despagubirilor.
Pentru ca viata celor doi oameni , pentru ca sunt fiind umane si au dreptul la viata privata, a fost distrusa, au ramas fara servicii, nu au venituri din care sa se intretina, au trebuit sa plece din oras, fiindu-le rusine sa mai iasa pe strada, iar aceasta este o drama colosala, care cred eu ca se va concretiza in cuantumul unor dintre cele mai mari daune morale platite pentru ingerinta in viata privata a unor persoane, care se vor plati de catre televiziunile din Romania.
Personal, cred ca acestea ar trebui sa negocieze cu Daciana si sotul sau, si sa le ofere compensatii materiale inainte de a se ajunge la proces, pentru ca acolo, judecatorii, care si asa privesc cu extrem de multa sensibilitate asemenea cazuri, ar putea sa dea un verdict care sa depaseasca usor peste 2,0 milioane de euro daune morale si asta pornind de la niste calcule extrem de simple : ratingul si profiturile inregistrate de televizuni din mediatizarea acestui caz cu incalcarea normelor legale. Iar acestea au facut ratinguri extrem de mari si automat despagubirile vor fi pe masura.
Mai ales ca sunt multe cazuri de persoane care se afla in situatia acestor oameni, si care profitand de un eventual precedent judiciar in cazul acesta, ar putea sa isi ceara reparatiunea morala a imaginii publice distruse. Insa repet, cred ca nu se va ajunge la proces si se vor oferi compensarii financiare de catre televiziuni! Ramane a vedem pe mai departe daca am avut iar dreptate sau nu. Pentru sugestii sau comentarii pe tema acestui material va invit sa imi scrieti la adresa [email protected]

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Căsătoria cu probleme
Creditele pentru silicoane sau cum să îţi pierzi casa prosteşte
Protest faţă de ucrainizarea şcolilor minorităţilor naţionale în Ucraina
Bucureştiul şi Chişinăul acuză Ucraina că provoacă deversări controlate
Telemadrid – pe urmele lui Eliade
O româncă din Canada a născut al 18-lea copil
Clopote de nuntă pentru Vali Rupiţă
Horoscop
Coşmarul lui Băsescu
O şansă pentru Mona
Torentele furioase au săpat şanţuri mai adânci de un metru
Bereşteanu este dispus să investească în interes comunitar
Prima lansare de carte din istoria modernă a comunei Copălău
A trecut un an de când bădia Ursache a plecat să cânte la îngeri
Comentariul comentariilor (CLVII)
(Ioan Rotundu)
I-a miluit într-un mod ruşinos
Ioan Rotundu
Primarul Flutur ţine parte poliţiştilor
Bulevardul curăţat de maşinile parcate pe trotuar
Conservatorii pregătesc sinistraţilor o donaţie generoasă
Crucea Roşie vine în ajutorul persoanelor sinistrate
Apa din lacul de acumulare Stânca Costeşti este deversată controlat
A vrut să se sinucidă cu soluţie de stropit cartofii
Proiect pentru supravegherea hidrologică a râului Prut
Consilierii au complicat şi mai mult sistemul de încălzire folosit de Termica
Au făcut apel la colegii din ţară pentru ajutorarea sinistraţilor
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă