Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1157
De la 07 Ianuarie 2003
123134897
pnl

Temerea farmaciştilor n-are justificare

  • 2 October 2008, 23:00
Suspiciunile farmaciştilor că desfiinţarea plafoanelor la medicamentele cu preţ redus ar duce la acumularea unor mari datorii către farmacii, pentru reţetele compensate sau gratuite onorate, au fost spulberate ieri, printr-un comunicat transmis de ministrul Eugen Nicolăescu.
Oficialul de la conducerea Ministerului Sănătăţii Publice afirmă că temerile privind lipsa fondurilor care să acopere cererea mare de medicamente compensate şi gratuite este neîntemeiată. Potrivit reprezentanţilor Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani, sistemul “fără plafoane” a fost introdus cu succes pentru programele de diabet, oncologic şi post- transplant, încă de anul trecut.
“După cum ştiţi, nu s-au înregistrat datorii către farmacii în aceste programe şi nici plângeri ale pacienţilor nemulţumiţi că stau la cozi sau că nu-şi găsesc medicamentele. Nu există nici un motiv să nu funcţioneze acest sistem şi în cadrul celorlalte boli cronice, aşa cum s-a procedat în ultimii doi ani”, a declarat Lidia Onofrei, purtător de cuvânt al ASP Botoşani.
Reprezentanţii ASP mai precizează că precizez că fondurile pentru medicamente compensate se asigură din două surse, din fonduri ale Ministerului Sănătăţii Publice şi din fondurile Casei naţionale de Asigurări de Sănătate. Iar din comunicatul venit de la Ministerul Sănătăţii Publice reiese că sunt bani pentru acoperirea consumului de medicamente compensate şi gratuite, iar farmaciştii nu au motive să se teamă că nu îşi vor primi la timp banii pentru reţetele onorate.
Desfiinţarea plafoanelor la farmacii înseamnă că, indiferent când primeşte cetăţeanul reţeta compensată, el se poate adresa farmaciei, în luna respectiva, în orice zi din săptămână, fără teama că nu-i vor fi eliberate medicamentele. Ca prim efect, măsura de desfiinţare a plafoanelor la farmacii va scuti oamenii de drumuri la mai multe farmacii.
“Cred însă că unii critici de profesie sunt mai preocupaţi acum să pregătească sabotarea acestei măsuri, care nu numai că este în favoarea pacienţilor, dar redă şi demnitatea farmacistului, care nu va mai fi nevoit să îndure umilinţa de a nu putea elibera medicamente unor oameni bolnavi. Avem informaţii că farmaciştii agreează această măsură, cerută de mulţi ani, şi am încredere că sunt atenţi la deontologia profesională”, se arată în comunicatul transmis de ministrul Eugen Nicolăescu. În acelaşi timp, ministrul anunţă că dacă se va face ceva pentru diminuarea consumului de medicamente compensate şi gratuite, asta va însemna măsuri de control la medici şi la farmacii.
“În acest moment nu ne gândim la altfel de măsuri decât acelea de întărire a controlului şi descurajare a prescrierilor exagerate de către medici sau a înlocuirii medicamentelor ieftine cu unele mai scumpe de către farmacişti", se mai arată în comunicatul transmis de ministrul Sănătăţii Publice. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Rapsodie de toamnă cu preţuri nesimţite şi înjurături scuipate în barbă
Comunicat de presă
Raport de activitate - Gelu Ciubotaru
Horoscop
Politeţea lui Bulă
Buruiană dă tolul în vileag la... A.N.I.
Este necăsătorită şi caută...
Comentariul comentariilor (CCV)
(Ioan Rotundu)
Românul şi cuponarul
Egoism social, sau cei 322 + Băsescu
Ioan Rotundu
Sindicaliştii vor mărşălui pentru un trai decent
Distracţie de anvergură la Dorohoi
Scandalul profesorilor cerşetori s-a mai atenuat
Conţac nu se lasă iar Ţâbuleac nu cedează
Politicienii botoşăneni mai presus de Eminescu sau Enescu
După ce minciuna a stat cu regele la masă, am fost primiţi în UE
acum preşedintele CJ se întreabă cum de avem oraşe-sate
Drăguş este îngrijorat de cum lucrează primăriţa de la Călăraşi
Conţac este terorizat de apeluri ascunse
Au speculat incidentul în mod abject
Constructorii promit că sinistraţii se vor muta la timp în noile case
Guvernul, când aude de judeţul Botoşani, este şi chior şi mut şi surd
Nereguli în comerţul cu bijuterii
Mediul va închide mai multe fabrici de lactate şi abatoare
Guvernul liberal ne-a mai băgat încă odată mâna în buzunar
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog