Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2336
De la 07 Ianuarie 2003
92365847

Temeri nejustificate ale cetăţenilor din Frumuşica

  • Ioan Rotundu
  • 7 February 2021, 21:28
După ce a fost reţinut pentru luare de mită, Petru Anton, secretarul Primăriei Frumuşica, a fost pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Văzându-l din nou acasă, o parte dintre cetăţenii comunei s-au alarmat şi şi-au manifestat temerea că Anton va fi din nou la primărie şi se va răzbuna pe toţi cei care, după reţinerea sa, au scris pe Facebook ce mită le-a cerut el şi soţia sa Brânduşa pentru a le rezolva anumite probleme legate de emiterea unor acte administrative sau de îndeplinirea unor servicii de stare civilă.
Temerile lor sunt nejustificate pentru că, fiind pus sub control judiciar, Petru Anton are o serie de interdicţii atât de ordin profesional cât şi de libertatea mişcării.
Pe timpul cât se află sub control judiciar şi are calitatea de inculpat, Anton nu are voie să intre în Primărie Frumuşica, nu mai poate exercita profesia de secretar, nu are voie să ia legătura cu persoanele care l-au acuzat de luare de mită, nu are voie să părăsească reşedinţa de domiciliu şi este obligat să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
De altfel, Anton are asupra lui un sistem electronic de supraveghere cu8 ajutorul cărui organul judiciar poate afla în orice moment unde se află şi dacă respectă interdicţiile stabilite conform art. 215 din Codul de procedură penală.
În perioada controlului judiciar procurorul de caz continuă ancheta cu privire la luarea de mită şi o poate extinde şi la alte persoane dacă apar elemente rezonabile cum că Anton a primit mită şi de la alţi cetăţeni decât denunţătorul, în cazul lui omul de afaceri Nicu Pitorac.
Cum am arătat, imediat după ce în comună s-a aflat de reţinerea sa, pe pagina de Facebook au fost postate peste 100 de intervenţii ale cetăţenilor care au declarat public că şi ei au fost forţaţi de către secretarul Anton şi soţia sa Brânduşa să le dea mită pentru diferite servicii la care au fost nevoiţi să apeleze şi care intrau sub competenţa profesională a soţilor Anton.
Depinde de procurorul de caz dacă va dori să extindă cercetările şi asupra altor cazuri similare sau se va opri numai la cazul de flagrant care a dus la reţinerea lui Petru Anton.
Cum am mai arătat într-un articol anterior, Anton a mai avut reclamaţii despre modul său de a cere mită ca să-şi exercite activitatea profesională dar de fiecare dată a avut câte „un sfânt” în justiţia botoşăneană şi reclamaţiile s-au rezolvat în favoarea sa. Poate că de această dată, mita primită de la omul de afaceri Nicu Pitorac va fi şi ultima!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 8 – 14.02.2021
Bancul săptămânii: Replică matrimonială dură
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Sorin Cîmpeanu, după școala online:
Calitatea actului educaţional a scăzut foarte mult. Pierderile sunt mari şi foarte mari. E greu de crezut că vom putea recupera tot
În toamnă s-ar putea să fie nevoie de un rapel la vaccinurile anti-covid, iar apoi de o doză anuală
Cu cât vaccinăm mai mult, cu atât virusul va încerca să supraviețuiască
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Dezmăţul legislativ şi financiar la nivel de IŞJ Botoşani îmbracă forme agravante
Ioan Rotundu
Potlogăriile lui Nechifor lăudate la Radio România Iaşi
Ioan Rotundu
Ioan Ungureanu, stăpânul absolut al Vămii Stânca
Ioan Rotundu
Corupţia din Vama Stânca se bucură de protecţia înalţilor şefi (II)
Dosarul zilei: De ce s-au răsculat cei din Flămânzi?
Bruta pusă director de PNL se numeşte Cristian Delibaş
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă