Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
26274
De la 07 Ianuarie 2003
74910536
Ticăloşia celor din PSD la adresa Sanatoriului Podriga plătită scump

Mesajul directorului Sanatoriului Podriga: Corupţia poate fi învinsă!

  • Ioan Rotundu
  • 5 March 2019, 16:18
În 1 iunie 2016 am publicat un reportaj-anchetă intitulat ”Odioasa crimă a corupţilor din PSD împotriva bolnavilor psihici de la Podriga”, dezvăluind public o faptă mârşavă pusă la cale de baronii din PSD Botoşani asupra bolnavilor neuropsihici de la Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga.
Practic, o grupare mafiotă din interiorul PSD Botoşani urmărea desfiinţarea sanatoriului pentru ca persoane interesate să poată pune mâna pe patrimoniul unităţii format dintr-un vechi castel boieresc înconjurat de importante suprafeţe de teren şi spaţii verzi.
Gruparea, conducă de Doina Federovici, preşedintele PSD Botoşani atunci şi acum, împreună cu medicul pediatru Tamara Ciofu, acum deputat, Costel Lupaşcu – atunci preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Botoşani, acum şi el deputat, inspectorul sanitar medic Felicia Beleca din cadrul DSP Botoşani, avea drept scop desfiinţarea sanatoriului prin blocarea eliberării unei noi autorizaţii sanitare Imediat ce a expirat cea veche. Costel Lupaşcu, în calitatea sa de preşedinte al CAS, a blocat finanţarea, aşa că unitatea medicală s-a aflat în situaţia de a nu mai putea asigura hrana şi tratamentul bolnavilor aflaţi în îngrijire.
Se mai urmărea îndepărtarea din funcţia de director al sanatoriului a Oanei Norses, considerată a fi omul liberalilor, ea urmând a fi înlocuită cu un director loial PSD-ului, cu misiunea de a lichida patrimoniul sanatoriului.
Aflaţi pe margine, unde-şi făceau încălzirea, baronii PSD Costel Nazare şi primarul comunei Drăguşeni, Eugen Nichita, aşteptau momentul când să declanşeze mecanismul care să le aducă în proprietate patrimoniul sanatoriului.
În reportajul menţionat este descris în detaliu mecanismul pus la cale şli menit să ducă la desfiinţarea acestei unităţi medicale. Ce n-au prevăzut mafioţii din PSD a fost cerbicia cu care directorul sanatoriului, economista Oana Norses (foto) s-a opus desfiinţării unităţii medicale. Norses a iniţiat o acţiune civilă în contenciosul administrativ la Tribunalul Botoşani, acţiune ce-a făcut obiectul dosarului nr. 1506/40/2016, pârât fiind Direcţia de Sănătate Publică Botoşani. Au trebuit să treacă aproape 3 ani de procese ca judecătorii să dea o soluţie definitivă şi executorie.
La Tribunalul Botoşani, decizia judecătorilor a fost: „Admite cererea de chemare în judecată. Anulează Notificarea de respingere a Autorizaţiei Sanitare de Funcţionare a Sanatoriului de Neuropsihiatrie Podriga nr. 7560/24.05.2016. Obligă pârâta să emită Autorizaţia Sanitară de Funcţionare a Sanatoriului de Neuropsihiatrie Podriga pentru perioada 18.05.2016 – 30.06.2016. Obligă pârâta Direcţia de Sănătate Publică Botoşani să achite reclamantei despăgubiri în cuantum de 8030 lei/zi începând cu data de 19.05.2016 şi până la data de 30.06.2016. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Botoşani. Pronunţată în şedinţa publică din 20 noiembrie 2017.”
DSP Botoşani a declarat recurs la Curtea de Apel Suceava. Au urmat alte termene de judecată iar decizia finală, definitivă şi executorie, s-a luat la termenul de judecată din 18.02.2019. Recursul declarat de DSP Botoşani a fost respins , menţinându-se decizia judecătorilor de la tribunalul Botoşani.
Acum DSP Botoşani va trebui să plătească sanatoriului o sumă de peste 325 mii lei, cei doi baroni ai PSD, Nazare şi Nichita văzându-şi spulberată dorinţa de a deveni stăpâni pe patrimoniul Sanatoriului Podriga.
Mai trebuie precizat că în această bătălie care s-a dat între gruparea mafiotă din PSD şi directorul sanatoriului Oana Norses a mai fost o victimă. La momentul când s-a acţionat pentru desfiinţarea sanatoriului, director al DSP Botoşani era medicul chirurg pediatru Silvana Tudorache. Pentru că ea n-a susţinut cu fermitate acţiunea medicului inspector Felicia Beleca de a nu se mai emite autorizaţie de funcţionare pentru sanatoriu, a fost schimbată din funcţia de director al DSP.
Iată că, la Podriga, un director curajos, a demonstrat ce afirma Codruţa Koveşi cu ceva timp în urmă: „Corupţia poate fi învinsă!”.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


BVancul săptămânii: Răzbunare perversă
Horoscopul săptămânii 4 - 10.03.2019
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 1.03.2019
Lumea lu Rotunu: Salba de sate
Botoşănenii au fost din nou batjocoriţi de consilierii PSD
Ioan Rotundu
MFP continuă si în luna martie emisiunile de titluri de stat pentru populaţie
Britanicii încep să se trezească la realitate.
Fără niciun pic de milă, Statele Unite le arată cum va fi viața lor după Brexit
Ultimatum pentru PSD. Dacă nu abrogă contrareforma din justiție,
va fi exclus din familia europeană
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 8.03.2019
Ministrul Cuc vine la Botoşani pentru a ne oferi noi cucuri
Ioan Rotundu
Cadrele didactice de la Şcoala Hudeşti tac spăşite. Generalul Hârtie, o hârtie vopsită roşu
Ioan Rotundu
"Contribuabilii persoane juridice sunt invitaţi la sediile ANAF pentru a fi informaţi cu privire la schemele de ajutor de stat
Cuc a venit la Botoşani pentru a ne aminti de spusele sale de acum doi ani
Ioan Rotundu
Felicitare de 8 Martie din partea CLM şi Primăria Botoşami
Cartierul Luizoaia, cartierul sufocat de gunoaie şi ciuruit de izvoare
Ioan Rotundu
Președintele Parlamentului European îi scrie ministrului Ciamba:
Kovesi este candidatul PE pentru șefia Parchetului European. Are toate calitățile pentru a face o treabă excelentă
LLumea lu' Rotundu: Cu primarul după mine
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă