Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20573
De la 07 Ianuarie 2003
122880640

Ticăloşia primarului de Cordăreni poartă marca PSD Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 4 August 2018, 23:00
Cristian Dumitraş a ajuns primarul comunei Cordăreni, una dintre cele mai sărace comune din judeţ, în urma alegerilor din vara anului 2016. Tatăl său, Constantin Dumitraş, tractorist fruntaş în regimul comunist, a intrat pe uşa primăriei Cordăreni în urma alegerilor locale din 1996, făcând echipă cu primarul social-democrat Vasile Saviuc.
În acelaşi an, la alegerile parlamentare din toamnă, TVR Bucureşti a anunţat că dă premiu un tractor acelei comune care are cea mai mare prezenţă la vot şi termină prima votarea. La comuna Cordăreni prezenţa la vot a fost de 100% şi secţiile s-au închis înainte de ora oficială. Aşa că tractorul a ajuns la Cordăreni şi s-a ocupat de el viceprimarul Dumitraş, cum spuneam, tractorist fruntaş pe ogoarele socialismului ce tocmai se prăbuşise de câtă adăstare îmbelşugată se pricopsise poporul.
Tractorist abil, Du7zmitraş l-a lucrat cu răbdare pe primarul Saviuc şi, în urma alegerilor locale din vara lui 2008, l-a bătut în alegeri, ieşind primar liberal.
A stat două mandate ca primar liberal. În alegerile din iunie 2016 a renunţat să mai candideze în favoarea fiului său, Cristian Dumitraş (foto site-ul primăriei), candidatul PSD. Aşa s-a ajuns ca la Cordăreni, comuna bântuită de sărăcie şi cu căi de acces precare, să fie ales primar cel mai bogat om al comunei, bogăţie care s-ar putea spune că la Cristian a izvorât din pădurea pe care a păstorit-o ca pădurar angajat al Ocolului Silvic Dorohoi.
Despre averea uriaşă a lui Cristian Delibaş voi face descrie într-un alt context. Acum mă voi apleca asupra capacităţii sale de a colabora cu vecii în interesul comunităţii judeţene.
La Cordăreni se ajunge venind dinspre Dorohoi şi traversând de la sud spre est comuna George Enescu, cu centrul administrativ în Dumeni - Cracalia. Drumul este unul judeţean şi mereu a fost problematic pentru circulaţia rutieră, fiind tot timpul într-o stare avansată de degradare. De la Cordăreni drumul duce în localitatea Vorniceni, segment aflat şi el deteriorat în întregime, că nu mai ai unde să fereşti autoturismul ca să nu-ţi rupi ceva la el dând din groapă în groapă.
Comunele George Enescu şi Vorniceni sunt conduse de primar liberal. La George Enescu liberala Angela Grădinariu este primar din 1996, fiind cel mai vechi primar al judeţului. Toader Leampăr de la Vorniceni este primar liberal la al doilea mandat. Ambii primari se confruntă cu mai probleme din partea liderilor locali ai PSD care fac tot ce le stă în putinţă pentru a le împiedica şi compromite activitatea
Revenind la drumul problemă, anul trecut preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Costică Macaleţi a promis că va reasfalta segmentul de drum judeţean George Enescu – Cordăreni – Vorniceni, segment care de altfel face parte din drumul strategic cu are Macaleţi ne ameţeşte de cap din 2016 fără a întreprinde ceva concret..
Numai că primarul de Cordăreni, pădurarul scos la lumină de tăticul care i-a lăsat moştenire scaunul de parcă primăria a devenit proprietatea familiei Dumitraş (ori poate că este?!) a boicotat la liderii PSD Botoşani, unde poate fi văzut frecvent alături de senatorii Lucian Trufin şi Doina Federovici, ca drumul să fie asfaltat numai de la Cracalia până la Cordăreni, nu până la Vorniceni.
Vicepreşedintele CJ Dorin Birta, dorohoianul perceput în urbea sa ca aparţinând lumii interlope şi care răspunde de reabilitarea drumurilor, i-a satisfăcut dorinţa de boicot, aşa că cei vreo 5 km care despart Cordărenii de Vorniceni vor rămâne în continuare în starea deplorabilă în care se află, spre bucuria viceprimarului de Vorniceni care este lider local al PSD.
Vineri, 27 iulie, se lucra la asfaltarea drumului venindu-se dinspre Cracalia spre Cordăreni. Asfaltarea o face către firma patronată de Liviu Conţac (foto). Primarul Dumitraş voia ca asfaltarea să se facă dinspre Cordăreni spre Cracalia, cu gândul ascuns ca odată asfaltat drumul pe raza comunei, să nu se mai asfalteze şi segmentul de pe raza comunei George Enescu. Cineva i-a stricat planul în favoarea primăriţei Angela Grădinariu.
Numai că Dumitraş, nedus de multe ori la biserică şi mai ales la şcoală, este o fire răzbunătoare, aşa că familia primăriţei n-a rămas nepedepsită. Despre ticăloşiile primarului Cristian Dumitraş puse la cale pe raza comunei Cordăreni şi a celor învecinate voi reveni cu detalii după ce mă voi întoarce de la filmările programate în Ardeal în perioada 30 iulie – 4 august a.c., filmări în cadrul Centenarului Unirii.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 23 - 29 iulie 2018
Lumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Ibăneşti II
Directorul Bâlbă a blocat accesul cetăţenilor în instituţia OCPI
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Niciun procuror nu și-a depus candidatura pentru șefia DNA,
iar luni expiră termenul. Toader: Sunt convins că mâine se vor înscrie
Din afacerile primarului Nichita cu ţiganii sau cum se pot bani din gunoi
Ioan Rotundu
Bianțul real la 6 luni al Guvernului Dăncilă: inflație-record,
scumpirea crditelor, atacuri la adresa justiției, prestații ridicole pe plan extern
Va renaşte USL-ul? Semnale sunt!
Ioan Rotundu
Hoţie la Şcoala Tudora. Cât o fi partea lui Patria şi a directoarei Vătavi?
Ioan Rotundu
Încălzirea globală nu e un scenariu futurist, se întâmplă acum
Temperaturi extreme în emisfera nordică, inclusiv la Cercul Polar
Anunţ important
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog