Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20860
De la 07 Ianuarie 2003
122880927

Ticăloşie jurnalistică pe seama concursului de vameş şef la Stânca

  • Ioan Rotundu
  • 27 July 2022, 21:12
Pe Facebook am descoperit un titlu de articol preluat de pe site-ul unei publicaţii botoşănene online prin care se striga „Ruşine!” vameşului şef interimar de la Vama Stânca pe motiv că aceasta ar fi participat la concursul de titularizare şi ar fi obţinut doar nota 1.2, respectiv 12 puncte din cele 100 cât era punctajul maxim în condiţia unei lucrări perfecte.
Cum ceva îmi părea ciudat, mai ales că actualul vameş şef interimar Diana Şerbescu este bine cotată profesional, m-am dus la sursa articolului şi am descoperit că de fapt nota obţinută de Şerbescu era 3.08 şi nu 1.2 cum se titra în titlul de pe Facebook.
Am mai descoperit că nota de 1.2 fusese obţinută de vameşul Ionel Ungureanu (foto) care participase la concurs, numai că în articolul publicat reporterul nu i-a înserat numele, protejându-i imaginea, lovind în schimb în Şerbescu într-un mod mişelesc. Mi-a fost clar că măsluirea rezultatului concursului s-a făcut interesat.
De aici am pornit la propria mea investigaţie pentru na descoperi care ar fi adevărul legat de organizarea acestui concurs, dacă a fost un concurs pe bune şi nu unul menit să netezească calea unui alt concurent simpatizat de PNL sau PSD, depinde cărui partid de guvernământ i-a revenit la masa de bucate împărţite postul.
Aşa am descoperit că la concurs se înscrisese iniţial 5 doritori de a prelua şefia Vămii Stânca. Din motive încă nedescoperite de mine, 3 s-au retras din concurs rămânând numai Şerbescu, acum şef interimar şi cu Ionel Ungureanu care a deţinut funcţia de vameş şef în alte 3 mandate, fiind demis pentru comiterea unor ilegalităţi suspectate de a fi de natură penală..
Dacă Ionel Ungureanu, cu experienţă în funcţia de vameş şef, a obţinut numai nota 1,2, imaginaţi-vă ce fel de şef a fost. În ce-o priveşte pe Şerbescu, nota de 3,08 n-o onorează dar ea nici nu este dorită de gaşca care conduce Regionala Vămilor Iaşii de care aparţine şi Vama Stânca. Şerbescu este prea legistă şi nici nu s-a integrat în gaşca care controlează afacerile necurate din vamă, gaşcă despre care se spune că a fost fondată de Ungureanu pe când era şef şi pe care o conduce şi acum de pe margine.
Dacă cele două partide, respectiv PNL şi PSD şi-au ridicat mâna de pe Ungureanu, lăsându-l fără protecţie politică, atunci un alt vameş se pregăteşte pentru şefe, iar acest concurs a fost unul de a-i netezi calea. Dacă Ungureanu este în continuare cel dorit la şefie, atunci se va înscrie şi la următorul concurs pe care-l va câştiga.
Mai că aş păune pariu că din această dilemă, simbol al corupţiei care s-a instalat comod odată cu Guvernul PNL – PSD, nu putem ieşi! Caragiale este nemuritor!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 8 – 14 august 2022
Bancul săptămânii: Umor fin cu Dalai Lama
Câtă vreme vom mai răbda să fim umiliţi în propria casă?
Ioan Rotundu
Conac monument istoric şi parc dendrologic abandonate ruinei
Ioan Rotundu
Cum a reuşit Asztalos discriminarea discriminării
Ioan Rotundu
incident filmari piata Dorohoi
Csaba Asztalos îl va cita pe premierul Viktor Orban la CNCD
Ioan Rotundu
„Pui de pe cas㔠care au adus celebritate localităţi Ciocăneşti
Ioan Rotundu
Lumea lu’ Rotundu: Tezaurul de la Ciocăneşti
Ce salarii au șefii de instituții publice controlate de Parlament / Cât câștigă șefii de la Curtea de Conturi, Avocatul Poporului, Consiliul Legislativ, AEP, ASF și Serviciile Secrete
Luminita Pirvu • HotNews.ro
Impostura, boala cu care s-a infestat şi Doina Federovici
Ioan Rotundu
Primăria Mihai Eminescu - Comunicat de presă
Protestul anemic al bătuţilor şi umiliţilor
Ioan Rotundu
Seceta a muşcat adânc din veniturile fermierilor botoşăneni
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog