Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8117
De la 07 Ianuarie 2003
120688183

Ţigări de contrabandă reţinute în urma cooperării la frontiera de est

  • 8 May 2014, 23:00
Ca urmare a schimbului de informaţii dintre poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut şi cei din Republica Moldova s-a reuşit reţinerea a cinci cetăţeni moldoveni care intenţionau să introducă pe teritoriul României 8.000 pachete de ţigarete cu timbru de acciză R. Moldova. Ţigaretele în valoare de 90.000 lei au fost reţinute în vederea confiscării.
În data de 8 mai 2013, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi Prut împreună cu autorităţile Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova au declanşat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu tutun.
În cadrul acestei acţiuni, în jurul orelor 01.15, lucrătorii noştri au observat pe direcţia localităţii de frontieră Miorcani, cinci persoane care se deplasau de la malul râului Prut către interior, având asupra lor cinci colete voluminoase.
Poliţiştii de frontieră români au somat persoanele, însă acestea au ignorat somaţiile legale efectuate, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de armă în plan vertical, fără a rezulta victime sau pagube materiale.
Profitând de întuneric şi vegetaţia densă din zonă, cele cinci persoane au fugit pe teritoriul R. Moldova, abandonând cele cinci colete.
Ca urmare a schimbului operativ de informaţii între cele două state, autorităţile de frontieră ale statului vecin au reţinut cele cinci persoane, respectiv cinci cetăţeni moldoveni.
În urma cercetărilor efectuate în comun de autorităţile de frontieră române şi moldovene, s-a stabilit că cele cinci persoane au trecut cu ajutorul unei bărci pneumatice coletele cu ţigări peste râul Prut, cu intenţia de a le comercializa pe teritoriul României.
În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală. Întreaga cantitate de ţigări, 8000 de pachete, în valoare de aproximativ 90.000 lei a fost reţinută în vederea confiscării.
Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracţionale(IJPF)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Autoturism oprit din drumul spre Moldova
Astăzi, în faţa riscurilor şi a provocărilor de la graniţa Uniunii Europene, popoarele continentului trebuie să fie unite, mai mult ca oricând(P)
Directorul Institutului Matei Balş în vizită la prefect
Noul viceprimar al municipiului Botoşani este Eugen Ţurcanu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă