Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20651
De la 07 Ianuarie 2003
122880718

Timbrul de mediu revine. O noua versiune ar putea fi gata pana la final de 2017

  • 26 September 2017, 23:00
Grupul de lucru constituit pentru a elabora noua versiune a timbrului de mediu este „in forma maxima” si discuta mai multe variante, pana la final de an putand fi prezentata o varianta concreta, a spus Cornel Brezuica, seful Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), prezent la o conferinta PwC. Timbrul de mediu a fost eliminat la 1 februarie 2017 si o consecinta este ca in intreg anul 2017 se va ajunge la peste 500.000 de masini second hand aduse din alte tari.
Cornel Brezuica, seful AFM, spune ca grupul de lucru alcatuit pentru crearea noii variante a timbrului de mediu este constituit din reprezentanti ai Ministerului Mediului, Ministerului Economiei, dar si ai industriei auto.
„Lucrurile sunt foarte dramatice”, spune seful AFM, referindu-se la numarul mare de masini rulate aduse in tara. El spune ca grupul de lucru s-a intalnit de doua ori si a ajuns la concluzia ca pot exista doua moduri de taxare:
Taxarea o singura data, pentru toata durata de viata a autovehiculului. O plata anuala, gen impozit sau alta taxa care sa aiba o valoare mai mare pentru autovehiculele cu norma de poluare inferioara.
Brezuica a spus ca ar fi posibila si o combinatie intre cele doua: „Aceste moduri de taxare trebuie sa aiba la baza emisiile de dioxid de carbon, emisiile de alte substante sau capacitatea cilindrica la automobilele unde nu se pot determina emisiie de CO2 sau unde nu se gasesc in documentele producatorului. (…) Grupul de lucru este in forma maxima si sper sa avem un rezultat cat de repede si acel rezultat sa fie supus cat de repede dezbaterii publice. Sper ca pana la sfarsitul anului sa avemn o varianta concretizata a acestui mecanism de taxare, varianta agreata de toti factorii, inclusiv de celelalte ministere, dar si cu industria si cu cetatenii. Am constatat cu totii ca este nevoie de masura si sustinem taxarea poluarii”.
In primele opt luni din 2017 au fost inmatriculate aproape 338.000 de masini second hand din import, cu 75% mai mult decat in acelasi interval al anului trecut, iar pentru masinile Euro 2 si Euro 3 cresterea a fost de peste 100%. Daca in intervalul ianuarie-august 2016 s-au inmatriculat 192.000 de masini second hand din import, anul acesta totalul a fost cu 145.000 de unitati mai mare. Cifra este mai mare decat totalul pe intreg anul 2016, cand s-au inmatriculat 300.000 de masini rulate aduse din alte tari.
Estimarile ACAROM arata ca se va trece de 500.000 pe intreg anul 2017, iar estimarile APIA spun ca ne-am putea apropia de 600.000 unitati.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Inspectia Judiciara anunta ca a terminat raportul privind controlul de la DNA
Horoscopul zilei de 27.09.2017
Bancul zilei: Concurs de deşteptăciune
Viktor Orban vine la Cluj si Oradea;
premierul ungar participa la sfintirea unei biserici construite cu fonduri de la Budapesta
Tranzactie majora pe piata carnii de porc: chinezii preiau Elit si Vericom, intarindu-si pozitia in regiune
Aviz negativ pentru cererea DNA de urmarire penala a ministrului Viorel Ilie in comisia juridica din Senat
Germania: Noi plecari din dreapta nationalista,
care pare insa sa evite o hemoragie parlamentara pentru moment
Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani
Coreea de Nord a doborat in trecut un avion american.
Ar putea sa o faca din nou? - analiza Telegraph
Tariceanu o acuza pe Kovesi ca vrea sa creeze o supraputere in Romania:
Daca ea crede ca asta e modelul de urmat poate sa mearga in Rusia si sa dea mana cu Putin
Gazele livrate consumatorilor casnici se vor scumpi cu circa 6% de la 1 octombrie
Vasile Vrabie, unchiul primarului Gânga, râvneşte la pământul lui Iacob
Ioan Rotundu
România lui Cănuţă om sucit.
Ioan Rotundu
Poliţiştii vor să-l ascundă pe Garcea
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog