Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
333
De la 07 Ianuarie 2003
122885982
Timp de trei luni

Vârstnicii vor avea un club la Crucea Roşie

  • 26 February 2008, 23:00
Săptămâna viitoare, la Botoşani, îşi va demara activitatea Clubul Persoanelor Vârstnice. Acesta va fi înfiinţat de Filiala Crucii Roşii Botoşani şi va desfăşura diferite activităţi pentru o perioadă de trei luni de zile. Derularea proiectului va avea loc în perioada februarie – mai şi ajunge la o valoare de 14.400 lei. Potrivit directorului Crucii Roşii Botoşani, Eduard Măciucă, proiectul va cuprinde mai multe activităţi ce vor veni în sprijinul bătrânilor. Activităţile vizează asigurarea şi facilitarea accesului persoanelor în vârstă la informaţii din domeniile care îi interesează.
Aici se încadrează medicina, asigurările sociale, pensiile sau regimul juridic. O dată la două săptămâni, Crucea Roşie Botoşani va organiza la sediu întâlniri cu pensionarii. La aceste întâlniri vor participa şi şefii instituţiilor implicate în tema adusă în discuţie. "Proiectul nu are un număr fix de beneficiari dar noi vom face popularizare prin media şi afişe în funcţie de temele pe care le vom pune în discuţie la acele întâlniri ca să afle cei interesaţi. Ţinta noastră este să ajutăm măcar 1000 de persoane, asta nu înseamnă că nu putem depăşi", a precizat directorul Crucii Roşii Botoşani, Eduard Măciucă.
În cadrul proiectului, Crucea Roşi Botoşani va demara o campanie umanitară prin care cu sprijinul Serviciului de Asistenţă Socială vor fi identificate persoanele vârstnice mai sărace, cărora li se vor oferi ajutoare constând în alimente. Clubul este înfiinţat pe baza unui proiect care se va derula în cadrul teledonului iniţiat la sfârşitul anului trecut de Televiziunea Română prin emisiunea „Surprize-surprize”.
Campania a vizat strângerea de fonduri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor vârstnice. În acest cadru a fost lansat programul pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale destinate persoanelor în vârstă din fondurile teledon. Proiectele depuse de filialele din ţară au fost licitate şi au primit bani în funcţie de complexitatea proiectului. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Stăpânii orelor de religie
Chiar nu putem scăpa de aceste lepădături?
Ioan Rotundu
Controale mixte la cabinetele medicale din mediul rural
Greva foamei la Prefectură
Sala Polivalentă, veşnica pomenire a politicienilor locali
Comentariul comentariilor (LX)
(Ioan Rotundu)
Concurs Internaţional de muzică uşoară la Brăila
Este dispus să-i facă loc lui Cozmâncă
Integra-m-aş şi n-am timp, că-s ocupat cu Primăria
Cerşetoria sancţionată din nou
Controale cu imunitate pentru bişniţari
”Un zâmbet de primăvară”
Vor să combată violenţa în şcoli cu controale
Nemulţumiţilor să li se ia darul, adică tichetele
Noi calificări după gratii
Toate şcolile vor primi noi reţele pentru calculatoare
Cristian Tabără, îmblînzitorul de zimbri
Pentru că nu acceptă să fie sfidat, prefectul ameninţă cu sancţiuni
şedinţă cu năbădăi
Dispută încheiată cu isteţime
Horoscop
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 27 februarie
Noi locuri de muncă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog