Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2716
De la 07 Ianuarie 2003
90609985
Tinere talente române în diaspora:

Micuţă violonistă, premiată la “Canadian Music Competition”

  • 12 August 2009, 23:00
O fetita romanca pe nume Ana-Lavinia Vlad a participat la "Canadian Music Competition" derulat in luna iulie, la sectiunea "instrumente cu corzi", varsta 10 ani, unde a castigat locul 2 cu un punctaj de 95 de puncte, transmite Romanian Global News, care citeaza publicatia „Agenda Romaneasca" din Canada.
Competitia la care a luat parte tanara violonista este un concurs national de muzica clasica, care a luat fiinta in anul 1958 in Montreal, avand un nivel foarte ridicat de profesionalism. Fetita este foarte fericita si mandra ca a avut prilejul sa cante pe o scena mare, in cadrul Universitatii de Muzica din Montreal. De asemenea, a avut prilejul sa fie ascultata si sa primeasca comentariile a cinci muzicieni de valoare care au facut parte din juriu. A fost o experienta extraordinara sa-i asculte si pe ceilalti participanti, copii extrem de talentati si bine pregatiti. Este hotarata sa participe si anul viitor. Stie acum cat de greu este, dar asta o impulsioneaza si mai mult. Pana atunci urmeaza o bine-meritata vacanta.
Nu lipseste insa nici vioara, pregatindu-se pentru noul an din cadrul Simfoniei din Kitchener-Waterloo. Va canta si muzica de camera, unul din minunatele concerte de Vivaldi, fiind vioara intai intr-un quartet (pregatit tot in cadrul Orchestrei din KW). Parintii Laviniei doresc sa multumeasca pe aceasta cale tuturor acelora care au sprijinit moral si financiar aceasta deplasare la Montreal de unde Lavinia s-a intors cu un binemeritat premiu 2. Aceste tinere talente trebuie sprijinite de comunitatea romaneasca, iar rezultatele nu vor inceta sa apara.
"Canadian Music Competition" este organizat acum in 19 centre care acopera toata Canada. Acest concurs sustine si incurajeaza tineri talentati in domeniul muzicii clasice, organizatorii si juriul fiind nume renumite pe scene nationale si internationale. Prin munca pe care o desfasoara, acest concurs incurajeaza tinerii muzicieni sa se depaseasca pe ei insusi, sa-si cultive disciplina si perseverenta, sa-si dezvolte personalitatea artistica, sa-si ascuta simtul critic si sa se dezvolte ca muzicieni si oameni in acelasi timp. Pentru a-si atinge scopul, aceasta competitie este impartita in trei programe:
-Junior Program, unde copiii au posibilitatea sa se inregistreze pentru faza locala si sa se familiarizeze cu ce inseamna acest concurs, fiind ascultati de acelasi juriu care merge si la faza nationala.
-Canadian Music Competition, la care a participat si Lavinia, care se sustine in trei runde: regionala in cele 19 centre, provinciala si nationala unde, in fiecare an se inregistreaza peste 750 concurenti la diferite instrumente, voce si diferite varste (intre 7 si 30ani). Peste $120 000 sunt premiile care se acorda anual in cadrul acestui concurs.
-The International Stepping Stone le da posibilitatea celor mai talentati 6 muzicieni care si-au completat studiile academice in domeniul muzicii, sa concureze la nivel international cu muzicieni din Anglia, Germania, Italia.
(Romanian Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Kalman Miszei, pionul otrăvit, porunceşte liberalilor
Ce caută Lupu la Moscova? De ce nici măcar un lider de la Chişinău nu vine şi la Bucureşti?
Lupu nu este la Moscova ci la o alta capitala „prietena » Bucurestiului: Budapesta !
Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare legală începând de anul acesta
Ursitoarea lui Ţibu
Horoscop
D’ale miliţienilor
Adevărata Românie (IV)
hergheliile de pe Vf. Curcubăta curva prezidenţială
Primăria Botoşani este datoare la societatea de salubrizare cu 1.200.000 lei
Cu ţiganii se cheltuiesc bani mulţi, dar rezultate ioc
Liberalii pregătesc o conferinţă judeţeană grandioasă
Iavorenciuc vrea ministere mai puţine
Sorescu revine în tabăra liberală
Şi maţele au preţul şi rostul lor!
Din cauza colegilor beţivani, profesorii vor fi testaţi psihologic
Bigotismul i-a tâmpit pe unii părinţi
Se preconizează obligativitatea absolvirii liceului
Apicultorii nu pot beneficia de subvenţii decât prin interpuşi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă