Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24444
De la 07 Ianuarie 2003
90821186

Tinerii invitaţi să devină manageri în funcţii publice

  • 10 February 2009, 23:00
Ieri, în sala mare de şedinţe a Prefecturii a avut loc lansarea în judeţul Botoşani a celui de-al patrulea ciclu a Schemei Tinerilor Profesionişti sau Young Professionals Scheme (YPS). Iniţiativa este finanţată de Uniunea Europeană prin programul Phare şi are drept scop accelerarea ritmului de modernizare a administraţiei publice din România.
„Încercăm să aducem în atenţie un proiect pe care noi îl derulăm încă din 2003 la nivelul MIRA. YPS pregăteşte un nucleu de manageri ai unei noi generaţii în funcţia publică, neutri din punct de vedere politic şi formaţi profesional, în spiritul valorilor şi principiilor moderne ale Uniunii Europene, în domeniul managementului sectorului public”, a declarat Steluţa Bulăceanu, manager public în cadrul Unităţii Centrale pentru Reforma Administraţiei Publice (UCRAP) din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
De altfel, Schema Tinerilor Profesionişti este implementată de un consorţiu format din trei instituţii europene cu expertiză în domeniul formării profesionale, în strânsă colaborare cu UCRAP, Institutul Naţional de Administraţie (INA) şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP). Cele trei instituţii europene care fac parte din consorţiu sunt: European Consultant Organisation (Belgia), East West Consulting (Belgia) şi B&S Europe (Belgia).
Schema Tinerilor Profesionişti urmăreşte atingerea obiectivelor sale prin crearea unui corp de profesionişti în cadrul funcţiei publice. Aceşti tineri profesionişti sunt formaţi prin intermediul a două programe distincte, fiecare incluzând perioade de instruire în România şi în unul din cele 15 vechi state membre ale Uniunii Europene. Bursierii sunt tineri absolvenţi cu diplomă de licenţă sau echivalentă ai cu cea de studii superioare de lungă durată, cu sau fără experienţă de muncă şi care au maximum 35 de ani la data de 24 mai 2009.
„Tinerii vor urma acelaşi program ca şi stagiarii în primul an de studiu, din luna mai 2009 şi până în luna noiembrie 2009. La sfârşitul programului de formare în România, îşi vor continua apoi pregătirea pentru o perioadă de până la 10 luni în centre de excelenţă în una din cele 15 state vechi membre ale Uniunii Europene înainte de a-şi relua activitatea în cadrul administraţiei publice din România”, a mai adăugat Steluţa Bulăceanu.
Stagiarii pot fi tineri funcţionari publici sau personal contractual din sectorul public, cu diplomă de studii universitare de licenţă, având cel puţin un an de experienţă în sectorul public şi maximum 35 de ani la data de 24 mai 2009. Absolvenţii programului YPS vor fi repartizaţi în poziţii de management în cadrul administraţiei publice, unde vor trebui să lucreze ca funcţionari publici pentru o perioadă de cel puţin 5 ani.
Nu se preconizează specializarea absolvenţilor YPS într-un anume sector, ci se urmăreşte dezvoltarea capacităţii lor manageriale care să le permită să urmeze o cale rapidă de promovare spre nivelurile superioare ale funcţiei publice. Termenul limită pentru înscrierea la ambele programe este vineri, 27 februarie 2009. Formularele de înscriere sunt disponibile pe site-ul www.yps.ro. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Blocarea roţilor la maşinile parcate anapoda este o sancţiune ilegală
ilegalitatea a stabilit-o instanţa de judecată
Pesediştii au votat sub aburii ţuicii, împotriva unei directive a UE
„Să-i alungăm! Bucureştiul să-şi ia canaliile înapoi”
Comuniştii încearcă să blocheze votul locuitorilor din Chişinău
Renate Weber, în apărarea românilor din Italia, interpelează Comisia Europeană
Televiziunea RAI încearcă să dreagă busuiocul
Proiect PNUD din Moldova, finanţat de România, dobândeşte recunoaştere internaţională
Un duhovnic al Neamului împlineşte astăzi 90 de ani
După numirea Prefectului român, în Covasna începe să se aplice Legea
Comunicat de presă
Profesorii bătăuşi sau violatori, albiţi şi protejaţi de colegii de breaslă
Conţac are mari probleme cu secretara
Răzbunarea soldatului
Horoscop
Omul se dă priceput în a ne face să vorbim
Comentariul comentariilor XXVIII
(Ioan Rotundu)
Românul şi viaţa sexuală imatură
25 % din drumurile judeţene afectate de alunecări
Actor cu aplecare spre zootehnie şi ţigani dornici de muncă
la Baranca este pe cale a se produce o minune
Se pare că preşedintele Ţâbuleac mai are protejaţi nerecompensaţi
el va înfiinţa un corp de control propriu
Au fost prinşi hoţii de la Bonintex
Bolnavii lăsaţi fără medicamente originale, dar din cele generice vor avea la discreţie
Viaţa unui om evaluată la 15 mii lei amendă pentru E.ON
În privinţa crizei economice, AJOFM rămâne la faza de intenţii
Inspectorii sanitari îi vor lua la bani mărunţi pe directorii de spitale
Dau ei în ai noştri, să dăm şi noi în ai lor!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă