Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Învăţământ
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Poşta redacţiei
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1531
De la 07 Ianuarie 2003
92365042

Ţipetele celor din Buhăceni n-ajung la urechea celor din Telekom

  • Aceste ţipete n-ajung nici la urechea botoşăneanului Cozminschi, preşedintele ANPC
  • 14 February 2021, 17:40
De când Grişa Ailenei a fost ales primar PSD în 2012, în comuna Truşeşti toate treburile cetăţenilor merg anapoda. În schimb, averea personală a primarului este în plină prosperitate, în raport invers de cum decurge viaţa sătenilor, pentru cei din Buhăceni viaţa devenind un calvar.
Nici viceprimarul Liviu Coteaţă n-a sărăcit de când face echipă cu primarul Grişa. Şi averea lui a sporit vizibil, nu şi a sătenilor din Buhăceni pe care îi manipulează după cum îi sunt interesele. Spre sfârşitul lunii ianuarie a.c., un nou necaz s-a abătut pe capul celor din Buhăceni. Din nou cablul telefonic al reţelei Telekom a fost furat pe o distanţă apreciabilă pe zona dintre centrul de comună Truşeşti şi satul Buhăceni. Nici nu mai ştiu al câtelea furt este acesta în aceeaşi zonă!
Furtul cablului a lăsat fără semnal la telefonul fix din casă, fără semnal la Internet şi fără imagine la televizor pe sute de săteni, inclusiv şcoala primară din sat. S-au plâns sătenii la vicele Coteaţă, la primarul Grişa dar au rămas cu plânsetele. Cei de la Telekom i-au anunţat că vor reface reţeaua abia la sfârşitul lunii martie şi că în acest interval de timp for fi scutiţi de plata abonamentului. !
Dar sătenii n-au nevoie de scutire ei au nevoie de semnal la telefon, de Internet, de imagine la televizor. Sunt familii de bătrâni, bolnavi cardiaci, care au nevoie de telefon pentru a anunţa medicul sau a chema salvarea când au crize cardiace. Pe cei de la Telekom nu-i impresionează aşa ceva. Nu-i impresionează pentru că autorităţile statului nu-şi fac datoria. !
Avem preşedinte la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului pe botoşăneanul Eduardt Cozminschi (foto). Degeaba, că omul era la Botoşani patron de bar şi nu se putea ca peste noapte PNL-ul, respectiv Costel Şoptică, să facă din el preşedinte competent la ANPC. !
A mai avut Botoşaniii vicepreşedinte la ANPC şipe impostoarea Liliana Mincă. Am avut mai multe discuţii cu ea despre necazurile pe care Telekom le creează botoşănenilor. N-a luat nicio măsură. Banii mutinaţionalei sunt mai atractivi decât necazurile făcute de conducerea companiei românilor. !
Aproape jumătate din reţeaua de telefonie fixă din judeţ este la pământ la propriu. Stâlpii căzuţi se mai ţin doar în cablu. Nu se fac reparaţii pe reţea pentru că din dorinţa de profit compania a desfiinţat echipele de liniori care întreţineau reţeaua. !
Telekom furnizează semnal la telefonia fixă şi Internet primăriilor, şcolilor şi cetăţenilor din comunele unde nu este semnal la telefonul mobil. Tarifele sunt de două şi chiar de mai multe ori mai mari decât la alţi furnizori de astfel de servicii. Profitând că nu are concurenţă pe mediul rural, Telekom face legea. Cei de la Oficiul Naţional al Concurenţei se fac că nu văd. I-a orbit banii companiei şi pe ei. !
Revenind la conducerea Primăriei Truşeşti, la primarul Grişa Ailenei şi viceprimarul Liviu Coteaţă, aceştia doi ar fi trebuit să stea în biroul prefectului până când acesta suna la toţi factorii implicaţi şi obţinea confirmarea că reţeaua se va reface în regim de urgenţă. Cei doi îi duc pe săteni cu zăhărelul iar sătenii fluieră a pagubă în timp ce visteria companiei Telekom dă pe dinafară. Asta-i România liberală! !
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 15 – 22.02.2021
Bruta pusă director de PNL se numeşte Cristian Delibaş
Ioan Rotundu
Bancul săptămânii: Răspunsul lui Ion
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
La liceul Flămânzi au pus director un „aghesmuit” iar adjunct o învăţătoare
Ioan Rotundu
Să facem cunoştinţă cu protectorul şi patronul afacerilor din Vama Stânca (III)
Ioan Rotundu
Acţiuni de contrabandă cu ţigări patronate de şeful Mariniuc (IV)
Ioan Rotundu
La Drislea, preotul Burdulea a intrat în conflict cu enoriaşii
Ioan Rotundu
SNPF - protectorul contrabandiştilor şi a celor din crima transfrontalieră (V)
Atitudinea civică a imului de afaceri suliţan Traian Popa
îi lasă rece pe cei de la Mediu şi IJJP Botoşani
În liceul din Flămânzi, dacă intri, te îmbeţi de la mirosul de alcool
Ioan Rotundu
Dosarul zilei: Cultura botoşăneană în impas
Din nou finul Ţurcanu îşi spală naşul de nămolul infestat al iazului Dracşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă