Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2933
De la 07 Ianuarie 2003
104535539

Ţiprigan se crede buricul învăţământului botoşănean

  • 26 September 2007, 23:00
Reprezentanţii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Botoşani îi avertizează pe reprezentaţii partidelor politice că nu au nici o şansă să schimbe actuala conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean. De câteva luni de zile se vehiculează ideea schimbării conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani. De curând, cadrele didactice au deschis din nou subiectul şi caută lămuriri la întrebările lor, la Sindicatul Învăţământului Preuniversitar (SIP) Botoşani. Maria Ţiprigan, preşedintele SIP Botoşani, susţine că profesorii sunt nelămuriţi şi vor să ştie de ce se urmăreşte schimbarea conducerii IŞJ. "Eu credeam că domnii de la partidele politice au altceva de făcut decât să se ocupe de învăţământ. De învăţământ ne ocupăm noi şi oamenii şcolii", a precizat liderul SIP, Maria Ţiprigan.
Aceasta susţine că actuala conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean nu va fi schimbată dacă profesorii nu doresc acest lucru. Sindicaliştii se pun în faţa partidelor şi a şefilor acestora în momentul în care se pune problema schimbări şefilor IŞJ. "Schimbăm inspectorii ca pe nastruri pentru că nu şi cui nu îi convine nu ştiu ce. Ne jucăm ca pisica cu şoarecele de-a schimbatul inspectorilor general. Domnii care şi-au pus în gând schimbarea conducerii IŞJ nu o să aibă nici un succes pentru că o să scoatem profesorii în stradă", a declarat Maria Ţiprigan, preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitat Botoşani.
Liderul sindical susţine că actualii inspectori generali îşi vor păstra scaunele, iar cei care vor fi puşi în locul lor nu vor fi acceptaţi de profesori. Se pare că, sunt în vizor pentru a fi schimbaţi doar doi inspectori, respectiv inspectorul general Horia Negrescu şi inspectorul general adjunct Daniela Biolan. "Am înţeles că doar Horia Negrescu şi Daniela Biolan sunt în vizor pentru a fi schimbaţi. Dar ei nu au maşini, nu au vile şi conturi în bănci, cu trăiesc din salarii şi stau toată ziua în inspectorat", a adăugat liderul sindicatului botoşănean.
Problema este oarecum diferită de ce vor liderii de sindicat. Nu este treaba loc cine şi cum este numit la conducerea IŞJ. Treaba lor este să apere condiţiile de muncă ale lucrătorilor din învăţământ, nici de cum să se implice în actul de decizie administrativă. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Profesori notaţi cu 3,20 titularizaţi la catedră
Cristi Hogas a păşit cu dreptul!
Merg şase kilomentri pe jos pentru a ajunge la şcoală
Termica şi E.ON, cele mai reclamate de botoşăneni
Conducerea ASP mai vrea bani de la minister
Peste o mie de locuri de muncă pentru absolvenţi
Ţâbuleac semnalează ministrului David neregularităţile de la Botoşani
„Zilele George Enescu” reaprind flacăra geniului enescian
Instrumente noi pentru filarmoniştii botoşăneni
Au început pregătirile pentru europarlamentare
Prefectul Sorescu se consideră un tehnocrat
Prefectul în faţa primului Colegiu Prefectural
Directorul Munteanu se bucură de prezumţia de nevinovăţie
Noi licitaţii pentru reabilitarea a două şcoli botoşănene
Zootehnia de-a lungul timpului
Horoscop
Vrea un CV, ca să vă angajeze
Program TELE'M Botoşani, joi, 27 septembrie
Anunţ important
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă