Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Publicitate
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
13084
De la 07 Ianuarie 2003
75063237

Toate armele chimice declarate de Siria au fost sigilate

  • 31 October 2013, 23:00
Toate armele chimice siriene cunoscute au fost sigiliate si unitatile de productie declarate inutilizabile, marcind un prim succes pentru comunitatea internationala, care nu reuseste insa deocamdata sa inregistreze avansuri in organizarea conferintei de pace, scrie AFP.
In ultima sa zi la Damasc, mediatorul international Lakhdar Brahimi s-a intalnit joi cu 15 reprezentanti ai opozitiei recunoscute, a doua zi dupa discutii cu presedintele Bashar al-Assad, care si-a reiterat refuzul fata de orice ingerinta externa in deciziile legate de viitorul tarii.
Haga, Organizatia pentru interzicerea armelor chimice (OIAC) a anuntat ca inspectorii, ajunsi in Siria in urma cu o luna, au plasat sigilii "imposibil de distrus" asupra ansamblului de 1.000 de tone de agenti chimici si 290 tone de arme chimice declarate de Damasc.
In plus, Siria a facut inutilizabile unitatile de productie in ansamblul lor, a adaugat OIAC.
Inspectorii au vizitat 21 dintre cele 23 de situri declarate de Siria si 39 dintre cele 41 de instalatii din aceste situri. Doua locatii nu au putut fi controlate din motive de securitate.
Acum Siria trebuie sa treaca la "distrugerea sistematica, integrala si verificata" a arsenalului chimic, potrivit programului pe care l-a prezentat in 24 octombrie. In acest context, Lakhdar Brahimi incearca sa adune la aceeasi masa reprezentantii regimului si pe cei ai opozitiei, in cadrul conferintei denumite Geneva-2, pentru a gasi o solutie politica dupa doi ani si jumatate de razboi in care si-au pierdut viata peste 120.000 de oameni, potrivit ultimului bilant furnizat de Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO).
Ajuns luni la Damasc in cadrul turneului regional care se va termina vineri in Liban, diplomatul algerian s-a intalnit joi cu 15 membri ai opozitiei.
Opozitia din strainatate este foarte divizata in ceea ce priveste participarea la conferinta. Ea cere garantii ca se va ajunge la plecarea lui Assad, ceea ce regimul refuza categoric.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Nu-i pentru cel menit, ci pentru cel nimerit
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Anunţ către nevastă
Gastronomie: Murături
Întâlnire cu scântei între Leancă şi Şevciuk, la Landshut, în Germania
Radu Moraru acuză CNA în disputa Naşul TV-UPC
Asfaltatorul Dorinel Umbrarescu trimite in şomaj peste 1.000 de oameni
Ion Iliescu lucrează la o carte cu amintiri despre Nicolae Ceauşescu
Crin Antonescu nu acceptă majorări de taxe şi impozite pentru 2013
ADN de cal, descoperit in conserve de carne de vită provenind din România
Ilie Sarbu îţi susţine ginerele Ponta în problema Roşia Montana
Ministrul justiţiei introduce sancţiuni disciplinare împotriva judecătorilor
Grenadă găsită în grădina unui localnic din Durneşti
Filme Uvertura Mall 1 - 7 noiembrie 2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă