Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6136
De la 07 Ianuarie 2003
92448279

Tobă de porc

  • 23 November 2014, 23:00
Ingrediente: 1 cap de porc (fălcile, urechile şi limba), 1 kg șorici de porc, 2 kg carne de porc cu grăsime, 800 grame ficat, 1/2 căpăţână de usturoi, 3 foi de dafin, 1 lingură mare de sare, 2 cepe, 1 lingură boabe de ienibahar, 1 lingură rasă piper boabe, 1 linguriţă rasă piper măcinat, 1 linguriţă coriandru măcinat, 1 stomac de porc bine spălat şi curăţat, sare.
Preparare: Capul şi şoriciul se pârlesc bine. Alegeţi carnea. Spălaţi ficatul şi îndepărtaţi bila cu grijă să nu spargeţi fierea. Puneţi bucăţile de carne din cap la foc în apă rece cât să le acopere cu 2 palme. Fierbeţi la foc mic, spumind des, timp de aproximativ 60 de minute.
După 60 de minute adăugaţi carnea, foile de dafin, ienibaharul, boabele de piper, ceapa spălată (cu tot cu coajă) şi 1 lingură mare de sare. Fierbeţi încă 1 oră şi adăugaţi ficatul. Lăsaţi să fiarbă ficatul şi opriţi focul.
Scoateţi carnea şi strecuraţi zeama. După ce s-a răcit, desfaceţi carnea şi tăiaţi-o în bucăţi potrivite împreună cu ficatul şi şoriciul. Amestecaţi, gustaţi şi săraţi. Luaţi o cană din zeama în care au fiert cărnurile. Restul păstraţi-o. Amestecaţi zeama cu usturoi, ienibahar, coriandru pisat şi piper.
Coaseți stomacul, bine curătaţat, la un capăt. Umpleţi stomacul de porc cu amestecul de cărnuri şi zeama aromată. Coaseţi stomacul la celălalt capăt şi introduceţi-l în supa care au fiert cărnurile pentru încă 30-40 de minute. Scoateţi toba şi lăsaţi-o la răcit între două funduri de lemn, cu o greutate deasupra, pentru a-i da formă și a scoate excesul de zeamă.
Toba se păstrează la rece ca atare sau se afumă în prealabil. Toba se serveşte rece, pe platorile de aperitive. Cel mai bun însoţitor al său este muştarul şi/sau hreanul în oţet cu smântână.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Mi-am luat tara inapoi, cel putin in suflet
Kievul denunta prezenta a 7.500 de militari rusi in Ucraina
Mecanismul fraudei de la despagubiri
Cum au ajuns "samsarii de terenuri" si "rechinii imobiliari" sa castige sute de milioane de euro. TOP despagubiri cu "Stelu" in frunte
De ce se schimba atat de des legile fiscale in Romania?
In ultimii 10 ani au fost operate peste 200 de modificari ale fiscalitatii
Bancul zilei: Preocuparea lui Bulă
Horoscopul zilei
Posibil schimb de spioni intre Rusia si Germania
DNA confirma ca numele lui Dorin Cocos apare in dosarul Alinei Bica
Omul de afaceri ar fi cerut 10 milioane de euro pentru a interveni la ANRP
Petrecere la locuinta sotilor Iohannis din municipiul Sibiu, cu cativa prieteni apropiati
Elena Udrea: Nu am niciun fel de implicare in cazul retrocedarilor supraevaluate
Nu am vorbit niciodata cu doamna Bica despre activitatea ei la ANRP
Vladimir Putin: Rusia nu este izolata. Intelegem fatalitatea unei "Cortine de fier"
Prizonierul care poate evada, dar nu vrea
Ioan Rotundu
Dată afară, ca pe-o mâţă căcăcioasă
Ioan Rotundu
Şcoala nr.11 Botoşani: ,, Mai bine un măr decât o ţigară”
Botoşani: Din preocupările învăţătorilor Silvia şi Cicerone Costea de la Vf. Câmpului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă