Ingrediente: 600 gr. carne, 2 linguri grăsime, 10-15 cepe, 1 vârf de cuţit faină, 3 cartofi, 2 linguri bulion sau 7-8 roşii, 2-3 ardei graşi, sare, 1 lingură vin.
Mod de preparare: Se poate prepara din carne de purcel, de porc, de viţel, de berbec. Carnea se taie în bucăţi şi se înăbuşă încet cu ceapă tăiată felii cât mai subţiri şi cu sare, acoperită şi la foc domol. Se lasă mai mult, până ce se topeşte bine ceapa. Se adaugă faina, ardeii şi bulionul, se mai lasă la înăbuşit şi se stinge cu vinul, se adaugă apă sau zeamă de carne, bulion sau roşii. Se lasă pe foc şi se adaugă cartofii tăiaţi bucăţi. Se mai fierbe şi cu cartofii, până ce sosul a scăzut de tot. Se poate prepara şi fără cartofi.
Mod de servire: Se serveşte cu mămăliguţă.
(Lucullus)