Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2155
De la 07 Ianuarie 2003
103145593

Tochitura de la Talida

  • 18 August 2013, 23:00
Deşi i-am trecut de mai multe ori prin faţă, nu i-am călcat pragul. Mă refer la Pizzeria „Talida”, situată în zona centrului vechi, mai exact pe str. Victoriei nr. 8, foarte aproape de parcarea Modarom. Ieri însă, nevoia m-a învăţat să urc cele câteva trepte şi să intru în sala de consumaţie. Sala, împărţită de-un glasvand între fumători şi nefumători, arăta curăţică şi chiar cochetă. Nu aglomerată, nu goală.
M-am aşezat la o masă, lângă geam, în partea fumătorilor, deşi nu mai practic acest sport de vreo patru ani. Un băiat m-a zărit prin geamul glasvandului şi în nici un minut mi s-a înfăţişat la masă cu cărţulia de bucate. Am ales o tochitură, pentru că n-am mai mâncat de mult aşa ceva. Apoi, mi s-a garantat că îi pregătită cu carne din porcul nostru, nu din al europenilor. Lista mai cuprindea şi multe reţete de pizza, ciorbă de burtă, bucovineană, grătare.
Într-adevăr, tochitura, pe lângă că mi-a fost servită operativ, a fost şi gustoasă. Mămăliga din făină grişată şi bine fiartă, ochiul de deasupra potrivit în tărie, mult caşcaval ras iar amestecul de carne, bucăţele de cabanos, ficat bine pătruns şi deosebit de gustos. Tochitura m-a costat 8 lei, iar apa minerală alţi 2. Cu 10 lei am mâncat şi-am băut. Conform bonului de casă, pizzeria aparţine societăţii Cozma Impex srl Botoşani. Puteţi să-i călcaţi pragul cu încredere, că nu aveţi a pierde, eventual să vă simţiţi bine.
(Lucullus)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Cu Mutu… în lumea fotbalului
Păunescu nu poate fi asemuit cu Eminescu
Tupeu de funcţionar public
Misterul celor două sinucideri ale angajaţilor poştei din Dorohoi
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă