Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9282
De la 07 Ianuarie 2003
106169983

Tot mai mulţi conducători auto, depistaţi beţi la volan, se aleg cu dosare penale

  • 26 April 2009, 23:00
Mai mult ca niciodată, în săptămâna care a urmat Sărbătorilor Pascale, lucrătorii Poliţiei Flămânzi s-au confruntat cu cazuri de indisciplină rutieră, nu mai puţin de trei persoane din Flămânzi fiind depistate la volanul autoturismelor, pe drumurile publice, şofând sub influenţa alcoolului. Mai mult decât atâta, una din ele a provocat şi un accident din care, pe lângă faptul că a avariat maşina şi s-a autoaccidentat, a rezultat şi rănirea serioasă a adolescentei care îl însoţea.
Primul eveniment de acest fel a fost înregistrat pe 21 aprilie, la ora 19:00, flămânzeanul Dumitru A. (40 ani), aflat la volanul unui autoturism Dacia proprietate personală, fiind depistat conducând beat, având o alcoolemie foarte mare, de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. A urmat cel de-al doilea, în dimineaţa zilei de 22 aprilie, în jurul orei 5:00, pe un drum din Poiana, unde localnicul Manole A. (38 ani) a fost descoperit conducând în stare de ebrietate autoturismul Dacia proprietate personală. Întrucât, după ce-a fost pus să sufle în aparatul etilo-test s-a constatat că avea o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, i s-a întocmit şi lui, ca şi şoferului de mai sus, dosar penal, riscând, dacă va fi găsit vinovat, să îşi petreacă între 1 şi 5 ani în spatele gratiilor.
Un alt eveniment rutier mult mai grav, provocat de asemenea de şofatul sub influenţa alcoolului, s-a petrecut în Flămânzi în dimineaţa zilei de 23 aprilie, la ora 4:30, din vina exclusivă a localnicului Marian C. (23 ani), care, însoţit de prietena sa, se întorcea de la discotecă la volanul propriului autoturism Cielo. Din cauza oboselii şi a alcoolului consumat, tânărul a pierdut controlul maşinii şi a lovit un podeţ de beton, autoaccidentându-se şi rănind-o serios şi pe localnica Andreea A. (16 ani), care, aflată pe locul din dreapta a maşinii, a suferit un poli-traumatism abdominal şi leziuni în zona feţei. Ambii tineri au fost internaţi pentru investigaţii şi tratament la Spitalul Judeţean Botoşani. Depistat cu o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, Marian C. va fi judecat, în plus, şi pentru vătămare corporală din culpă, având şanse mari de a ajunge urgent în spatele gratiilor.
„Este îngrijorător faptul că tot mai mulţi localnici îşi riscă libertatea conducând sub influenţa băuturilor alcoolice şi reprezentând un real pericol pentru ceilalţi şoferi. Ei încearcă de fiecare dată să se justifice, motivând de ce conduc în această stare, dar prea puţine dintre afirmaţiile lor sunt plauzibile. Până la urma urmei, nimeni nu s-a urcat ameţit la volan ca să ducă pe cineva la spital, căci situaţiile deosebite le mai înţelegem şi noi. Asistăm, din păcate, la o creşterea a numărului de cazuri de acest fel, numai în primul trimestru din anul 2009 lucrătorii Poliţiei Flămânzi descoperind şase persoane aflate sub influenţa alcoolului la volan, persoane cărora li s-au întocmit dosare penale pentru infracţiuni la normele de circulaţie rutieră. Situaţia o apreciem deja ca pe un fenomen şi vom intensifica controalele în acest sens”, ne-a pus Inspectorul Marcel Şchiopu, şeful Poliţiei Flămânzi.
Reamintim cititorilor că articolul 79 din noul Cod Rutier stipulează clar: “Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge ori o concentraţie ce depăşeşte 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, se pedepseşte cu închisoare strictă de la unu la cinci ani”. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Prosperitatea afacerilor private pe seama banilor publici
Horoscop
Comentariul comentariilor LXV
(Ioan Rotundu)
Chrysler aproape de faliment
Femeia şi capra
Vinde, dar fără intermediari!
Două mămici şi-au refăcut viaţa
Şeful SC Eltrans vrea să monteze camere de luat vederi în tramvaie
Din gândirea economică a liberalului Gheorghe Iavorenciuc
Sucevean rănit cu alice de către un vânător care l-a luat drept câine
Iniţiativele membrilor ATOP sunt blocate de chiar birocraţii din CJ
S-a certat cu mama şi a băut clor
Botoşănenii au onorat Zilele Oraşului
Voronenii i-au snopit în bătaie pe cei de la Rădăuţi Prut
Limbă de viţel cu măsline
Studii etnografice pentru cei din viitor
Credinţă în amestec cu satanism politic
Ioan Rotundu
În privinţa „Banilor de liceu”, guvernul face un pas înapoi
Promisiune de credite pentru studenţi
Agenţiile de turism şi pensiunile sunt controlate de OJPC
Şir nesfârşit de credincioşi la moaştele Sfântului Nectarie
În timp ce bolnavii se înmulţesc, ministerul Sănătăţii vrea reducerea paturilor
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă