Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9515
De la 07 Ianuarie 2003
111080100
Traian Basescu:

Imi pare rau pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenuri

  • ele suporta consecintele unor actiuni politice impotriva mea
  • 8 March 2015, 23:00
Traian Basescu afirma intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook ca regreta faptul ca 127 de familii din comuna Nana au sechestru asigurator pe terenurile agricole restituite in periaoda 1996-2010, despre care spune ca suporta consecintele unor actiuni politice indreptate impotriva sa. Fostul presedinte se mai intreaba in finalul mesajului de ce nu s-a facut nicio investigatie in perioada de trei ani in care proprietatea terenurilor a detinut-o firma italiana.
Mesajul lui Traiana Basescu:
"Imi pare rau pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite in perioada 1996-2010.
Pe fond, aceste familii suporta consecintele unor actiuni politice indreptate impotriva mea.
Nu exclud posibilitatea ca in procesul de restituire sa fi existat ilegalitati. Asta va constata justitia iar cei care au incalcat legea vor raspunde.
Sper ca astfel de investigatii sa se faca in toata tara, incepind spre exemplu cu judetele Vrancea si Timis.
Ioana Basescu a cumparat de la o firma italiana cele 290,4 hectare de la Nana in octombrie 2013 in baza inscrisurilor legale de la cartea funciara, cu deplina buna credinta
Oare de ce timp de trei ani cit timp firma italiana a detinut proprietatea terenurilor nu s-a facut nici o investigatie?"
Mesajul vine in contextul in care Tribunalul Calarasi a respins joi seara contestatia depusa de Ioana Basescu impotriva masurii asiguratorii dispuse de procurori asupra terenului din comuna Nana.
Procurorii au dispus sechestru pe 147 de titluri de proprietate, printre care si terenul fiicei fostului presedinte Traian Basescu Procurorii sustin ca s-au comis ilegalitati in momentul comasarii a peste 200 de ha de teren.
"Respinge contestatia formulata de petenta Basescu Ioana impotriva Ordonantei nr.236/P/2014 emisa de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie la data de 16.02.2015 in dosarul nr.236/P/2014- Obliga contestatoarea la 300 lei cheltuieli judiciare catre stat. Definitiva. Data in camera de consiliu si pronuntata in sedinta publica", se arata in solutia pe scurt publicata deTribunalul Calarasi.
Ce presupune sechestrul asigurator:
Ioana Basescu nu are drept de dispozitie asupra terenurilor si nu le poate vinde Proprietarul are insa posibilitate sa-l cultive si sa obtina in continuare beneficii de pe urma terenului (uzufructul)
In cazul in care Instanta va constata ca acea comasare s-a facut in mod ilegal, terenurile vor reveni la situatia juridica din acel moment, familia Basescu va pierde proprietatea, dar se va putea intoarce cu pretentii in Instanta impotriva vanzatorilor pentru a-si recupera suma platita.
Parchetul General a precizat vineri ca Ioana Basescu are calitate de martor in asa numitul dosar Nana, in care procurorii cerceteaza afacerea cu terenuri din judetul Calarasi, si ca a fost audiata in data de 2 octombrie 2014. Potrivit Parchetului General, in dosar sunt cercetati 11 suspecti de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, conflict de interese, abuz in serviciu si spalare a banilor.
Potrivit contractelor de vanzare-cumparare, societatea Berfige, de la care familia Basescu a cumparat aceste terenuri, a platit pentru cele 35 de parcele de 290,41 hectare achizitionate in perioada 2009-2010 suma de 3,43 milioane lei. In 2013, terenul in suprafata de 290,41 hectare a fost vandut de catre societatea Berfige SRL pentru suma de 5,84 milioane lei.
Fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu, a confirmat in noiembrie 2013, pentru Hotnews.ro ca a cumparat ca pe o investitie.
"In data de 9 septembrie 2013, am achizionat un teren in suprafata de 290,41 ha, in judetul Calarasi, de la o societate romaneasca avand asociat unic un cetatean italian. Terenul a fost platit dintr-un credit bancar ipotecar in valoare de 1.028.507,55 euro si din surse proprii pana la concurenta sumei de 1.306.845 euro , adica suma 278.337,45 euro. Pretul negociat fiind de 4.500 euro pe ha. (...) Creditul a fost contractat in conditiile pietii si in limitele legislatiei in vigoare, pe 30 de ani, de la o insititutie bancara, cu scopul achizitionarii unui teren agricol si va fi rambursat in rate lunare. Pana in prezent am achitat 2 rate", a precizat Ioana Basescu .
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Întrebare cu răspuns… intuit
Reţeta zilei: Carne de porc cu fasole
Horoscopul zilei
Drame umane pentru care Aurora Bujeniţă se roagă să nu se mai repete
Ioan Rotundu
O nouă ticăloşie electorală marca PSD
Ioan Rotundu
SUA: Un tanar de culoare, impuscat mortal de un politist in Madison, Wisconsin
Statul Islamic distruge ruinele orasului antic Hatra, care au rezistat invaziilor romane
Victor Ponta: Nu ma bucur niciodata cand vad femei in catuse chiar daca sunt adversare politice
Cand vad un om de afaceri dus cu catuse, zic foarte bine, dar ma gandesc si la cati angajati are
E regretabil ca Traian Basescu pune la indoiala impartialitatea procurorilor
Lumea lu' Rotundu: Duelul primarilor
Înapoi la găşltile politice
Ioan Rotundu
Botoşani: Curată şarlatanie cu complicitatea directorilor de şcoli
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă