Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Important
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5244
De la 07 Ianuarie 2003
122577183

Traian Băsescu: Mesajul Victoriei Nuland despre corupţie şi oligarhi nu este adresat României

  • este un mesaj regional. A fost stimulat de situaţia din Ucraina
  • 13 April 2014, 23:00
Presedintele Traian Basescu este invitat duminica seara in emisiunea "Jocuri de Putere", difuzata de Realitatea TV de la ora 21:00, informeaza Administratia Prezidentiala.
Principalele declaratii ale presedintelui Traian Basescu:
Rares Bogdan: Celor 2 flori din fruntea Romaniei, Crin si Viorel, le-ati trimis mesaje de Florii?
Traian Basescu: Nu separate, dar mesajul de la Presedintie i-a inclus si pe ei. Despre declaratiile Victoriei Nuland despre oligarhii si coruptia din Europa de Est Mesajul nu este adresat Romaniei, este un mesaj regional. A fost in primul rand stimulat de situatia din Ucraina.
In discutiile care le-am avut cu dna Nuland si cu vicepresedintele Biden de la declasarea crizei din Ucrainei, unul dintre mesajele pe care le-am dat este ca e vorba de o criza aparuta ca urmare a abandonarii directiei catre UE, dar ca, in piata, problema vine din coruptia foarte mare din Ucraina.
Este adevarat cea a spus, si nu a spus-o numai, ci si Kerry si o spune, in discutiile telefonice, si Biden si o spune si Obama.
Se produce un lucru asupra caruia asupra caruia am atentionat aliatii americani. Eu nu spun lucruri care raman intre noi, ci lucruri care s-au petrecut.
De la instalarea adminsitratiei Obama, cand am inteles ca aliatii se retrag din Europa orientandu-se catre Pacific, i-am avertizat ca zona nu este atat de unitara ca sa asigure securitatea regiunii.
UE nu are parghii sa gestioneze derapajele, sunt prea slabe acele parghii de care dispune.
Romania are o importanta cruciala in regiune, nu este orice tara. Suntem a doua putere in regiune, dupa Ucraina. Romania are o expertiza, de care acum se lovesc tot. Tine-ti minte cand spuneam in urma cu cativa ani de conflictele inghetate din regiune, Marea Neagra - lac rusesc.
intrebat daca mesajul Romaniei privind conflictele inghetate nu au afectat economic Romania in relatia cu Rusia: Ce e rau in a observa realitati. Avem la 12 km Transnistria si la 140 mile marine Crimeea. Stiti cat inseamna pentru un distrugator? 4-5 ore.
Despre evenimentele din weekend din Ucraina
Existenta masiva a trupelor ruse la frontiera de est si sud-est a Ucrainei incurajeaza ceea ce se intampla in estul Ucrainei.
Aparitia soldatului neidentificabil dar bine instruit pune un mare semn de intrebare asupra implicarii Rusiei din interiorul tarii. se pare ca este un scenariu al destabilizarii. Eu nu anticipez o invazie, poate doar daca sunt varsari mari de sange. Nu cred ca Rusia ar accepta ca pe teritoriul sau - sa ne aducem aminte Cecenia - astfel de evenimente. Ar trimite fortele de ordine si ar restabili ordinea. Sper ca presedintele Putin sa nu utilizeze momentul in care autoritatile de la Kiev hotarasc sa reinstaureze ordinea ca pe o scuza pentru a intra si ai apara pe cetatenii rusofoni. Si Lavrov si Putin gresesc daca ma considera anti-rus. II deranjeaza cand zpun Marea Neagra- lac rusesc, dar asa este.
Nu pot sa ma fac ca nu vad realitatile doar ca sa nu supar Rusia.
Acum,c ca sunt la sfarsit de mandat, Rusia trebuie sa accepte ca a ratat o ocazie sa aiba o relatie foarte buna cu Romania, la nivel de presedinte, pentru ca nu a acceptat realitatile.
Eu insumi am cerut redistribuirea fortelor NATO in Romania, in favoarea Romaniei si tarilor baltice. Sigur, trebuie facut in limitele unui acord, cu conditia ca Rusia sa respecte si ea acest acord.
(R. Bogdan: Este Romania mai fortareata decat in urma cu sase luni?) T. Basescu: Da, este, este mai multa prezenta militara pe teritoriul Romaniei.
Mesaje precum cel al dnei Nuland pot fi mesaje de sustinere, dar nu vor veni judecatorii americani sa condamne in Romania sau procurorii americani sa faca anchete in Romania. Cine crede ca la Washington se fac niste declaratii si noi ne apucam sa anchetam oameni....
Ca sa ajungi la ce au ajuns astazi DNA, DIICOT - DIICOT e ca o Cenusareasa, nu prea il vede lumea - Inalta Curte, Parchetul SRI, sunt parte al acestui angrenaj de lupa impotriva coruptiei. Ca sa functioneze trebuie timp.
(intrebat daca Parchetele nu functionau si in urma cu 2-3 ani). Ba da. Dar constatam ca au fost citati, adusi la audieri... Pot sa va spun ca exista proceduri. Degeaba tipa televiziunile, 8 mascati. Asta e procedura.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Pască cu ciocolată
Bancul zilei: Modestia… prietenului
Horoscopul zilei
Lumea lu' Rotundu: Încondeiatul ouălor
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 12.04.2014
Dinamica economiei: Fabrica de mobilă Frumuşica
UCRAINA Operaţiune "antiteroristă" lansată la Slaviansk, în estul ţării
"morţi şi răniţi" de ambele părţi (ministru)
Martin Harris: România e punct de stabilitate în această zonă
nu aştept o schimbare în politica externă
Jose Manuel Barroso îndeamnă la un răspuns colectiv al UE faţă de ameninţările Rusiei privind livrările de gaze
Ambasadorul Martin Harris: Aveţi "oameni de fier" în procuratură care luptă cu corupţia cu o determinare impresionantî
Alune americane
Cine şi de ce l-a sacrificat pe viceprimarul Bursuc
Trei autoturisme distruse parţial de flăcări
Clădiri aprinse de un scurtcircuit electric
Botoşani/Dorohoi: Firele demiterii viceprimarului Bursuc duc în interiorul PNL
Câtă influenţă are Rusia în economia României
Companiile-cheie, oligarhii şi situaţia lor la zi
Loto România: Numerele câştigătoare tragerea din 13.04.2014
Ionică Nechifor s-a împăcat cu Florin Țurcanu
„Plăteşte 0 pentru ce ţi se cuvine”
Sancțiuni pentru cei patru liberali care au votat demiterea lui Bursuc
Meteorologii anunţă precipitaţii şi răcire accentuată a vremii, pana joi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog