Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
11370
De la 07 Ianuarie 2003
81706700

Traian Basescu: Nu am primit niciun ban si niciun bun de la sau in numele lui Sandu Anghel

  • 22 June 2014, 23:00
Presedintele Traian Basescu declara ca nu a primit bani sau bunuri de la sau in numele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondialul, pentru o interventie de reducere a pedepsei sau pentru gratiere, potrivit unui comunicat al Presedintiei. Referindu-se la zvonurilor din presa potrivit carora Mircea Basescu ar spune, intr-una dintre inregistrari, ca i-a dat bani pentru a interveni in favoarea reducerii pedepsei lui Sandu Anghel, Traian Basescu a aratat ca nu crede ca fratele sau ar fi putut sa faca o astfel de afirmatie "pentru ca nu este adevarat".
Seful statului reitereaza ca nu a discutat niciodata cu fratele sau, Mircea Basescu, despre dosarul lui Bercea Mondial.
"Nu am discutat niciodata cu fratele meu, Mircea Basescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Va asigur, asa cum am mai spus, ca nu exista niciun politist, procuror sau judecator care sa poata afirma ca a primit vreo interventie de la mine sau din partea mea, prin intermediari, pe acest dosar sau pe orice alt dosar", sustine Traian Basescu.
Presedintele mai afirma ca i-a solicitat fratelui sau sa informeze institutiile cu privire la santaj insa nu putea sa mearga el sa faca und enunt de santaj in numele lui Mircea Basescu.
"Anul trecut, fratele meu mi-a spus ca este santajat. I-am cerut atunci sa mearga imediat sa informeze institutiile statului. Ceea ce a si facut. Eu nu puteam sa merg sa fac un denunt de santaj in numele lui, dar, repet, i-am cerut sa mearga imediat sa informeze institutiile statului", a declarat Basescu.
Referitor la afirmatiile facute joi, cand declara ca ila cuza pe fratele sau pentru anturajul in care a intrat, seful statului mentioneaza ca a aflat din presa ca fratele sau a botezat o nepoata a lui Bercea Mondial, si ca daca ar fi stiut din timp l-ar fi avertizat. "Ce mai era sa fac dupa botez? Este major. Daca stiam dinainte, i-as fi spus sa nu intre in acest antura", arata presedintele.
Seful statului s-a referit si la salba pe care sotia sa, Maria Basescu, a primit-o de la Sandu Anghel, din partea Regelui Cioaba, la Festivalul romilor de la Costesti (judetul Valcea) in anul 2009, aratand ca obiectul nu a fost pastrat de familia prezidentiala ci a ramas in patrimoniul statului.
"Nu am pastrat acel obiect, care este, de fapt, o moneda de aur, nu salba. Ea a fost predata statului, in conformitate cu legislatia in vigoare, si se afla in patrimoniul Administratiei Prezidentiale, deci al statului roman. De altfel, asa cum cere legea, acel obiect a fost declarat, la vreme respectiva, in Lista bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor actiuni de protocol in anul 2009, tabelul care este disponibil de atunci pe pagina de internet a Administratiei Prezidentiale", mai spune Basescu.
Comunicatul integral transmis de Administratia Prezidentiala
Administratia Prezidentiala face urmatoarele precizari cu privire la intrebarile ridicate de presa referitoare la presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, si la cazul "Mircea Basescu - Sandu Anghel":
"Intrebarea 1: «Daca presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a discutat vreodata cu fratele dumnealui, domnul Mircea Basescu, despre dosarul domnului Sandu Anghel.»
Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu: «Nu am discutat niciodata cu fratele meu, Mircea Basescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Va asigur, asa cum am mai spus, ca nu exista niciun politist, procuror sau judecator care sa poata afirma ca a primit vreo interventie de la mine sau din partea mea, prin intermediari, pe acest dosar sau pe orice alt dosar.»
- Intrebarea 2: «De ce presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, nu a denuntat, la institutiile abilitate, santajul la care facea referire fratele dumnealui, domnul Mircea Basescu.»
Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu: «Anul trecut fratele meu mi-a spus ca este santajat. I-am cerut atunci sa mearga imediat sa informeze institutiile statului. Ceea ce a si facut. Eu nu puteam sa merg sa fac un denunt de santaj in numele lui, dar, repet, i-am cerut sa mearga imediat sa informeze institutiile statului.»
- Intrebarea 3: «De ce presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, nu l-a impiedicat pe fratele dumnealui, domnul Mircea Basescu, sa intre in anturajul la care facea referire in declaratia de presa pe care a sustinut-o in data de 19 iunie 2014 la Palatul Cotroceni?»
Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu: «Am aflat din presa ca fratele meu, Mircea Basescu, a botezat o nepoata a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ce mai era sa fac dupa botez? Este major. Daca stiam dinainte, i-as fi spus sa nu intre in acest anturaj.»
- Intrebarea 4: «Ce s-a intamplat cu salba despre care vorbeste presa pe care sotia domnului presedinte, doamna Maria Basescu, a primit de la domnul Sandu Anghel, din partea Regelui Cioaba, la Festivalul romilor de la Costesti (judetul Valcea) din anul 2009.»
Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu: «Nu am pastrat acel obiect, care este, de fapt, o moneda de aur, nu salba. Ea a fost predata statului, in conformitate cu legislatia in vigoare, si se afla in patrimoniul Administratiei Prezidentiale, deci al statului roman. De altfel, asa cum cere legea, acel obiect a fost declarat, la vreme respectiva, in Lista bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor actiuni de protocol in anul 2009, tabelul care este disponibil de atunci pe pagina de internet a Administratiei Prezidentiale.»
- Intrebarea 5: «Cum raspunde presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, zvonurilor din presa potrivit carora fratele dumnealui ar spune, intr-una dintre inregistrari, ca i-a dat bani pentru a interveni in favoarea reducerii pedepsei domnului Sandu Anghel.»
Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu: «Nu cred ca fratele meu ar putea sa faca o astfel de afirmatie pentru ca nu este adevarat. Nu am primit niciun ban si niciun bun de la sau in numele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, nici pentru vreo interventie de reducere a pedepsei in instanta si nici pentru vreo gratiere. Intocmai cum nu am primit niciodata niciun ban si niciun bun de la nimeni pentru a interveni in vreun fel in dosare sau pentru vreo gratiere.»".
Departamentul de Comunicare Publica
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Secretul măcelarului
Horoscopul zilei
De ce Băsescu nu trebuie să demisioneze
Ioan Rotundu
NASA identifica o potentiala tinta pentru misiunea de relocare a unui asteroid
Papa Francisc excomunica mafia calabreza, 'Ndrangheta, si ii indeamna pe catolici sa lupte impotriva ei
Doinita Basescu, despre arestarea sotului ei
Regret ca nu ne-am putut ridica la nivelul demnnitatii si rangului la care am ajuns
Perchezitii DNA in Suceava si Radauti la institutii judiciare, firme si domicilii, intr-un dosar de coruptie
Trei magistrati, adusi la audieri la Bucuresti
FMI analizeaza schimbarea regulilor pentru acordarea de imprumuturi mari tarilor cu probleme financiare
Judecătorii găinari
Ioan Rotundu
Marti: Cod galben de ploi si vijelii in 29 de judete
Botoşani: Constantin Conţac şi „Drumul buclucaş”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă